Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Benzin ve motorin fiyatında yanlış hesap

Motovento
    REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendi benzinini kendi yapacan arkadaş!! yapan yapıyor. 2 hammaddenin karışım oranını bildikten sonra çocuk oyuncağı.
    O hammaddelerin litresi kaç liraymış ? veya varmıymış. hileli benzinle daha fazla km yapılmaz söyleyim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı esparo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çocuk olmak varmış o zaman . artık çok geç oyuncakla oynamak için yaş 30, mecbur benzinlkten almam lasım çocuğun biri biri çıktıda "benzin yaptım 2 lira" dedi de biz mi almadık?
    çocuğun biri çıkıp benzim yaptım 2 lira dese onun bi taraflarından kan alır devlet eğer yapıp kendin kullanırsan sorun yok satmaya kalkarsan hadi geçmiş olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O hammaddelerin litresi kaç liraymış ? veya varmıymış. hileli benzinle daha fazla km yapılmaz söyleyim.
    200+200 ''KİLOSU'' toplam 1000 dolar ile 1100 dolar arası değişiyor. litresi 4.2 4.3 civarı geliyor

tabi bunları asla ben demiyorum bi arkadaşım diyor
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

Motosikleti
    Benzine enerji veren şey içindeki hidrokarbonlar biliyorsunuz, hammaddeleri birbirine karıştırıp ne kadar hidrokarbon benzeri bir bileşik oluşturulabilir bilemiyorum. Yüzde 10 kâr için o kadar uğraşılır mı

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzine enerji veren şey içindeki hidrokarbonlar biliyorsunuz, hammaddeleri birbirine karıştırıp ne kadar hidrokarbon benzeri bir bileşik oluşturulabilir bilemiyorum. Yüzde 10 kâr için o kadar uğraşılır mı
    tüm benzincilerin yaptığı şey aynı aslında. reklamlarda duymuşsunuzdur. biri der 1 depo yakıtta şu kadar tasarruf diğeri benim benzinim kullanırsan aracının performansını artar. aslında herkes yakıt karışımlarıyla oynayarak bu işi yapar.(veya en fazla ekstradan benzine kilosu 75 kuruş olan kimyasal bir madde koyarak) istese atıyorum 100 km de 10 km fazla gidebilecek benzin karışımı yapabilirler.(veya tam tersi) fakat 2 dezavantajı vardır. birisi araç çekişten düşer ikincisi petrol istasyonları daha az benzin satar ve nakit akışı yavaşlar. hani duymuşsunuzdur ''yav benim a istasyonundan aldığım benzin b istasyonundan aldığım benzinden daha az gidiyor'' gibi işte bunun sebebi yukarıda anlattıklarımdır.

eğer benim gibi yapılan zamlara ve iktidardakinlere kin duyorsanız emin olun yüzde 10 kar gözünüzün önüne dahi gelmez. amacınız fırsatçıları maddi açıdan yıpratmaktır.

sağlıcakla kalın

Motosikleti
    Avrupadaki benzin fiyatlarına bakarsak ordaki fiyatların iki katına maloluyo dediğiniz şekilde benzin üretmek neredeyse. Ha bide bahsi geçen kimyasallar da muhtemelen petrol yan ürünüdür. Yani yoktan petrol üretmek söz konusu değil, sıkıntı da burda zaten.

avrupada kdv ve kdv gibi birçok vergi çeşidi yok. bunu unutmamak lazım. aslında benzin işlenmiş 2 tür hammaddenin ''belli orandaki'' karışımıdır. benzin yan ürünü denilen şey tiner, aseton v.b gibi şeylerdir. ki zaten tineri motorlu taşıtlara koymak zararlıdır.

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eskilerin biz sözü var: "Biz eşek oldukça semer vuran çok olur!"
    Hükümetin politikalarını desteklemeyebilirsiniz. Yada destekliyor da olabilirsiniz.
    Ama bu tarz konularda gözü kapalı fanatizmden çok akla ve mantığa uygun bir duruş sergilemek önemli.
    Ortada bir hata ve haksızlık varsa bunu ifade etmekten çekinmemeli insanlar.
    Sayın Bakanımıza mail yazabilirsiniz konuyla ilgili. Denetçi kuruluşlara ulaşmaya çalışabilirsiniz.
    En demokratik hakkınız olan (ancak malesef çoğu zaman orantısız güç ile bastırılan) eylemleri gerçekleştirebilirsiniz.
    Vs vs..

Akaryakıt yada genel hatlarıyla enerji fiyatlarından ben de çok muzdaribim. Bu konuda yapılacak kampanyalara da her türlü destek vermeye hazırım.
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)