Ehliyet yaşı iyi fakat ehliyet almak çok kolay memleketimizde maalesef çok zorlaştırılmalı dağıtılır gibi her önüne gelene verilmemeli kurslarda eğitim çok iyi verilmeli sınav ise bi o kadar zor olmalı
Ha bu arada birde son kullanma tarihi olmalı ehliyetlerin yani belirli zaman periyodlarında vizelenmeli kredi kartlarının bile son kullanma tarihi olduğu ülkemizde maalesef vatandaş 18- 20 li yaşlardeyken alıp cebine bi koyuyor ehliyetini taaaa yaşlanıncaya yada ömrünün sonuna kadar kullanıyor belki sağlık yönünden ehliyet sahibi olmasına engel bi durumu oluştu zaman içinde yada psikolojisi bozuldu mesleğim gereği psikopatlarla akıldan yoksun kimselerle çok karşılaşıyorum %60 ında ehliyet vardı diyebilirim bu insanların hasbelkader trafiğe çıktıklarını düşünebiliyormusunuz
Vizelendikten sonrada yaş haddi olmalı birde 80 yaşında amcalar görüyorum trafikte 80 yaşındaki insanın duyu organları refleksleri ne durumdadır umarım tahmin edersiniz ........
Böyle gider bu sonuç olarak ehliyet sistemimiz ciddi anlamda modifiye edilmeli geliştirilmeli yani
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Yas fark etmiyor. Bugun bende bir sure yasi ellilerinde olan 1 amca (arac camli ford transit connect) yuzunden sikintili dakikalar yasadim. Amca 15 dakika boyunca hem tehlikeli bir sekilde surdu kasitli olarak onu gecmeme izin vermedi. İki serit gidis yolda bile zigzag cizdi ama gcmeme izin vermedi. Sakin gunume denk geldi yoksa o arabayi yumruklardim... Yilbasinda bir gopro kamera alip bunlarin hepsini internetten afise edicegim.
Yanlış anlaşılmasın ama bu işler yaşla başla olacak şeyler değil mantıklı olun azıcık Herşeyden önce bilinçli bir nesil yetiştirmek gerekiyor bunun için yoksa trafikte söz meclisten dışarı 30 yaş ve üstü 300 tane dingil çıkar trafikte. O velet dediklerinize arabayı veren kim ? ya anası ya babası yada olmadı babasından aldığı para ile kiraladığı araba. Yani mevzu yine büyüklere geliyor. Evlatlarımıza sahip çıkalım bilinçli yetiştirmeye çalışalım (bilinçli derken kastım aman oğlum oku adam ol değil sadece ). Bu konuya neden olan bir çok faktör var yani yaşı falan geçin o yüzden.
Saygılar iyi forumlar
Ben 17 yaşındayım, dolmasını bekliyorum. Ülkemizde böyle yasakçı zihniyetler yüzünden yine çeken bizler oluyoruz. Gençlerin böyle böyle ağzına ediyosunuz. Herşey yasak e ne biçim gençlik. Ben bu yaşımdayım sizden -bakın hala siz diyorum, küçüğüm diye saygısızlık yapmamanız için bi mesaj bu tabii anlayana- sizden çok çok fazla şey biliyorumdur motosikletler, sürüşü hakkında ancak motorum mu var mı hayır ehliyetim mi var hayır! Fiziğim ve olgunluğumun yeterli olmasına karşın hayallerimle kendimi avutuyorum. Sizin gibi zihniyetlerin böyle saçma bişey belirlediklerinden ötürü. Şimdi eminim ki ehliyetimi aldıkttan sonra sizden daha iyi bir sürücü olacağım, zihniyetimin böyle bozuk olmaması için kendimi her gün geliştiriyorum. Benden sonraki nesil benden daha rahat büyüsün diye bugünden onun bilinciyle çalışıyorum. Çünkü yasakçı zihniyetten bıktım! Gençliğimi böyle insanların yemesine karşın tek teşekkür edeceğim şey var "belki de siz böyle olmasaydınız bu kadar biliçli olmazdım ama belkide!"
SONUNA KADAR İZİNDEYİM ATAM!
Dört teker bedenimi, iki teker ruhumu taşır.
Akıl yaşta değil baştadır diye klişeyi bırakırım . Yaşlanınca o apaçilikleri bitiyor mu, 30unda apaçilik yapmıyor mu? Eğitim, saygı, sevgi, kültür, empati... Bunların hiçbiri maalesef toplumumuzun genelinde olmayan özellikler... 10 yaşında veletler yoldan geçen adama dayılanır olmuş hocam, yaş sınırı koysak ne olur koymasak ne olur, o adam büyüdüğünde çok mu farklı olacak, aynı şeyin koyu kahvesi olur olsa olsa...
