Merhaba,
Eğer benim gibi beş yıldan fazla süredir motosiklet kullanıyorsanız bu ülkede mutlaka birileri sizi kazıklamıştır, yüzünüze "abbiimm" muhabbeti çekip arkanızdan "vay enayi" demiştir.
Neyse ki son birkaç yıldır daha kurumsal olan firmaların motosiklet sektöründe daha aktif olmasıyla birlikte bu durumlar azaldı. Eskiden ulaşılmaz fiyatlarla satılan sürücü ekipmanlarının fiyatları da büyük ölçüde düştü.
Bugün güzel bir olay başıma geldi. Bundan yaklaşık 3 ay önce Hasanpaşa Motomax'tan bir kışlık çizme almıştım. O gün sistemlerinde arıza olduğu için fatura kesemediler. Ertesi gün gelirsem faturayı kesebileceklerini söylediler. Ben de paramı ödedim. Fatura işini de açıkçası unuttum.
Aradan üç ay geçti dediğim gibi. Balata spreyi almam gerekiyordu ve bunun için yine Hasanpaşa Motomax'a gittim. İstediğim spreyi aldım, kasada parasını ödeyecekken kasadaki arkadaşlar "bu bizim size ikramımız olsun, hatta biz size borçluyuz" dediler. Oldukça şaşırdım duruma. Sonra bana durumu açıkladılar.
Çizmeyi aldığım sırada sistemlerinde arıza olduğundan bana sattıkları çizmenin fiyatını ezberden söylemişlerdi. Ama bana söyledikleri rakam, çizmenin gerçek satış rakamından 50 lira fazlaymış. İnsanlık hali, yanlış hatırlamışlar. Sistem geri geldikten sonra da bu hatalarını fark etmişler. Sistemlerinde telefon numaramı bulamamışlar. Bunun üzerine 50 lira ayırıp üzerinde adım olan bir notla kasanın yanına bırakmışlar ben geldiğimde vermek üzere.
3 ay o para kasanın yanında beklemiş. Bugün geldiğimde verdiler.
Bu dürüst tavırları için Motomax çalışanlarına teşekkür ederim.