Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Köpeğin motosiklete takışması

REKLAM ALANI
    ÖzLeMKaYrA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki An 125 HK, RKS Titanik, RTR TVS Apache
    Alıntı macar_93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir gece anayoldan 70 km ye yakın hızla scooter ımla gidiyordum. En sağ tarafta kedi vardı.Beni beklediğini düşündüm. 20 mt kala fırladı yola. Bende hemen korna ve fren. Kedi anladı geri döndü. Kornayı kestim kedi yine harakete geçti. 2 metre kaldı kedinin ön tekerime çarpmasına. Ön tekere çarpsa kesin düşeceğim. Fren yapsam durmam imkansız. Hatta düşeceğim kesin.Bende verdim gazı ön tekeri ıskalarım belki diye. Nitekim ön tekerden ıskaladım ama arka tekeri kaçıramadım. Maalesef ezdim kediyi.Sanırım öldü.Çok üzgündüm ezdiğim için.Bazen vicdanım sızlıyor bu konuda. Düşsem çok kötü olacaktı.Siz olsanız ne yapardınız ?
    Şartlar uygunsa yani yol boş fren yapsan duracak haldesin yada kaza yapmana sebebiyet verecek herhangi bir durum yoksa tabiki önümüze çıkan herhangi bir hayvanı kurtarmayı düşünürüm ancak sen ve yanında birileri daha varsa trafiği tehlikeye atacaksan o zaman mecburen hayvanı düşünmemek gerekir...
    Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Alıntı Permatiq59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hav demeye yeltenmesi bile yeter :D ''Ha..'' demesiyle gazlıyorum
    ha mı ben yolumu değiştiriyorum be. bir kere kırklareli kıyıköy girişinde 250 300 metre mesafeden bana doğru koşmaya başladılar. rampa aşağı geliyorlar. yavaşladım yavaşladım baktım hiç tık yok geliyorlar. döndüm geri. ben geri dönünce onlar da döndüler. on onbeş dakika dinlendim. motoru çalıştırmadan ite ite köye giriş yaptım. işte böyle. İte dalaşmaktansa çalıyı dolaş böyle birşey.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

ben çok yavaş hareket etmeye başlıyorum köpek havlarsa. hala saldırmaya çalışırsa gazlayıp bir anda toz oluyorum. ama şehir içi tabi. çevreyolunda daha köpeğe rastlamadım.

normal sokak köpeği ise büyük bir hayvan değilse motoru durdurup insen bile kaçar köpek. motorun üstündeki ile işi yok çünkü derdi tekerleklerle

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Beni de çok sever köpekler. Egzoz frekansına göre farklı davranıyo eşşek herifler. 4 motor değiştirdim bu güne kadar. Fıtı fıtı gidenlere pek ses etmediler. Gümbürtülü çalışanlara sokağın başından kulaklarını dikiyorlar. Köpekten korkmam. İlk zamanlar duruyordum arkadaşların söylediği gibi. Bir iki pantolon paçası yırtılınca durmaktan vazgeçtim. Paçayı yırtan köpekleri inip tekmeyle kovalayınca "iyk iyk" nidalarıyla kaçıveriyorlar ama bizim paça gitmiş oluyor. Şimdiki taktiğim bir çok arkadaşın yaptığı gibi yavaşlayıp kaçış planını çizip yanında gaz açmak. Genelde saldıracak olan köpek önce olduğu yerde ön ayakları öne uzatıp kafayı yere eğip siniyor. Saldıracak belli. Sürpriz bir şekilde mıcırlı yolda gaz açmak, kavşağa gazla girmek falan istemiyorsanız önce bi ileri bakın. Rotanızı çizin hafif üstüne doğru meyledip yanına gelince gaz açın. Bu sefer agresif taraf siz olunca kralı geri vitese takıyor bu köpek milletinin. Bi sefer pek cengaver bir çoban köpeği gruptan sıyrılıp At gibi üstüme koşmaya başlamıştı. Eskiden kaçak oynar yolun kenarından sıyrılırdım. Baktım bodoslama ortadan geliyor, önce bi sağ, sonra direk üzerine kırdım. KAfalama gidiyoruz birbirimize. Mızrak tutan şövalye misali kitlendim üstüne sürüyorum. 3m. kala kırdı dümeni Şaşırdı belli. Anında saldırgan ifade gitti suratından. İşe yaradı ama bi gün delisine denk gelirsek fena olacak diye korkuyorum.

