Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Zincir Mazotla Mı Gazyağıyla Mı Temizlenir?

REKLAM ALANI
    KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    sirkede bekletirim kemal kükrer
    şaka şakada wd40 gibi pas çözücüler oringlere zarar veriyor mu ?
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    çelikatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    oringsiz zincirmi kalmışmış. taptığınız honda oringsiz zincirle satıyor hondaları

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lütfen kafadan atmaca yorum yazmayalım. Neye göre zarar verir buyurun açıklayın öğrenelim.

Evet... dinliyorum buyrunnn!

---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Neye göre kafana göre mi cevaplıyorsun? Dayanağın nedir yahuuuuu!
    Ayrıca yahu demekte ne var anlamadım. Günlük hayatınızda "valiliğe dilekçe" modunda mı yaşıyorsunuz nedir yani?
    http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=262313
    Yüksek kükürtlü mazotlar zincirde paslanma yaparmış. Bikaç sayfaya daha baktım mazot mu gazyağı mı diye sorunca herkes gazyağı diyor.

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı çelikatlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tecrübeye göre
    Ya, bunlar beni oldu bitti öldürür. Kardeşim bu bilimsel birşey ne tecrübesi ya hangi tecrübeymiş bu?

---------- Post added at 19:47 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=262313
    Yüksek kükürtlü mazotlar zincirde paslanma yaparmış. Bikaç sayfaya daha baktım mazot mu gazyağı mı diye sorunca herkes gazyağı diyor.
    Herkes mi? İyi o zaman tamam... Biz de bundan sonra "herkes!" deyiveririz olur biter.

Yapmayın ya.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ya, bunlar beni oldu bitti öldürür. Kardeşim bu bilimsel birşey ne tecrübesi ya hangi tecrübeymiş bu?

---------- Post added at 19:47 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Herkes mi? İyi o zaman tamam... Biz de bundan sonra "herkes!" deyiveririz olur biter.

Yapmayın ya.
    Ne bekliyorsun anlamıyorum. Buraya soru sorduğunda herkes kendi görüşlerini açıklar. Bilimsel bilgi istiyorsan kendin araştırmalısın.
    https://www.google.com.tr/#safe=off&...+chain+cleaner

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Ben şahsen zinciri gaz yağı ile temizliyorum komple dişlilerden ayırıp gaz yağında beklediyorum çıkarıncada bir güzel silip sincir bakım spreyi kullanıyorum gayette iyi herhangi bir zararı yok tabi taktir sizin hangisi kafanıza yatarsa onu yapın deneme yanılma yöntemi olmuş olur enazından

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kafadan atmaca mı ? Düzgün yorum yazıyoruz yardımcı olalım diye herkes yardımcı olmak için birşey yazmış, haddini aşma, kimse sana cevap vermek zorunda değil. İnsanı yorum yazdığına pişman ediyorsunuz bazen. Gel gelelim konuya;

Mazot O-ringlere zarar verebilecek kadar çözücü bir maddedir. O ring dediğimiz kauçuk parçayı sertleştirerek kırılmasına ve görevini yerine getirmemesine yol açar.
    Mazotun özelliklerini araştırabilirsin, yazılı belge mi istiyorsun? Kimya uzmana danışabilirsin. İnanmak zorunda da değilsin Kimseye burda laubali laubali yok kafadan atmaca yok yahuuuuuuuu tarzı şeyler yazıp seviyeyi düşürmeye haddin yok. İlla ki kanıt istiyorsan sökersin bir oringi, bir kaç güne bir mazot dökersin üstüne, sertliğini kontrol edersin. Olur biter.
    cenkito bunu beğendi.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne bekliyorsun anlamıyorum. Buraya soru sorduğunda herkes kendi görüşlerini açıklar. Bilimsel bilgi istiyorsan kendin araştırmalısın.
    https://www.google.com.tr/#safe=off&...+chain+cleaner
    Beklediğim "doğruları bilmek ve bildirmek" ve burada kafadan dolma birtakım şeyleri aşabilmektir. Şahsi görüş değil. Burada doğrusu en doğrusu ifade edilmelidir.

En doğru yorumu bir arkadaş yazdı; " O ringli ise mazotla temizlenmelidir. " Bu yani.

Şimdi birileri de burada çıkıp; " Mazotla temzilemek yanlış. " demektedir.

Oysa dünya çapında firmalar bunu tavsiye ediyor. Ama burada bakan okuyan insan saçma biçimde şöyle diyor; " Demek ki mazot zararlı imiş! " Buna sebep olmaya kimsenin kafasına göre hakkı yoktur. Yapıyor veya yazıyorsa açıklayacaktır. Aksi halde susmalıdır...

---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ----------

Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafadan atmaca mı ? Düzgün yorum yazıyoruz yardımcı olalım diye herkes yardımcı olmak için birşey yazmış, haddini aşma, kimse sana cevap vermek zorunda değil. İnsanı yorum yazdığına pişman ediyorsunuz bazen. Gel gelelim konuya;

Mazot O-ringlere zarar verebilecek kadar çözücü bir maddedir. O ring dediğimiz kauçuk parçayı sertleştirerek kırılmasına ve görevini yerine getirmemesine yol açar.
    Mazotun özelliklerini araştırabilirsin, yazılı belge mi istiyorsun? Kimya uzmana danışabilirsin. İnanmak zorunda da değilsin Kimseye burda laubali laubali yok kafadan atmaca yok yahuuuuuuuu tarzı şeyler yazıp seviyeyi düşürmeye haddin yok. İlla ki kanıt istiyorsan sökersin bir oringi, bir kaç güne bir mazot dökersin üstüne, sertliğini kontrol edersin. Olur biter.
    Aha da bilimsel yorum buyrunnnnn!

