Bu gün Antalya' dan Ispartaya motosiklet sürdüm. Hatta şu an Isparta daki evimdeyim. 1-2 gün kadar önce gitmiştim Antalyaya.
Yakın zaman önce kopan ve koptuğu yerin sanayisinde (Burdur' da) baştan sağma takılan Varyatör kayışını servisine kontrol ettirdim, Varyatörün bazı parçalarını yanlış takmışlar, onları düzelttirdim v.s v.s. Cumartesi günü sabah saat 9:00 dan akşam 5 e kadar sanayide motosikletimin başındaydım : ). Sağolsun Antalya Eski Sanayi Kymco servisin' nin sahibi Mesut usta bana katlanıyor. Eee yaklaşık 10 senedir müşterisiyim, sanırım onunda etkisi var.
Ya ne anlatacaktım neler yazdım : ). Gelirkende, giderkende birçok motosikletli arkadaş gördüm, sezon iyiden iyiye açılmış. Gördüğüm yüzlerce motosikletciden sadece 1 tanesi tünel çıkışında selam verdi. Naked sürücüsü bir arkadaştı, ona buradan teşekkür ederim.
Diğer gördüğüm motosikletciler, kasklısı, kasksızı, 100cc ile yokuş aşağı 160 görmeye çalışanı, artcıyı sadece tek teker gitmek amacıyla taşıyanı (artcıda profesyonel ama, arkaya doğru yaylanıyor), altındaki motosikletin sınıfının, kendi sınıfınıda değiştirdiğini düşüneni, Harleyli, Goldwingli 50+ amcalarımız, abilerimiz v.b kişiler, lafı açıldığında "ben motosikletciyim" diye böbürlenenler işte, ne selam aldılar ne selam verdiler.
Zaten selam vermelerini de beklemiyorum, ben genelde uzunlarımı yakar selamımı veririm. Selamıma karşılık verenede, eğer hızım düşükse 2 parmak asker selamı çakarım. Birde siyah racing süren bir arkadaş gördük, Allah onu kazadan beladan korusun. Duaya ve şansa oldukca fazla ihtiyacı var gibi görünüyordu. Sadece tahmin ama yanımızdan ortalama 160 / 180 km hızla sıfır yatarak geçti. Belki virajın sonunu dahi görememiştir. Tamam iyi motosiklet sürüyor ama sonunu göremediği viraja o hızla girmek bana ilginç geldi.
Bunun dışında yollarda gördüğüm genel durum şu; yolda motosikletiniz arıza yapsa hiçbiri durmaz, zaten bundan 1 hafta önce Varyatör kayışım koptuğunda dörtlülerimin yanık olmasını geçtim yanımda bayan bile varken kimse "arkadaş bir yardımımız olur mu" diye durmadı. Sanrım yaklaşık 50 yıldır olduğu gibi, yolda kalanın, zor durumda olanın en büyük yardımcıları halen emekci, geneli delikanlı ruhlu olan kamyoncu ve tırcı abilerimiz, arkadaşlarımız. Sağolsunlar.
Motosikletciler arasında da, o zamanında bizim övgüyle bahsettiğimiz "2 teker yardımseverliği" kalmamış. Onu geçtim Allah' ın selamını alan adam bulmak çölde su bulmak gibi : ).
Sezon açılmış, Allah herbirinizi kazalardan, belalardan korusun ...