Vel hasılı, genelleme yapmaya gelmez ama benim fikrim yanında gaz açmak. Durmak çözüm değil.
    COMTAN ve CEM. bunu beğendiler.
    Gökhan YAŞDAL

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Bir sure kopek beslemis ve egitimleriyle ilgilenmis biri olarak nacizane daha once yazdigim bir iki seyi tekrarlamak isterim.

Her kopekte az ya da cok "av gudusu" dedigimiz icgudu vardir, Bu ozellikle tazi tarzinda, gorerek avlanan kopekler de doruga ulasan bir nevi icgudu diyebilecegimiz bir nanedir. Basit olarak aciklamak gerekirse, kopegin hareket eden herseyi kovalama gudusudur, yani o anda gordugu tavsan, kedi, bir baska kopek, sincap, bisiklet, araba vb.. her ne ise, onu yakalamaya calisir. Bazi kopeklerin motor gordugunde kicini kaldirmamasina ragmen, bazilarinin deliler gibi kovalamasi genelde bu yuzdendir, miskin olan da av gudusu yok denecek kadar azdir, digerinde ise fazlasiyla vardir diyebiliriz.

Bunun disinda hepinizin bildigi bekcilik, yani kendi bolgesini koruma gudusu vardir ve sizi yabanci olarak gordugu icin o bolgeden uzaklastirmak istemektedir. Bu durumda da panik yapmadan kontrollu bir sekilde gaz acarak kopekle araniza biraz mesafe koydugunuzda zaten sizi kovalamaktan vazgececektir, Bunu soyle dusunun, ormanda avini yiyen aslanlar biraz yiyip kenara cekilmis yatiyorlar, o arada birkac cakal gelip avi yemeye kalkiyor, aslanlardan bir iki tanesi de cakallari kovaliyor. Burada amac cakallari yakalayip oldurmek degil, o avin aslanlarin oldugunu gostermek ve o ava yaklasmanin yasak oldugunu gostermektir. Bu gibi durumlari belgesellerde gormussunuzdur, avlanmak icin kosan bir aslan ile, bu sekilde avin basindaki diger hayvanlari kovalamak icin kosan aslan arasinda daglar kadar fark vardir. Iste bu fark, sizi kovalamak icin pesinizden kosan kopek ile size saldirmak icin pesinizden kosan kopek arasinda da vardir, o kadar buyuk bir farktir ki, daha once hic gormemis olsaniz bile anlarsiniz emin olun Umarim hicbiriniz gormek zorunda kalmazsiniz, Bu sitede yazan kopek kovalama olaylarinin %95 i sadece kovalamadir, cogunlukla olayi yasayan elemanin olayin heyecaniyla biraz da abartarak anlatmasi sonucu sanki hayatini son anda ac kurtlardan kurtarmis gibi anlatmasi sonucu herkes cok ciddi zanneder ama aslinda basit bir kovalama vakasidir

Bu yazdiklarim soyle ya da boyle, panik yapmadiginiz surece zararsiz atlatabileceginiz durumlardir. Cok ciddiye almaniz gereken asil saldiri olayi ise, genelde koylerde, daglik alanlarda, coban kopegi kilikli, kopek mi at mi oldugu belli olmayan azmanlar tarafindan gerceklestirilecek saldirilardir, iste o zaman tum gucunuzle arkaniza bakmadan kacmaniz lazim, uzaktan kopegi ya da kopekleri gorduyseniz, yanlarinda insan oldugundan emin olmadan o taraftan gecmeyin, cunku bu tarz coban kopekleri bagimsiz hayvanlardir ve asil gorevleri suruyu gutmekten ziyade korumaktir, kafalarina gore, suruye yaklasan her seye saldirabilirler, ucuz da atlatabilirsiniz, 50-60 dikisle de...
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

ÖzLeMKaYrA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki An 125 HK, RKS Titanik, RTR TVS Apache
    Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir sure kopek beslemis ve egitimleriyle ilgilenmis biri olarak nacizane daha once yazdigim bir iki seyi tekrarlamak isterim.

