Merhabalar,
Şimdi kendi kafama göre birkaç tespit yapacağım, maksat muhabbet olsun. Siz de katılır fikir beyan ederseniz ne güzel olur.
7 aydır 150cc biniyorum ve bazen yetmediğini hissediyorum. Yavaş yavaş 250cc arayışları başladı. 0 km takıntım olduğundan 0 km bakıyorum ilk etapta.
Tarzım Naked tarzı ama bizde malum 250cc fazer'lar, Z250 ler yok. SS düşünüyorum Z800'e uzanacak yolumda şu sıralar bu sebeple.
Honda CBR 250 R
Fiyatı uygun gibi. 10.300 TL şuan. Parçası nispeten ucuz ve bulunabilir. Az yakıyor ve az sorun çıkarıyor. Artçı taşıması daha uygun. SS'den çok touring gibi. Daha cılız rakiplerine göre. Tek silindir ve sesi benim Apache'den farksız. Hız ve hızlanma olarak gayet yeterli. Topu topu 2 rengi var yahu. Siyah ve tricolor. Yurtdışında birçok yakışıklı renk alternatifi var. Sırf bu sebeple bile tavırlıyım bu motora. Benzin deposu rakiplerine göre daha küçük ve bu da motoru daha ufak gösteriyor.
Kawasaki Ninja 250 R
11.750 TL etiketi var an itibariyle. Honda'ya göre bir tık daha yakışıklı. Daha bir SS tarzı. Oturuşu da daha geride. Çift silindir ve daha agresif bir motor. Yakıyor benzini ama hakkını veriyor. Zaten alınca yeşil alınır. O yüzden fazla renk alternati olmaması sorun değil Alırken pahalı. Parçasını bulursanız pahalı. Bulursanız. Ufak tefek şeyleri kendimiz getirtip taktırabiliriz ya da kendimiz hallederiz, ancak olası mekanik problemlerde bir kaç hafta motorsuz kalacağımız aşikar. Karenajlar çok pahalı özellikle.
Bir de o Takomarsan göstergeler. Eski otobüslerden fırlamış gibi. Reçeteye Koso gösterge yazacak olursak fatura epey kabarıyor.
Hyosung GT250 R
Yeni gelen 2013 modeller bildiğiniz gibi Kanuni değil Hyosung etiketiyle satılıyor yine artık. Tipi çok göreceli bu makinanın. Çirkin bulan var, çok hoşuna giden var. Ben 2. gruptanım ki hakikaten çok hoşuma gidiyor tipi. Yeni kasası ile bir tık daha ileri götürmüş olayı. Cüsseli. Bilmeyen adama 600cc dedirtir. Sadece SS severlere hitap ediyor. Oturuş pozisyonu sıkıntıya sokar yoksa. Her daim artçı taşımaya müsait de değil.
Vitesler problemli. Alışınca problem olmaktan çıkıyor diyorlar, onların yalancısıyım. Parça fiyatları damarlı. Ön tek amortisör 1000 liradan fazla. O kadarını diyivereyim. Alırken de çok ucuz değil. Nispeten problemsiz ve "giden" bir makina. Çift silindir ve güzel bir sesi var. 10.600 TL.
Megelli 250 R
Tipi şahane. Favorim bu. Alüminyum tüp şasi. Trellis tarzı. Oldukça hafif bir motor. 120 kusur kg. Motoru Hyo ya da Ninja kadar güçlü değil ama, ağırlık avantajıyla kimbilir neler olur... Ülkemize Camgöz getirecek. Ön sipariş almaya devam ediyor aylardan beri. İzlemedeyim bu motoru. Söz verdiği gibi mayıs ayında ilk parti teslimatını yaparsa ne ala. Sitede yedek parça fiyatları var, gayet ucuz. Ama ortada motor olmadığı için tabii ki sallamasyon hepsi. İzleyelim ve görelim. 8.500 - 9.500 TL arasında olur fiyatı.
Son olarak, firma ingiliz. Parçaları Tayvan'da ürettirip, Çin'de montaj yaptırıyor.
Daelim, Bumoto, Yuki olaylarına girmiyorum. Sebebi belli. Suzuki Inazuma hoş motor ancak görünüş de önemli, bana göre değil. Z250 gelmedi şu ülkeye, yanarım ona yanarım. Ya da Yamaha YZF 250 olsa kimbilir neler olurdu.
KTM 200 de süper makina ama, klasik geyik: 50cc yükseltmek için o kadar kredi ödeyemem