Motorsiklet lerin ön tarafında plaka olmadığından sabit radar araçları hız yapan aracı sadece ön tarafından kayıt yapabildiğinden itiraz sonucunda bazı trafik ekibinin ceza yazamadıklarını duydum doğrumu acaba .
Motorsiklet lerin ön tarafında plaka olmadığından sabit radar araçları hız yapan aracı sadece ön tarafından kayıt yapabildiğinden itiraz sonucunda bazı trafik ekibinin ceza yazamadıklarını duydum doğrumu acaba .
Duble yol değilse çevirmeyi görünce durup geri dönersin bi köy yoluna girip çevirmeyi pas geçersin. Ben hatta duble yol olsa da geri giderim
evet öyle birşey var ama bazı yerlerin kameraları hızı ölçmüyor 1 km lik mesafeyi kaç dakikada geldiğini hesaplıyor (iki radar arası) ona göre ceza yazılıyor öyle birşeye denk gelmezsen ceza yazamazlar
Radarlar istediği yönden hızı ölçebilir. Geliş yönünde ölçmelerinin sebebi basit, radarı gördükten sonra herkes hızını keser . Çevrilince itiraz ederseniz, radar aracına gidip hızı gösteriyorlar. Eve gelen hız cezalarında ise plaka da görünür bir biçimde fotoğrafıyla geliyor . Yani itiraz etmek pek mümkün değil, kapı gibi kanıtları gösteriyorlar.
Ben bu güne kadar hiç yalancı radar görmedim. Yani eğer ki ceza yiyorsam hak etmişimdir, yapılmaması gereken bir sürat yapmışımdır. Ki fazlasıyla yaptığım bu sürat etrafımdakileri, yanımdakileri tehlikeye atmıştır.
Hatta ve hatta İzmir' den Antalya' ya gelirken şehir içinde 1km sürat yüzünden radar a girdiğimi bilirim. 77 ile gitmem gerekirken 78 ile radara mı ne girmiştim. Neden itiraz edeyim ki? Zaten hız sınırları içerisinde gidiyorsanız kimse sizi durdurup ceza kesmez. Herşeyden öte 3 kuruş için neden başta kendim olmak üzere başkalarına karşı yalan söyleyim? "Arkadaş ne 3 kuruşu dünyanın parası" derseniz eğer o zaman kurallara uyun.
Uzun lafın kısası; radar cezasına itiraz edilmez ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
hahaha kendimi gördüm bu yazıda. tırın dıbınden mı gıdıp saklanarak gecersın, ters serıde mı gırersın ne gelıyosa aklıma yaptım vallahı hatta bi yol vardı kontrolun oldugu yolun harıcınde, traktor yolu. 125lık ramzey scooterla gırdım 3 tane camur engelınden gectım elımle yol yaparak toprakla, yol oyle bı yolkı tek arabalık, bir yanında trenyolu yuksek, bı yanında tarla igneli çitli. adapazarına gıtmek ıcın o yolu gectım 2 sefer ama hem ezıyet hem de eglence oldu bana varsa sakaryalı bilir hal kontrolü neler yapmısım be.. ah ulan ah hala motosiklet alamadım ya vay anasını..
Think Nothing! Just Twist The Wrist
Konya'da Tedes yani sizin dakika ile dediğinizi yapıyorlar. Arkadaşın dediği gibi sadece önden yiyor cezayı. Motorluyum ve hep 80-90 giderim hiç yemedim şükür...
Haber
"men dakka dukka"
İlla her yerde Türk olduğumuzu belli ediceksiniz dimi ? Radardan nası kaçarım nası ceza yemem arkadaş biraz ciddiye alın şu insan hayatını şakası olmaz bunun.
Yazıyorum tarif ediyorum sana mı soracam heeee !!!!!!!!!!!!!! Hız sınırı arabalardan 10 km düşük olduğu için motosikletlerin hız sınırına tamamen uyarak gitmesi durumda motorcunun dizinin dibinden sollayacak üzerine çıkacak araçlardan nasıl kaçınacağını bi yazın hele sonra konuşalım.
Açıkcası Mengü gibi benimde zoruma gidiyor.
Koca Araçlar
-Adam telefonla konuşur üzerine çıkacak gibi gelir , birde el kol hareleti yaparlar
-adam sinyal vermez pat frene basar , durur veya sağa sola döner
-soldan sağa önüne kırarlar
-aracı yüklerler önü kalkar o halde uzun yolda basacam diye uğraşırlar
-özellikle hem telefonla konuşup araç sürüp sinyalsiz giderler
- bazen polisler bile bunu yapınca
-ki polis ile 2 kere münakaşaya girdim ikisindede ceza yazmakla tehdit ettiler ,birinde başka polisleri çağırınca ve karakola gidip video kayıtlarını verince sustular.... >:/
biz küçük karınca gibi adamların (tabi apaçi gibi kasksız yatış pozisyonda motor kullanan vs insanları görüp onlar kaçarak ceza yemedikleri için) dürüstlük yapıp paşa paşa zor kazanılan 3-5 kuruşuda hak etmediğimiz cezalarla verdiğimiz için gücüme gidiyor.
Nasılsa yıllarca Elektrik faturalarını (Doğudaki vatandaşlarımız ödemeyip) kaçak bedeli diye fazla fazla ödüyorsak, artık kaçak neremizde varsa.... Buda insanın kanına dokunuyor...
"men dakka dukka"
En ücra yerde 1-2 km hız aşımının lafını yapacaklarına şehiriçindeki magandalara bir el atsalar, gerçekten görevlerini yapmış olacaklar. Tabii en kolayı ile meşguller.
www.motorumla.net
ceza olacaksa herkese ceza olsun o zaman kurallara uyulur. mantıksız bir hız limiti, yolun konumuna uymayan hız kontrolleri(bkz e5 70 km sınırı ve topçular- bursa arası ) , aniden daralıp genişleyen şeritler olduğu sürece ve sadece para kazanmak için ceza kesiliyorsa haram olsun o kesilen cezalar.prim almak için sürekli uygulama yapıp trafiği tıkayacaklarına yoğun yerlerde yönlendirme yapsalar daha iyi bir trafiğimiz olur.
hız limiti 80 olan bi yerde 92 yle radara girmiştim
tabi az ötede de polisler sotede bekliyorlar
+4 km hız için bana 3 sene önce bana öyle bi ceza kestiler ki 189tl muydu neydi
bazen bakıyorumda katlanır plakalık şart olmuş bu memleketin trafik polisleri yüzünden
---------- Post added at 12:58 ---------- Previous post was at 12:55 ----------
sen bi ucu ucuna radara girdiğin hız limitini +2 +3 geçtiginde hız limitini aşma 300 lira bi kilitlesinler de gör hacım.
o zaman görürüm kanunu
# motosikletle.blogspot
Kim çıkmıyo kardeşim.Bi saçmalamayın yahu.Geçenlerde amcaoğlu ilk defa cbf150 ile uzun yola çıkmış.Giderken diyo 80'le gideyim dedim çok tehlikeli oluyomuş.Kamyonlar nerdeyse tepeme çıkacaktı diyo.Dönüşte köklemiş gazı 110 sabit gelmiş.Bi akıllı mantıklı konuşun yahu.Kimse tepesine çıkmıyomuş.Bi çık bakalım uzun yola.80'e sabitleyip yarım saat sağ kalırsan helal olsun sana.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)