Sürücü kursu yüzünden ilk kazamı yaptım :(
-
Reklamlar
-
Şöyle göstereyim. Bak sağ elcikte fren kolu var. Sol elcik ise boş.
Çünkü bunlar yarı otomatik yani debriyajsız motosikletler. Önce buna bir bak.
Sürdüğün motosiklet bundan mıydı? Sonra devam edelim.
-
rs_guven adlı üyeden alıntı
O arkadaşın kafası karışmış. Ben sana diyorum ki vites sırasını yanlış yazmış.
Sen hala o yorumda takılı kalıyorsun.
Hiçbir fikrim olmadığından her yorum önem veriyorum hocam.
Peki öyleyse son olarak bu motorda debriyajı bırakırken kavrama falan hissetmedim ben. Debriyajı yavaşça bıraktım ardından gaz verdim. Ama giderken bi süre tekler gibi oldu motor. Daha sonra kesildi. Bunu engellemek için ne yapmalıyım. Misal debriyajı sonuna kadar sıkıpda bırakıyorum ben ama videolarda görüyorum adamlar hep azcık sıkıp da bırakıyorlar. Bu durum için ne yapmamı tavsiye edersiniz?
---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:05 ----------
evet buna çok benziyordu ama sol elcik onda boş değildi işte.
-
Yani debriyajlı bir cub. Ben hiç denk gelmedim. O zaman vites sırası nasıldır ki?
Kavrama noktası bazı motosikletlere göre değişebilir ama genelde hafif sıkman yeterli olacaktır.
Yani kavrama en sonlarda olur genelde. Sınav yerine erken gidip birkaç tur atmakta fayda var.
-
İşte buldum. Linkteki motosikletin aynısıyıdı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-k.k-vade-farksiz-12-taksit-mondial-100-cc-hyena-x-super-fiyat-116219667/pasif-ilan/#classifiedTitle
-
Xallez adlı üyeden alıntı
İşte buldum. Linkteki motosikletin aynısıyıdı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-k.k-vade-farksiz-12-taksit-mondial-100-cc-hyena-x-super-fiyat-116219667/pasif-ilan/#classifiedTitle
Aa benim motordan. Bunun 1. vitesi acayip kısadır, fazla gaz verip debriyajı bırakırsan gidonu kafana geçirirsin saniyesinde. Motor çok hafif olduğundan bi şekilde durumu kurtarmıştım yere düşürmemiştim motoru.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Aa benim motordan. Bunun 1. vitesi acayip kısadır, fazla gaz verip debriyajı bırakırsan gidonu kafana geçirirsin saniyesinde. Motor çok hafif olduğundan bi şekilde durumu kurtarmıştım yere düşürmemiştim motoru.
peki ilk önerin dışında başka önerebileceğin birşey var mı hocam
-
-
Mengü'ye bir özel mesaj atalım da ilgilensin o zaman.
-
Bu ne yaw sınavda sürücü kursu vitesli motor mu verıyor. Allah yardımcın olsun kardesım inşallah kazasız belasız bi kerede gecersın sınavı...
-
Mengü'ye bir özel mesaj atalım da ilgilensin o zaman.
Burdayım zaten.
-
Ahanda Mengü gelmiş. Bunun vites sırası nasıl oluyor. O konuda bizi aydınlatır mısın?
-
Ahanda Mengü gelmiş. Bunun vites sırası nasıl oluyor. O konuda bizi aydınlatır mısın?
Cublarla aynı 0-1-2-3-4, otomatik debriyaj yok gaz verip debriyajı bırakarak kalkıyosun, cg'lere çok kolay kalkış yapması. Debriyajı fazla kuvvetli olmadığından sen debriyajı sert bıraksan bile debriyaj hafiften kaçırdığı için stop etmiyo. Ama motoru bağırtıp debriyajı bırakırsan hiç acımaz gidonu yersin kafana
-
Cublarla aynı 0-1-2-3-4, otomatik debriyaj yok gaz verip debriyajı bırakarak kalkıyosun, cg'lere çok kolay kalkış yapması. Debriyajı fazla kuvvetli olmadığından sen debriyajı sert bıraksan bile debriyaj hafiften kaçırdığı için stop etmiyo. Ama motoru bağırtıp debriyajı bırakırsan hiç acımaz gidonu yersin kafana
debriyajı nıye koymuslar o zaman ben anlamadım :D
-
ewt sakin ol mengu abininde dedigi gibi cupların 1 vitesi cok seridir bi anda şaha kalkar o yuzden 2. vitesde sür
-
ozcanaykul adlı üyeden alıntı
debriyajı nıye koymuslar o zaman ben anlamadım :D
Çok süper bişey, kullanmayan bilemez nasıl olduğunu, cub'larda da bence manuel olmalı. Manuel debriyaj olmazsa motor freni işin tadını kaçırıyo düşük hızlarda manevralarda.
-
O zaman ben yarın şöyle yapıyorum;
Marşa basıp çalıştırıyorum> Debriyajı hafif sıkıp 2. vitese atıp debriyajı bırakıyorum ( pek kavramadığından motor hala durağan) > ardından hafif gaz açıp sabit gazla inşallah sürüşü tamamlıyorum.
İşlem adımlarında bir hata var mıdır hocam?
-
Xallez adlı üyeden alıntı
O zaman ben yarın şöyle yapıyorum;
Marşa basıp çalıştırıyorum> Debriyajı hafif sıkıp 2. vitese atıp debriyajı bırakıyorum ( pek kavramadığından motor hala durağan) > ardından hafif gaz açıp abit gazla inşallah sürüşü tamamlıyorum.
İşlem adımlarında bir hata var mıdır hocam?
Motoru çalıştır debriyajı sık 1'e tak motor tüfek tepmesi gibi zıplayacaktır debriyajı bırakmadan motoru sağ ayağınla ileri geri oynatırken sol ayağınla pedala bir daha bas 2'e tak, motoru biraz bağırt devir göstergesi var 4-5 bin devire gel, debriyajı yavaşça bırakmaya başla motor bayılır gibi olursa daha da gaz ver, hem motor önünü kaldırmaz hem de motoru yürüttün işte işlem tamam.
-
Motoru çalıştır debriyajı sık 1'e tak motor tüfek tepmesi gibi zıplayacaktır
debriyajı bırakmadan motoru sağ ayağınla ileri geri oynatırken sol ayağınla pedala bir daha bas 2'e tak, motoru biraz bağırt devir göstergesi var 4-5 bin devire gel, debriyajı yavaşça bırakmaya başla motor bayılır gibi olursa daha da gaz ver, hem motor önünü kaldırmaz hem de motoru yürüttün işte işlem tamam.
Sana ve yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim hocam. Bu sınavı geçersem sürücü kursuyla değil sizlerin sayesinde geçicem inşallah. Dediklerinizi yarın harfiyen uyguluycam. Tekrar yardımlarınız için çok teşekkürler
He bide motorun devir göstergesi çalışmıyor ama napalım onu da sesinden tahmin edicem artık
-
Bide hiç değilse debriyaj kullanımını düzgünce öğrenmeden calibre 250 almayın hem size hem motora yazık olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)