ben viteslide sctoorde uzun sure kullandım sctoorın sehir içindeki konforu bambaska
ilk deneyimin aslında daha ucuz bi motor ve daha dusuk cc bi motot almalısın
pcx dusunme baya kalıplısın altında ufak kalır
sana önerim sym joyride 200 i beyaz renk
ben manavgatta yasıyorum her ss motoru olanın 2. motoru joyride
bak motordan anlayan adamlarda aldığına göre gayet sağlam makine
bide kalıbına iyi olur
...
...
Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...
Kim hangi motoru tavsiye ederse etsin her insanın tercihleri farklıdır istekleri farklıdır en önemlisi gönlüne hoş gelen motor farklıdır. O yüzden sizde bu dediklerimden dolayı zamanla size uygun motoru bulacaksınız bence ilk adımı daha ucuz, daha yavaş, parçası daha çok bulunan, az masraflı,servis sıkıntısı olmayan bir motor alıp 1 sezon geçirip sonra size uygun motoru almanız olacaktır. Daha önce araç kullanmadıysanız (trafiği okumak için) ilk motorunuzu 125cc scooter öneririm ama daha önce araç kullandıysanız cbf150,ybr125 gibi vitesli bir motorla başlayın derim hem masraf açmaz hem aldığınız fiyata yakın satar zarar etmezsiniz hemde bu süreç içerisinde size uygun motor türünü belirlemiş tecrübe edinmiş olursunuz. İnanın bu düşük cc motor kullanmak önemli bir tecrübe
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
Dostum... Bende 6 ay kada önce aynı soruları soruyordum. Sorduğun soru yeni başlayan birisi için gayet doğal. Ben daha da abuk sorular sordum forumlarda. "Mesela CBR 250 'mi yoksa X-MAX'mi?" gibi
Her ikisi'de çok iyi motorlar. Ben X-MAX aldım. Ama ben işe gidip gelirken kullandığım ve sürekli LAPTOP taşımak zorunda olduğum için bagaj ve ABS nedenyle X-MAX'i seçtim. Eğer bagaj ihtiyacım olmasaydı büyük olasılık Inazuma alırdım.
Sadece bir uyarı yapmak istiyorum.
Ne alırsan al. Ama lütfen terlik ve şortla kullanma. Hiç ummadığın bir anda çok önemsiz bir yatma durumunda şort ve terlik ciddi yaralanmalara neden olabilir. Son derece yavaş giderken (30-40km hızla) demiryolu rayları üzerinden geçerken kayma sonucu bir kez sola yattım. Tam kalça korumasının olduğu yerden 1-2 mt kadar sürüklendim. Aradan iki ay geçmesine rağmen kalça korumasının bittiği yerin altında 4 parmak kadar bir yer hala dokunuca ciddi acıyor. Koruma olmasa ne olurdu düşün işte :(
oktay kardeşim senin tercih etmen gereken motor kesinlikle x max tır.
5 senedir vitesli motora binerim şimdi bi sukuterim olsa şikayet etmezdim heleki kışın Yalnız bakımı vitesliye göre biraz fazla olacağından
beni sıkabilirdi..
konu bayağı eski oktay arkadaş çoktan motoru almış ve satmıştır bile )
Arkadaşım 250 cc kıyaslamasında İnazuma'nın rahatlığından sürüş keyfinden morundan cok bahsediyorlar al en azından için rahat eder scootera hıc bulasma derim. tabi alacagın motor xmax ama genede onunla uzun yol yapamazsın rahar edemezsin al vitesli hem az yaksın hemde rahar et.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)