Her kopekte az ya da cok "av gudusu" dedigimiz icgudu vardir, Bu ozellikle tazi tarzinda, gorerek avlanan kopekler de doruga ulasan bir nevi icgudu diyebilecegimiz bir nanedir. Basit olarak aciklamak gerekirse, kopegin hareket eden herseyi kovalama gudusudur, yani o anda gordugu tavsan, kedi, bir baska kopek, sincap, bisiklet, araba vb.. her ne ise, onu yakalamaya calisir. Bazi kopeklerin motor gordugunde kicini kaldirmamasina ragmen, bazilarinin deliler gibi kovalamasi genelde bu yuzdendir, miskin olan da av gudusu yok denecek kadar azdir, digerinde ise fazlasiyla vardir diyebiliriz.

Bunun disinda hepinizin bildigi bekcilik, yani kendi bolgesini koruma gudusu vardir ve sizi yabanci olarak gordugu icin o bolgeden uzaklastirmak istemektedir. Bu durumda da panik yapmadan kontrollu bir sekilde gaz acarak kopekle araniza biraz mesafe koydugunuzda zaten sizi kovalamaktan vazgececektir, Bunu soyle dusunun, ormanda avini yiyen aslanlar biraz yiyip kenara cekilmis yatiyorlar, o arada birkac cakal gelip avi yemeye kalkiyor, aslanlardan bir iki tanesi de cakallari kovaliyor. Burada amac cakallari yakalayip oldurmek degil, o avin aslanlarin oldugunu gostermek ve o ava yaklasmanin yasak oldugunu gostermektir. Bu gibi durumlari belgesellerde gormussunuzdur, avlanmak icin kosan bir aslan ile, bu sekilde avin basindaki diger hayvanlari kovalamak icin kosan aslan arasinda daglar kadar fark vardir. Iste bu fark, sizi kovalamak icin pesinizden kosan kopek ile size saldirmak icin pesinizden kosan kopek arasinda da vardir, o kadar buyuk bir farktir ki, daha once hic gormemis olsaniz bile anlarsiniz emin olun Umarim hicbiriniz gormek zorunda kalmazsiniz, Bu sitede yazan kopek kovalama olaylarinin %95 i sadece kovalamadir, cogunlukla olayi yasayan elemanin olayin heyecaniyla biraz da abartarak anlatmasi sonucu sanki hayatini son anda ac kurtlardan kurtarmis gibi anlatmasi sonucu herkes cok ciddi zanneder ama aslinda basit bir kovalama vakasidir