Benim ütopik bir önerim var: Vatandaş bindiği aracı baba parası, harçlık vs. değil de alınteriyle almalı (Genelde bu tür davranışlar zengin-orta-fakir, bu tip insanlardan çıkıyor) :D O zaman altındakinin değerini biraz biliyor bu yozlaşmaya yüz tutmuş toplum. (Dediğim gibi ütopya).
çok haksız sayılmaz ama 30 da çok be abi.. yaş 20 olmalı şahsi düşüncem cünki genel anlamda coğu o yaşlarda olgunlaşıyor ama ehliyet ilk alındığında bir süre takipde yanı toplumu rahatsız edici hız ses ve tehlikeli hareketlerine karşı yüksek ve zorlayıcı hatta ehliyete süreli el koymalı cezalarla daha temkinli hale getirilebilir olgunlaşmamış bu genç arkadaşları Böğle bi konu açılmışken söylemek isterim özelikle 50 yaş üstü abilerimizinde tekrar ehliyet sınavına girmesi gerekir bence bazı şeyleri umursamadan kulanmalar oluyor refleksler sorunlu hale geliyor hatta bazısı neredeyse gözler görmemeye başlamış hala trafikde geçenlerde böğle bi amcamızla emekli öğretmenmiş bir sıkıntı yaşadım saygıdanda birşey yapmadım söylemedim bile ama adam suçunu bile kabul etmiyor.. kısaca olayı anlatıyım ara sokakdan tek araba geçebilcek darlıkda karşıdan son gaz gelip aynası çarpmasın diyetek eliyle kapatıp hız kesmeyen abimiz geliyo naptığını öozemediğim için durup bekliyorum göz göre göre sürtüyo ve üste çıkmaya çalışıyor...
ben çözümü buldum ya. Hani askere gitmeden birine kız vermezlermiş eskiden. Askerliğini yapmayana ehliyette vermesinler (hani askere gidip gelince adam olursun" da derler ya)
Tabi bu durumda kadınlar ehliyet alamıcak ama olsun
Trafikte denetim arttirilabilir, cezalar daha agirlastirilabilir, kademeli ehliyet getirilebilir(16-20,20-25, 25+), verilen ehliyet egitimi gelistirilebilir, okullarda bu konuda egitim verilebilir.
Bunca secenek varken 30 yasin altina ehliyet vermemeyi dusunmek cok ilginc.
Simdi yas siniri 18, kullananlarin hepsi 18 mi zannediyosun?
Ehliyeti alamadi, adamin cokta umrunda kendin diyosun adamlarin parasi var diye.
Tugper Uzel diye bi uyesi vardi bu forumun bi arastir bakalim azcik ne gelmis basina.
Bu ulkede parasi olan adamin basi belaya girmez.
Istersen 50 yap ehliyet yasini, denetleme, kanun, yargi, ceza olmadiktan sonra kime ne?
We are many...
sadece dağ yolu değil genel olarak söylüyorum mudanya yolu izmir yolu otoban çevre yolu mobeselerde bile arabaylayken arkamdan selektör atan çok oluyor dağ yoluysa tam bir apaci buluşma yeri geçen senelerde dağa çıkarken yerde kar var yukarıdan bir eski kasa bmw virajda yanlıyarak geliyor mecbur zırtapoz yüzünden bende el freni çektim ve arabayı kıl payı kurtardım yoksa onun arkası benim arabaya sağ ortadan giricekti
Yazım tarzın ve düşüncen liseli ergen düzeyinde gibi geldi de....
Bana kızma...
Yazım tarzın bu şekilde düşünmeme sebep oldu...
Kişi hak ve özgürlükleri , reşit olma yaşı 18 den başlar...
Nasıl engel koyabilirsin ki ?...
Ben de 18 yaşımda aldım ehliyeti.....
Belki sende aynı yaşta aldın .....
Kimse annesinin karnında almadı...
O kadar adam tanırım ki 40-50 li yaşlarda hala çocuk gibi ,
16 yaşında 50 yaşındaki adamın olgunluğunu taşıyanları geçleri de gördüm....
Yaşla alakası yok bu işlerin...
Senin şansına denk gelmemiş....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Yasakçı zihniyet mi?
