Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

bayanlar

REKLAM ALANI

Merhaba,
    siteyi tesadüf eseri buldum ama çok beğendim. Bende motor kullanmak istiyorum ama bununla ilgili hiç bir tecrübem yok. Forumlarda okuduğum kadarıyla vitesli,vitessiz olması, motor gücü, kullanım amacı, sürücünün kilosu gibi unsurlar önemliymiş. Bende sizlerden bu konuda yardım almak istiyorum.

Hiç tecrübem yok daha önce hiç motora binmedim. Şimdilik Bursada şehir içinde kullanmayı düşünüyorum. Uzun yola iyice tecrübe edindikten sonra çıkıcam. 50 kiloyum ve açıkçası birazda güçsüzüm A2 ehliyetine başvurup alıcam. Sizce motor olarak ne almalıyım?? Okuduğum kadarıyla yeni başlayan bayanlara genelde scooter öneriliyor. Bende internetten araştırıp aşağıda linkini verdiğim iki modeli buldum. Sizce bunlar uygun mudur? değilse ne tavsiye edersiniz?? şimdilik teşekkürler

http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/scooters/100cc/cygnusL.aspx?view=explore

http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/scooters/125cc/cygnusx.aspx?view=features

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    merkanar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Bugün pratik sınavına girdim, aralarında çok zayıfları da olmak üzere sınavda bir çok bayan arkadaş vardı. Eğer isterseniz neden olmasın?

shrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Renault Premium 440dxi Truck
    tabiki yeni başlayanlar için scooter her zaman idealdir...bu arada aramıza hoş geldin...
    O BİR HAYATTIR

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    İkisi de alınmaz. Hele Cygnus X'e gelene kadar o fiyata neler var. O sınıf için tavsiyem şunlar :

http://www.sym-tr.com/urun/fiddle-ii-125-s/

http://www.sym-tr.com/urun/allo-125/

http://www.kymco.com.tr/html/like200.html

http://www.kymco.com.tr/html/agilitycity200i.html

Veya biraz daha yukarı çıkarsak :

http://www.fercomotor.com.tr/scarabeo_200

aksoyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 ,pulsar ns 200 , kawasaki er6n
    50 kg lik biri için çok sevimli olan honda today yerinde bi karar

http://www.tuningtr.net/2011-honda-today-50-3436h.htm
    yürekçe bunu beğendi.
    Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Honda Today tabi ki çok güzel ama Today sahipleri söğüşleyecek adam arıyorlar.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Madem yeni başlayacaksın AN125 senin için ideal....
    30000.km kullandım..
    Yol tutuşu , kuvveti gayet yerinde....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...22633861/detay
    İlanı değerlendirmeni öneririm....
    Motor hakkında daha fazla bilgi istersen
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html

Burda kimsenin şikayetçi olmadığını görebilirsin....
    Şimdiden kazasız belasız sürüşler...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Honda Today ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bencede Honda Today ...tecrübe edindikten sonra yamaha

teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

valla honda today hem çok güzel hemde bana fiyat olarakta çok uygun geldi açıkçası..o zaman hemen ehliyeti almalıyım..İlginiz için çok teşekkür ederim daha bol bol görüşücez zaten

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    honda today ile trafikte sıkıştırmalar olabilir. biraz daha hızlısı ve güçlü olanı şart mesela honda pcx ama biraz pahalı

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda today ile trafikte sıkıştırmalar olabilir. biraz daha hızlısı ve güçlü olanı şart mesela honda pcx ama biraz pahalı
    Ne yapacak? Sıkıştırılınca gazlayacak mı kurtulmak için? Honda Today 50kg bir bayanın kolaylıkla kontrol edebileceği düzeyde ve o kiloya göre oldukca güçlü bir motosiklet zaten.

Trafikte sıkıştırılınca gazlamak değil çözüm, sağa çekip 155' i arayacak ve plakayı bildirecek. Her sıkıştırılan CC yükseltip gazlamak zorunda kalsaydı, emin ol bütün bayanlar 1300 / 1800 cc den aşağı kullanmazdı. Ayrıca sıkıştırmak erkeklere özgüde değil, yakın zamanda kasksız olduğu için bir bayanın sıkıştırıp ödürdüğü motosikletci arkadaşı hatırlarsınız. Rahmetlide kasksızdı ama konu sıkıştırmak ve magandalık olunca malesef sizi ne Today kurtarır ne Goldwing.

Bu sebepten bilinçli bir motosikletci başlangıç olarak en kolay kontrol edebileceği motosikleti alarak başlamalıdır ...
    burdurlu1985 ve onurpark bunu beğendiler.

FermanogLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011-Red Cbf150
    Honda Today
    B RH +

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    honda today yada an 125
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne yapacak? Sıkıştırılınca gazlayacak mı kurtulmak için? Honda Today 50kg bir bayanın kolaylıkla kontrol edebileceği düzeyde ve o kiloya göre oldukca güçlü bir motosiklet zaten.

