Teşekkürler. Bunun da fiyatları uçuyormuş...
Teşekkürler. Bunun da fiyatları uçuyormuş...
Hocam ben olsam denerdim, hep mantıklı düşünüyoruz ama birazda fevri davranmakta fayda var sanırım.
Benim istediğim her türde ve güçte farklı türden motorlar kullanmak çünkü hepsinin farklı güzel yönleri var.
Benim zaten bu düşünceyle bir motoru iki sezondan fazla kullanmam zor gözüküyor
Siz yakıttan şikayetçisiniz, bunun içinde en iyi seçenek NC, neden denemeyesiniz?
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Her iki motoru da tanımıyorum. 100 km. de 2.5 lt daha az yakan motor aldığınızı düşünürsek 1200 km. kullanımınızla oluşacak olan fark ayda 140 TL bile yapmıyor. Motorunuzu sattıracak bir rakam gibi görünmüyor. 250 cc motorların bile çoğu 4 LT civarı benzin tüketiyor. Sizin yerinizde olsam aylık ve yıllık olarak oluşacak tüketim farkını hesaplayıp ortaya çıkacak olan rakama bakarak motoru satmaya değip değmeyeceğine karar verirdim. Bana göre satmaya değecek kadar bir fark görünmüyor.
Yılda 11 bin civarı yapsanız 2 yıl da yıkıttan 2800 tl karınız oluyor model yılı farkı ile mtV den 200 tl fazla verince iki sezon için 2500 tl kar oluyor.
Ayrıca sıfır modelin değer kaybı fazla sizin motorununzun artık değeri daha sabit olduğundan burdanda 1000- 1500 zarardasınız.
Yani salt kar zarar tablosunda fayda motorundan yakıt dışında son derece memnun olan biri için 0' a yakın!
Sanırım böyle radikal kararları bize ciddi ciddi düşündüren matemetiksel hesapların ortaya çıkardığı tablo değil benzine 5 tl vermenin kendimizi kandırılmış gibi hissettirmesi, kanımıza dokunması...
Bide NC 700X'e gelirsek yılda 15.000 km kesin yaparım ve en az 4-5 sezon satmam diyebilen kişiler için mantıklı yoksa gerçekten abartılıyor
Motosikletlerin kullanım kolaylığı ya da performansı gibi veriler üzerinden değerlendirme ya da yorum yapmayacağım ,
Çünkü ikisini de kullanmadım
Benim size tavsiyem şehir içinde büyük hacimli 4 silindirli ve ağır bir motosiklet ile kendinize yazık etmemeniz .
İster alın tek silindir bir commuter vfr dursun ,
İster Alın nc'yi .
Karar size kalmış
"Sağlığında nice ehli hünerin,bir tutam tuz bile katmaz iken aşına,öldürüp evvel onu açlıktan, sonra bir türbe dikerler başına."
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)