sirkede bekletirim kemal kükrer
şaka şakada wd40 gibi pas çözücüler oringlere zarar veriyor mu ?
sirkede bekletirim kemal kükrer
şaka şakada wd40 gibi pas çözücüler oringlere zarar veriyor mu ?
Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...
oringsiz zincirmi kalmışmış. taptığınız honda oringsiz zincirle satıyor hondaları
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=262313
Yüksek kükürtlü mazotlar zincirde paslanma yaparmış. Bikaç sayfaya daha baktım mazot mu gazyağı mı diye sorunca herkes gazyağı diyor.
Ya, bunlar beni oldu bitti öldürür. Kardeşim bu bilimsel birşey ne tecrübesi ya hangi tecrübeymiş bu?
---------- Post added at 19:47 ---------- Previous post was at 19:45 ----------
Herkes mi? İyi o zaman tamam... Biz de bundan sonra "herkes!" deyiveririz olur biter.
Yapmayın ya.
Ne bekliyorsun anlamıyorum. Buraya soru sorduğunda herkes kendi görüşlerini açıklar. Bilimsel bilgi istiyorsan kendin araştırmalısın.
https://www.google.com.tr/#safe=off&...+chain+cleaner
Ben şahsen zinciri gaz yağı ile temizliyorum komple dişlilerden ayırıp gaz yağında beklediyorum çıkarıncada bir güzel silip sincir bakım spreyi kullanıyorum gayette iyi herhangi bir zararı yok tabi taktir sizin hangisi kafanıza yatarsa onu yapın deneme yanılma yöntemi olmuş olur enazından
Kafadan atmaca mı ? Düzgün yorum yazıyoruz yardımcı olalım diye herkes yardımcı olmak için birşey yazmış, haddini aşma, kimse sana cevap vermek zorunda değil. İnsanı yorum yazdığına pişman ediyorsunuz bazen. Gel gelelim konuya;
Mazot O-ringlere zarar verebilecek kadar çözücü bir maddedir. O ring dediğimiz kauçuk parçayı sertleştirerek kırılmasına ve görevini yerine getirmemesine yol açar.
Mazotun özelliklerini araştırabilirsin, yazılı belge mi istiyorsun? Kimya uzmana danışabilirsin. İnanmak zorunda da değilsin Kimseye burda laubali laubali yok kafadan atmaca yok yahuuuuuuuu tarzı şeyler yazıp seviyeyi düşürmeye haddin yok. İlla ki kanıt istiyorsan sökersin bir oringi, bir kaç güne bir mazot dökersin üstüne, sertliğini kontrol edersin. Olur biter.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
Beklediğim "doğruları bilmek ve bildirmek" ve burada kafadan dolma birtakım şeyleri aşabilmektir. Şahsi görüş değil. Burada doğrusu en doğrusu ifade edilmelidir.
En doğru yorumu bir arkadaş yazdı; " O ringli ise mazotla temizlenmelidir. " Bu yani.
Şimdi birileri de burada çıkıp; " Mazotla temzilemek yanlış. " demektedir.
Oysa dünya çapında firmalar bunu tavsiye ediyor. Ama burada bakan okuyan insan saçma biçimde şöyle diyor; " Demek ki mazot zararlı imiş! " Buna sebep olmaya kimsenin kafasına göre hakkı yoktur. Yapıyor veya yazıyorsa açıklayacaktır. Aksi halde susmalıdır...
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ----------
Aha da bilimsel yorum buyrunnnnn!
Arkadaş bilmiyorsan sus ya sus.
Dünya çapındaki birçok marka dediğin hangileri ? Kaç tane motorun kullanma kılavuzunu gördüysem, çoğunda "Kerosene" ile temizleyin yazıyordu. Kerosene dedikleri de gazyağı zaten. Bir tek Modenasın kitapçığında böyle dediğini ilk defa senden duydum.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
Gevşeklik mi?
Kafana göre yorum yapıyorsun, hiçbir dayanak yok. Ben ise dünya çapındaki firmaların tavsiyesini ifade edip savunmakla gevşek oluyorum öyle mi?
İyi o zaman açıkla savunduğun şeyi de ben "gevşek" olayım sorun yok.
Mesele ne biliyor musunuz? Kafanıza göre konuşuyorsunuz.
http://www.reginachain.it/eng/use_an...how_to03.shtml
Zincir üreticisi gazyağı demiş.
10 yıldır gazyaağı ile temizlerim sorun yaşamadım.
Heee beypazarlı, hoşunuza gitmeyen birşey de oldu mu hemen "beypazarlı!" Kimse de çıkıp doğrusunu öğrenelim paylaşalım derdinde değil ki.
Birşey de sordun mu cevap; " tecrübeme göre! " olmadı beypazarlı.
Biri de çıkıp bilmediğini araştırıp öğrenmeye çalışmaz mı arkadaş ya?
jet uçaklarında kullanılan yakıt gazyağının ta kendisidir. Daha zor alev alır ama yandığı zaman daha çok ısı meydana getirir. Jet motorlarında çok yüksek bir basınçla püskültülerek yakılır. Ekonomik olduğu kadar daha az risklidir. Ve Bizi ilgilendiren kısmı ise aşındırıcılık ve çözücülük kısmıdır. Gazyağı birçok petrol ürününe göre daha az aşındırıcı ve daha az çözücüdür. Örneğin temiz bir bezin üzerine gazyağı dökün ve 4-5 dk bekledikten sonra arabanızın kaportasını silin ve parlaklığı görün aynı zamanda yağmuruda kaydırır boyanın üzerinden ve boyayada zarar vermez benzin gibi.. O-ringli zincirlerinizi temizlerken tel fırça ve benzin kullanmayın yeter
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
hastayım böylelerine yaa memleketin nere senin? istanbula yolun düşerse gel bi çay ısmarlayayım sana. gazdı mazottu bunlar böyle pc başında konuşulcak mevzular değil.iki oturup sohbet edelim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)