Trafikte sıkıştırılınca gazlamak değil çözüm, sağa çekip 155' i arayacak ve plakayı bildirecek. Her sıkıştırılan CC yükseltip gazlamak zorunda kalsaydı, emin ol bütün bayanlar 1300 / 1800 cc den aşağı kullanmazdı. Ayrıca sıkıştırmak erkeklere özgüde değil, yakın zamanda kasksız olduğu için bir bayanın sıkıştırıp ödürdüğü motosikletci arkadaşı hatırlarsınız. Rahmetlide kasksızdı ama konu sıkıştırmak ve magandalık olunca malesef sizi ne Today kurtarır ne Goldwing.

Bu sebepten bilinçli bir motosikletci başlangıç olarak en kolay kontrol edebileceği motosikleti alarak başlamalıdır ...
    Acikcasi bana gore yorumunuz biraz dogru biraz yanlis. Sonucta bi bayan trafige todayle cikarsa onu sadece bir tane arabami sıkıştiracak ? Yada her sıkıştiran kisi icin saga cekip polisimi aricak ? Sacma geldi biraz. Ama heralde her sıkıştirada kacmak icin gaza basmicak. Yerinizde olsam today almazdim..

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı PEHLİVAN94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acikcasi bana gore yorumunuz biraz dogru biraz yanlis. Sonucta bi bayan trafige todayle cikarsa onu sadece bir tane arabami sıkıştiracak ? Yada her sıkıştiran kisi icin saga cekip polisimi aricak ? Sacma geldi biraz. Ama heralde her sıkıştirada kacmak icin gaza basmicak. Yerinizde olsam today almazdim..
    Honda Today 60 km yapıyor. Şehir içinde sıkıştıracağını varsayıyorum. Kaç km hız yapmak gerekiyor sıkıştırılmamak için?

Yorumumda bana göre yanlış birşey yok. Etik olan, olması gereken, sağa çekip polisi aramaktır. Polisi aramıyorsanızda sağa çekmek ve beklemektir. Hanımefendi 125 / 150 cc bir motor alsın, 90+ kg civarlarda, motor 45 derece açıyla yattığında kaldıramasın, altında kalsın. Ama onu trafikte sıkıştıranlardan 60 la değil şehir içinde 90 la kaçsın. Sıkıştıran adam zaten 90 yapamayacak : ).

Ben olsam ne yaparım? Elbet sağa çekip polisi aramam. Sağa çekerim, cüssemin ve sağolsun hastalık derecesindeki sinirleriminde bana verdiği etkiyle adamı haşat ederim : ). Ha belkide dayak yerim, orası belli olmaz. Ama bir bayan, özellikle krosu bu kadar bol bir memlekette (ki sıkıştırıyorsa magandadır zaten) adama kafa tutamaz. Kafa tutarda sonu iyi olmaz "keşke 155 i arasaydım" dedirtirler.

Ben şahsi tecrübelerim, gözlemlerim ve 20 yıllık motosikletcilik tecrübemle, eğer eşime motosiklet alacak olsam (benimde eşim 49 kg), Honda Today alırdım. Tabii ben eşimi bu memlekette trafiğe bırakmam ...

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda Today 60 km yapıyor. Şehir içinde sıkıştıracağını varsayıyorum. Kaç km hız yapmak gerekiyor sıkıştırılmamak için?

Yorumumda bana göre yanlış birşey yok. Etik olan, olması gereken, sağa çekip polisi aramaktır. Polisi aramıyorsanızda sağa çekmek ve beklemektir. Hanımefendi 125 / 150 cc bir motor alsın, 90+ kg civarlarda, motor 45 derece açıyla yattığında kaldıramasın, altında kalsın. Ama onu trafikte sıkıştıranlardan 60 la değil şehir içinde 90 la kaçsın. Sıkıştıran adam zaten 90 yapamayacak : ).

Ben olsam ne yaparım? Elbet sağa çekip polisi aramam. Sağa çekerim, cüssemin ve sağolsun hastalık derecesindeki sinirleriminde bana verdiği etkiyle adamı haşat ederim : ). Ha belkide dayak yerim, orası belli olmaz. Ama bir bayan, özellikle krosu bu kadar bol bir memlekette (ki sıkıştırıyorsa magandadır zaten) adama kafa tutamaz. Kafa tutarda sonu iyi olmaz "keşke 155 i arasaydım" dedirtirler.

