Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

bayanlar

REKLAM ALANI
    mehmet_gemli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apach - SYM Wolf - Bajaj Dominar 400 (2023)
    Öncelikle hoşgeldiniz foruma kesinlikle arkadaşların dediği gibi trafikte bayan motorcuların kullanmasına hala alışmış bir ülke değil bence ne kadar kullanıcı olsun olmasın. Ama tebrik ediyorum sizi bu cesaretinizden dolayı bende bayanların motosiklet kullanmasından yanayım. Motosiklet olarak Kymco agility 125 sizin işinizi rahat görür üstelik çok sağlam bi motosiklet benim tavsiyem full koruma ekipman ile kullanın. Hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hello_moto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Abla, hayırlı olsun... umarım daha önce bisiklet kullanmışsındır.

Önce ciddi bir eğitime git. Honda ya da Yamaha ya da Vespa akademi ya da BMW... her neyse... benim aklıma gelenler bunlar.

Orada bak bir motosiklet senin için mi ? Eğitime giderken kendin için bir şey almana (kask, eldiven koruma vs. ) gerek yok oradan verirler.

Eğer senin için olduğunu düşünüyorsan, ne için kullanacağına karar ver. İş okul, gezme, bakkal... sonra bir bütçe belirle...

Bu işe ne kadar para ayırabilirsini hangi zaman diliminde ?

Bu boyutta bir motor için, bütçenin, en az yarısını kask, koruma, bot, eldiven vs ye ayırman lazım.

Ama önce bir eğitime git ve bu iş sana göre mi karar ver. (Honda Today ile uzun yola filan çıkamazsın. Çıksan da büyük risk alırsın...)

(Ehliyet kursları, sana motosiklet kullanmayı öğretmez. Motosiklet Eğitim yerleri de motosikleti öğretir ama trafiği okumayı öğretmez...) acele etme... burada ve internette istemediğin kadar kaynak var. Yeter ki kendini geliştirmek iste...

Tekrar hayırlı olsun.

ilginize ve yorumlarınıza (özellikle bayanların motor kullanmalarını destekleyen yorumlara) çok teşekkür ederim.aranızda olduğum için bir kere daha memnun oldum. Şimdi bayanların trafikte sıkıştırılması konusuna gelince 1,5 yıldır araba kullanıyorum ve sıkıştıran,laf atan sürücülerle (dikkat edin lütfen sürücüler diyorum çünkü bayanlarda gayet rahatsız edici olabiliyolar) hiç muhattap olmayıp yoluma devam ediyorum. ciddi boyutta bir olayla karşılaşmadım. Ama karşılaşırsam bende hemen 155'i ararım ve fazlada olayı uzatmamaya bakarım. Çünkü o arabadan ne tip biri çıkıcağını kimse bilemez. O yüzden motor kullanırkende sıkıştırmalarından korkmuyorum açıkçası)

benim için diğer önemli ve sizden yardım isteyeceğim bir konu ise, ehliyet kurslarının motorsiklet kullanmayı öğretmediklerini bir çok yerden duydum (B ehliyetimi alırkende gördüm) ve ben belirtmek isterim ki bisiklete bile binmedim hiç) bunu gerçekten nerede öğrenebilirim o zaman??
    mehmet_gemli bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı mugern adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilginize ve yorumlarınıza (özellikle bayanların motor kullanmalarını destekleyen yorumlara) çok teşekkür ederim.aranızda olduğum için bir kere daha memnun oldum. Şimdi bayanların trafikte sıkıştırılması konusuna gelince 1,5 yıldır araba kullanıyorum ve sıkıştıran,laf atan sürücülerle (dikkat edin lütfen sürücüler diyorum çünkü bayanlarda gayet rahatsız edici olabiliyolar) hiç muhattap olmayıp yoluma devam ediyorum. ciddi boyutta bir olayla karşılaşmadım. Ama karşılaşırsam bende hemen 155'i ararım ve fazlada olayı uzatmamaya bakarım. Çünkü o arabadan ne tip biri çıkıcağını kimse bilemez. O yüzden motor kullanırkende sıkıştırmalarından korkmuyorum açıkçası)

benim için diğer önemli ve sizden yardım isteyeceğim bir konu ise, ehliyet kurslarının motorsiklet kullanmayı öğretmediklerini bir çok yerden duydum (B ehliyetimi alırkende gördüm) ve ben belirtmek isterim ki bisiklete bile binmedim hiç) bunu gerçekten nerede öğrenebilirim o zaman??
    Hondanın eğitimleri oluyor ara ara ama sitesinden takip edebilirsin. En son geçen Endurocuların eğitimi vardı zannedersem o ileri sürüş teknikleri ile ilgiliydi. Bu tarz firmaların genelde ücretsiz oluyor diye biliyorum. Ücretli özel firmalarda vardır eğitimi veren.

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı mugern adlı üyeden alıntı Mesajı göster

@Hello_moto nickli arkadaş yazmış, birde ben bildiğimi yazayım.

Honda Güvenli Sürüş Kursu:

Adres: HONDA TÜRKİYE A.Ş. / Yedipınarlar Mevkii Şekerpınar Köyü 41480 GEBZE/KOCAELİ
    Telefon: 0 262 658 83 83

Yamaha Riding Academy:

Adres: Yamaha Riding Academy / Bike My World olup eğitimleri Demirciköy Sarıyer’ de yapılmakta.
    Telefon: 0 216 561 86 10
    İzmir: 0 232 461 96 04
    Eğitimleri 1 gün veya 3 gün sürüyor.