Arkadaş bilmiyorsan sus ya sus.

Dünya çapındaki birçok marka dediğin hangileri ? Kaç tane motorun kullanma kılavuzunu gördüysem, çoğunda "Kerosene" ile temizleyin yazıyordu. Kerosene dedikleri de gazyağı zaten. Bir tek Modenasın kitapçığında böyle dediğini ilk defa senden duydum.
    cenkito bunu beğendi.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200

+1 katılıyorum

o-ring li ise mazot kullanılmamalı, gaz yagı kullanılmalı

dostum @ Blackeagletr bırak kim neye inanmak istiyorsa inansın
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Dünya çapındaki birçok marka dediğin hangileri ? Kaç tane motorun kullanma kılavuzunu gördüysem, çoğunda "Kerosene" ile temizleyin yazıyordu. Kerosene dedikleri de gazyağı zaten. Bir tek Modenasın kitapçığında böyle dediğini ilk defa senden duydum.
    İkinci tercih olarak "karosen" der. Bu durum sizlerin mazotla temizlemeyi "kötü" diye nitelemenizi açıklar mı acaba?

Ayrıca karosen tam olarak bizim gazyağı da değil bunu da araştırın.

Beklediğim "doğruları bilmek ve bildirmek" ve burada kafadan dolma birtakım şeyleri aşabilmektir. Şahsi görüş değil. Burada doğrusu en doğrusu ifade edilmelidir.

En doğru yorumu bir arkadaş yazdı; " O ringli ise mazotla temizlenmelidir. " Bu yani.

Şimdi birileri de burada çıkıp; " Mazotla temzilemek yanlış. " demektedir.

Oysa dünya çapında firmalar bunu tavsiye ediyor. Ama burada bakan okuyan insan saçma biçimde şöyle diyor; " Demek ki mazot zararlı imiş! " Buna sebep olmaya kimsenin kafasına göre hakkı yoktur. Yapıyor veya yazıyorsa açıklayacaktır. Aksi halde susmalıdır...

---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ----------

Aha da bilimsel yorum buyrunnnnn!

Arkadaş bilmiyorsan sus ya sus.
    Anlaşılan bu gece de piyangodan sen çıktın, böyle gevşeklikle asıl muhattap olanda kabahat. Bilenin bilmeyen kim olduğu ortada, gülünç duruma düşüyorsun farkında değilsin, egon hangi diyarlarda kim bilir. İyi geceler.
    Mengu16 bunu beğendi.

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Anlaşılan bu gece de piyangodan sen çıktın, böyle gevşeklikle asıl muhattap olanda kabahat. Bilenin bilmeyen kim olduğu ortada, gülünç duruma düşüyorsun farkında değilsin, egon hangi diyarlarda kim bilir. İyi geceler.
    Gevşeklik mi?

Kafana göre yorum yapıyorsun, hiçbir dayanak yok. Ben ise dünya çapındaki firmaların tavsiyesini ifade edip savunmakla gevşek oluyorum öyle mi?

İyi o zaman açıkla savunduğun şeyi de ben "gevşek" olayım sorun yok.

Mesele ne biliyor musunuz? Kafanıza göre konuşuyorsunuz.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alakasiz bir cevap oldu

http://www.reginachain.it/eng/use_an...how_to03.shtml

Zincir üreticisi gazyağı demiş.
    cenkito bunu beğendi.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    10 yıldır gazyaağı ile temizlerim sorun yaşamadım.

beypazarlı senmisin bak doğru söyle

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı çelikatlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beypazarlı senmisin bak doğru söyle
    Heee beypazarlı, hoşunuza gitmeyen birşey de oldu mu hemen "beypazarlı!" Kimse de çıkıp doğrusunu öğrenelim paylaşalım derdinde değil ki.

Birşey de sordun mu cevap; " tecrübeme göre! " olmadı beypazarlı.

Biri de çıkıp bilmediğini araştırıp öğrenmeye çalışmaz mı arkadaş ya?

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    jet uçaklarında kullanılan yakıt gazyağının ta kendisidir. Daha zor alev alır ama yandığı zaman daha çok ısı meydana getirir. Jet motorlarında çok yüksek bir basınçla püskültülerek yakılır. Ekonomik olduğu kadar daha az risklidir. Ve Bizi ilgilendiren kısmı ise aşındırıcılık ve çözücülük kısmıdır. Gazyağı birçok petrol ürününe göre daha az aşındırıcı ve daha az çözücüdür. Örneğin temiz bir bezin üzerine gazyağı dökün ve 4-5 dk bekledikten sonra arabanızın kaportasını silin ve parlaklığı görün aynı zamanda yağmuruda kaydırır boyanın üzerinden ve boyayada zarar vermez benzin gibi.. O-ringli zincirlerinizi temizlerken tel fırça ve benzin kullanmayın yeter
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

hastayım böylelerine yaa memleketin nere senin? istanbula yolun düşerse gel bi çay ısmarlayayım sana. gazdı mazottu bunlar böyle pc başında konuşulcak mevzular değil.iki oturup sohbet edelim.
    Mengu16 ve Blackeagletr bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)