Ben şahsi tecrübelerim, gözlemlerim ve 20 yıllık motosikletcilik tecrübemle, eğer eşime motosiklet alacak olsam (benimde eşim 49 kg), Honda Today alırdım. Tabii ben eşimi bu memlekette trafiğe bırakmam ...
    İste bana garip gelen her sıkistirildiginda saga mi cekecek? Today cok kucuk ve celimsiz bir motor dediginiz gibi o hayvan magandalar hem kucuk motoru hem bayani gorunce dahada ustune gidecekler onun yerine baska bir motor dusunebilir bence

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda Today tabi ki çok güzel ama Today sahipleri söğüşleyecek adam arıyorlar.
    2006'da 1650 tl verip 0km Honda Today alsaydım 2010 yılında 3 bin liraya satacaktım, kullandığım da yanıma kâr kalırdı ama 50cc çok sınırlı bi güç sağlıyo 150cc çinli scooterlar Today50'nin yanında yarış motoru gibi.

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı mugern adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    siteyi tesadüf eseri buldum ama çok beğendim. Bende motor kullanmak istiyorum ama bununla ilgili hiç bir tecrübem yok. Forumlarda okuduğum kadarıyla vitesli,vitessiz olması, motor gücü, kullanım amacı, sürücünün kilosu gibi unsurlar önemliymiş. Bende sizlerden bu konuda yardım almak istiyorum.

Hiç tecrübem yok daha önce hiç motora binmedim. Şimdilik Bursada şehir içinde kullanmayı düşünüyorum. Uzun yola iyice tecrübe edindikten sonra çıkıcam. 50 kiloyum ve açıkçası birazda güçsüzüm A2 ehliyetine başvurup alıcam. Sizce motor olarak ne almalıyım?? Okuduğum kadarıyla yeni başlayan bayanlara genelde scooter öneriliyor. Bende internetten araştırıp aşağıda linkini verdiğim iki modeli buldum. Sizce bunlar uygun mudur? değilse ne tavsiye edersiniz?? şimdilik teşekkürler

http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/scooters/100cc/cygnusL.aspx?view=explore

http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/scooters/125cc/cygnusx.aspx?view=features
    iyi günler hanfendi öncelikle MT camiasına hoşgeldiniz

bayanların motor ve araba kullanmasını çoğu kişi beğenmez ama ben takdir ediyorum erkeklerinde çok çok iyi araba kullandığını görüyoruz trafikte =)

neyse benim sözlümde benim sayemde motor merakına kapıldı onada ilk başta scooter düşünüyoruz ama onun hiç bisiklet geçmişi bile yoktu son 1 aydır bisiklet öğrettim denge problemi yok iyice alıştı bisiklete yaz sonuna belki ehliyete yazdırıp scooter alacağız

ama siz daha önce uzun süre bisiklet bindiyseniz bütçeniz ne bilmiyorum ama vitesli motor tavsiye ederim scooter kullanımı evet çok rahat olacak ancak bi süre sonra (not: 1-2 ay en fazla) size az gelecek çünkü bahsettiğiniz scooterlerle en konforlu seyahat 80-90 bandında güvenli

size scooter olarak tavsiyem bütçeniz el verirse honda pcx bayanlara çok yakışıyor ve bi scootere göre performansı üzmez ama bütçe yetmez derseniz marka aramayın SYM ve KYMCO bakınız scooterde kraldır italyana uzun süre binecekseniz girin derim çünkü biraz satışı sıkıntı (PGO )

son olarakda eğer para problem değilse vitesli olarak ilk tercihiniz KTM duke 125 hem çok yakışıklı hem bayana çok yakışıyor hem hafif hem kısa hem kaliteli hem performanslı fiyatı uçuk olmasına bakma satarsın honda kadar kolay olmasada ama eğer vitesli ve uygun dersen cbf i öneririm

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı PEHLİVAN94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İste bana garip gelen her sıkistirildiginda saga mi cekecek? Today cok kucuk ve celimsiz bir motor dediginiz gibi o hayvan magandalar hem kucuk motoru hem bayani gorunce dahada ustune gidecekler onun yerine baska bir motor dusunebilir bence
    Garip gelmesin. Sıkıştılınca sağa çekmek kanun değil ki : ). Tek elini gidondan çeker el kol hareketleri yardımıyla küfür edebilir, içinden saydırabilir, oturup ağlayabilir, korkup bir daha motosiklete binmeyebilir, v.s v.s alternatifler çoğaltılabilir.

Bakın aklıma konu başlığı bile geldi "Sizi sıkıştırdıklarında ne yapıyorsunuz?" gibi : ). Benim söylediğim "sağa çekip polisi ara" yapılması gereken en mantıklı şey. Memleketimde herşey olması gereken gibi olsa, hatta dünyada ne güzel olmazmıydı? Belkide olmazdı ama ne yaparsın?

Bence bu konuya pek takılmaya gerek yok. Uzun lafın kısası benim önerim Honda Today. Alacak olan kişi elbet motosikleti almadan önce üstüne biner bir bakar ...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)