Tam aksine Türkiye dünyanın en serbest ama "disiplinsizliği ve kanunsuzluğu" serbestlik zanneden bir anlayışla yönetilmektedir. Hangi yasakçılıktan söz ediyorsun?
Bu benim kendi fikrim, evet 30 yaş altına böyle bir ülkede ehliyet verilmesine karşıyım ben. Bak net yazıyorum ; "SANA EHLİYET VERİLMESİ YANLIŞTIR YANLIŞ!" Sen 30 una kadar bekleyip biraz kendine geleceksin ki insanların canını yakmayasın. Bugün 50 yaşında da magandalık yapanlar yine 18 de ehliyet alıp ortalığa fırlayanlardır. Belli bir yaşa kadar EVET... bazı şeyler yasak olmalıdır. Bu benim fikrim. Benim fikirlerim bu ülkeyi yasakçı yapmaz ki keşke biraz yapsa.
Sen merak etme böyle gerekli konularda "yasak" gelmez bu ülkede! Ama gelmeli. Disiplinsiz gençliğin önüne geçilmeli.
Bizi yönetenlerden daha kötüsü olabilirmi diye düşünüyordum, evet olabilirmiş.
Ben sana ne açıdan kızarım biliyor musun? Sen "aklıevvellik" edip hakaret etmeye kalkarsan kızarım. Ki bunu yapmaya çalışmışsın.
Burada ortaya konulan bir tepkidir ki bak demek doğru yöntemle ifade edilmiş ki kaçıncı mesaj yazılmaktadır. Bir konuyu tartışmanın ilk şartı doğru açıdan bakabilecek şekilde akıl yönünden konumlanabilmektir.
Anlayan anlamış demek ki, bazıları konuya fikir ifade etmiş.
Yoksa ben bilmiyor muyum, ehliyet yaşının 30 olmayacağını? Ama ben olmasını da isterdim, bunu engelleyebilecek gücün var mı? Benim fikirlerimi"bence" olanları sana veya bir başkasına mı sormalıyım?
Mesele fikir ifade etmek olmalıdır. 30 yaş burada tepkisel mecazi bir ifade veya bir çeşit ironidir.
Bundan sonra konuların altına tercüme yazayım bari.
Kafa yaşta degil baştadır demiş arkadasın biri. var mı bu konuyu acanı susturacak bi söz bundan baska ? o hız yapanların edenlerın kontrol edılmelerı gerek. sehır ıcı max surat zaten 50km. polis bunları kontrol etmesı lazım. siz bütün insanliga ısyan etmıssınız. polislere etseydınız anlardık. cok farklı bır bakıs acısında oldugunuzdan cok tokat yemıssınız yorumlardan.
Think Nothing! Just Twist The Wrist
Konunun altına yazılan mesaj sayısı , Konunun faydalı olduğunu ya da konuşulmaya değer olduğunun ölçüsü değildir....
Madem 30 yaşının ironisini yapmışsın,
18 yaşın empatisini de yap bakalım...
Bir diğer akıl meselesi de, konuya doğru yerden bakabilmek demişsin....
Ama kendin başlık açarken doğru yerden bakıp mı açtın
Aklıevvelik demişsin de ,
Yahu bende fikrimi yazdım....
Önce senin hakkında bilgi alayım , daha sonra senin fikirlerinin üzerine yorum yapayım....
Herkesin konu hakkında olumlu yazılar yazmasını beklemiyorsundur umarım....
Madem ki somuşsun ,
Mesajımda atladığın yerde fikrim duruyor... Geri gidip okuyabilirsin...
Tabi aklıevvelik yapıp sadece giydirme cümlelerini okumaktan vazgeçersen
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Ben ne tokat yiyecem yorumlardan? " Akıl yaşta değil baştadır. " sözünün aslında hangi anlama geldiğini ve bir istisnayı ifade ettiğini anlamadan onu kullananlar kendilerini tokatlıyorlar. Yoksa 18 yaşındaki adamın hertarafı akıl olsa ne olur?
---------- Post added 24-04-2013 at 00:01 ---------- Previous post was 23-04-2013 at 23:57 ----------
Hah, işte o "giydirme" cümlesi dediklerini değil fikirlerini ifade edeceksin.
Anlayabildiğin kadarıyla tabi.
bence akıl yaşına bakılmalıdır,psikolojik analiz,özgeçmiş ve aile terbiyesi bu ehliyet kriterleri arasında olmalıdır,fakat gel gör ki....
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)