Bmw Rider Academy:

Adres: Borusan Oto İstinye - Sarıyerde (Eğitim alanı)
    Telefon: 0212 - 359 32 62

Vespa Academy:

Adres: Kör Kadı Sk. Arnavutköy Mezarlığının Karşısı (Eski Ulus Pazarı)
    E-mail: egitim@vespaacademy.com
    Telefon: 0212 263 85 07 / 0212 280 30 50

Benim bildiklerim bunlar. Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

Motosikleti
    MeTaL arkadaş araştırmış daha detaylı ama arkadaş bursa'da. Bursa'da olanları araştırıp öğrenmek gerekir. Öncelikle de A2 ehliyet.

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı mehmet_gemli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MeTaL arkadaş araştırmış daha detaylı ama arkadaş bursa'da. Bursa'da olanları araştırıp öğrenmek gerekir. Öncelikle de A2 ehliyet.
    Bende *.txt dosyası olarak bu tür teknik detaylar kayılı olduğundan copy / paste yaptım. Telefonlar genel merkezlere ait olduğundan, aranıp Bursa' da şubeleri var mı öğrenmek lazım tabi. Eee, onuda yeni 2 teker sevdalısı arkadaşımız yapacaktır zaten ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    Aramıza hoşgeldin. Bursa da Sürüş eğitimi veren bir kurum yok maalesef. Fakat Özel eğitim veren GİS ve ART eğitmeni arkadaşlarım var. İstersen onlara ulaşmanı sağlayabilirim.
    Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
    Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
    Ağlarken Sen Gülüyor Ol !

C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Bence motosikletin biraz güçlü olmasında fayda var.. Bir bayan olarak deneyimlerimden çıkartmış olduğum nacizane öneri,
    AsLaNLaR ve SıRTLaNLaR HiÇBiR ZaMaN DoST OLaMaZLaR..

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı C@LiMeRO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence motosikletin biraz güçlü olmasında fayda var.. Bir bayan olarak deneyimlerimden çıkartmış olduğum nacizane öneri,
    Yeni başlyan biri için , hele ki bayan sa, motosikletin güçlü olması dezavantaj....
    Güçlü motor iyi denge ve frenaj gerektirir....
    Bu da zamanla, kullanarak oluşur...
    Bunlar oluşmadan çok güvenli olmaz..
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni başlyan biri için , hele ki bayan sa, motosikletin güçlü olması dezavantaj....
    Güçlü motor iyi denge ve frenaj gerektirir....
    Bu da zamanla, kullanarak oluşur...
    Bunlar oluşmadan çok güvenli olmaz..
    Başlangıç aşamasında tabi ki,
    Motosiklet kullanmanın mantığını ve pratiğini anladıktan sonra boyuna ve kilosuna uygun olan motosikletler arasından bir nebze dahi olsa güçlü olanı kullanması tavsiyemdir.
    Tabi ki elli kilo bir bayana 1000 RR kullan demiyoruz ama, 125 cc yerine belki 250 cc daha avantajlı olabilir. Üstelik ben motosiklet kullanmaya başladığımda sadece 46 kilo idim.
    125 ve 250 cc arasında çok fazla bir fark yok diye düşünüyorum.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı C@LiMeRO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlangıç aşamasında tabi ki,
    Motosiklet kullanmanın mantığını ve pratiğini anladıktan sonra boyuna ve kilosuna uygun olan motosikletler arasından bir nebze dahi olsa güçlü olanı kullanması tavsiyemdir.
    Tabi ki elli kilo bir bayana 1000 RR kullan demiyoruz ama, 125 cc yerine belki 250 cc daha avantajlı olabilir. Üstelik ben motosiklet kullanmaya başladığımda sadece 46 kilo idim.
    125 ve 250 cc arasında çok fazla bir fark yok diye düşünüyorum.
    125 cc motorlar genelde 10 Hp civarında...
    250 cc ler 20 Hp civarında ve yaklaşık 2 kat da tork farkı var...
    250 cc nin verdiği keyife aldanıp yanlış şeyler yapınca dönüşü olmayan hatalar yapılabilir...
    Türkiye şartlarında 125 cc en ideali diye düşünüyorum....
    Sanırım seninde ilk motorun cbr125 ti hatırladım kadarıyla...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    işte ben de yanlış öneri kurbanı olmuştum, cbr 125 al demişlerdi ki (ikinci motosikletimdir belirteyim), ama aldığıma pişman olmuştum ve neredeyse sıfır olan motosikletimi
    satarak NXi almıştım.

skrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Merlin S 150
    Hoşgeldiniz.
    Arkadaşlarında bazılarının tavsiye ettiği üzere Suzuki An125 çok ciddi bir öneridir. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.
    Kendim yaklaşık 20.000 km civarında kullandım. Bir kere bile yolda bırakmadı. Tabi zamanında bakımlarını yaptırıp, insan gibi kullanmamın artısını unutmamak lazım.
    Eşim de denemişti kullanmayı. İlk seferinden çok rahat olduğunu söylemişti. Bütçeniz uygunsa tavsiye edeceğim tek motordur.
    "Adım, Admin..."

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)