Bu yazdiklarim soyle ya da boyle, panik yapmadiginiz surece zararsiz atlatabileceginiz durumlardir. Cok ciddiye almaniz gereken asil saldiri olayi ise, genelde koylerde, daglik alanlarda, coban kopegi kilikli, kopek mi at mi oldugu belli olmayan azmanlar tarafindan gerceklestirilecek saldirilardir, iste o zaman tum gucunuzle arkaniza bakmadan kacmaniz lazim, uzaktan kopegi ya da kopekleri gorduyseniz, yanlarinda insan oldugundan emin olmadan o taraftan gecmeyin, cunku bu tarz coban kopekleri bagimsiz hayvanlardir ve asil gorevleri suruyu gutmekten ziyade korumaktir, kafalarina gore, suruye yaklasan her seye saldirabilirler, ucuz da atlatabilirsiniz, 50-60 dikisle de...
    Şunu sormak istiyorum, bir tane köpek var o benim peşime hep sessiz bir şekilde takılıyor başlıyor kovalamaya, bazen aynadan bakmasam farketmeyeceğim, öyle cins bir köpekte değil, sokak köpeği, uzakta iken havlıyor ama bana yakınsa sessiz kalıp peşimdende sessizce koşuyor ama en sonunda yorulup bırakıyor... bu köpek neden sessiz yaklaşıyor? bence ısırmak için...
    Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Kovalarken dur, o da duruyorsa ya da sana yaklasip havlamaya basliyorsa ki en fazla bunu yapacaktir, amaci seni kovalamaktir baska birsey degil, tabii bazilari abartip da motora dogru, ufak isiriklar atmaya calisabilir ama bu korkulacak birsey degil, yani sana zarar verecek birsey degil. Yukarda yazdigim gibi, muhtemel av gudusu kaynakli seni kovaliyor, amac saldirmak olsaydi cok daha sert ve azimle yaklasirdi. Sokak kopekleri biz motorcular tarafindan pek sevilmez ama tek kelime ile acinacak hayvanlardir, kac kisiden kimbilir ne zulumler gormus, taslanmis, dovulmus ve dolayisiyla insana guvenmeyen, insandan korkan hayvanlardir %99 oranda. Emin olun siz ona bagirip el kol hareketi yaptiginizda, o sizden daha cok korkacaktir.

Ugrasmak istemiyorsaniz, aranizdaki mesafeyi guvenli bir sekilde korumaya devam edin, kopek geliyor diye panik yapmayin, sakin bir sekilde surusunuze devam edin, dedigim gibi amaci saldirmak olan kopegi kesinlikle farkedersiniz.
    ANGARAJ

macar_93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 x MZ etz 125 (92)
    Alıntı ÖzLeMKaYrA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şartlar uygunsa yani yol boş fren yapsan duracak haldesin yada kaza yapmana sebebiyet verecek herhangi bir durum yoksa tabiki önümüze çıkan herhangi bir hayvanı kurtarmayı düşünürüm ancak sen ve yanında birileri daha varsa trafiği tehlikeye atacaksan o zaman mecburen hayvanı düşünmemek gerekir...
    2 metre Var ve hızım 70 di. Fren sıksam eminim yatardı motosiklet. Hızlı gittiğim için suçluyum ama o pozisyonda kurtarılamazdı kedi.Fren yapsam ön tekere denk gelecekti. O zaman kedi de bende telef olacaktık.Allah aynı seçimi yaptırmasın.

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Bizim arkadaş bi köpeğe cross motoru ile çarpmıştı. Sonra herhalde ıskaladım demiş. yaklaşık 2 km ötede ışıklarda durup motora bakayım demiş.
    Köpek arka teker ile maşa arasına sıkışıp hakkı rahmetine kavuşmuş. Gece gerçekten dikkatli olmak lazım. başı boş köpek çok.
    Hele çevre yollarında birden karşı tarafa koşarak geçmeye çalışanlar çok tehlikeli oluyor. en az 2-3 kez bu başıma geldi. Rengide koyu ise yeterli aydınlatmanın olmadığı yerde kazaya davetiye çıkartıyor. Allah kimsenin başına vermesin. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

ilovetechn0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    benim başıma köpek geldi, buzağı geldi en son da bir deli geldi :D akşam eve dönüyorum adamın teki atladı yola öndeki arabayla mesafemi koruduğum için adamı erken farkedip hızı kestim bu sefer tam yanından geçerken motora tekme atmaya çalıştı atamadı, az ilerde durdum motoru stop ettim indim küfürü basa basa kovalamaya başladım. napıyosun sen ...... diyerekten yoldan geçen iki genç, abi o deli dediler. dedim zaten akıllısı bize rastlamaz ki :D
    ÖzLeMKaYrA bunu beğendi.

MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Biber gazını sıkacaksın bi daha yanına yanaşmaz
    2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Motosiklette 6. his diye birşey yoktur. Gördüğünden kaçarsın veya temkinli sürersin. Köpek meselesi tamamen ürkmece. Köpeğin sizin paçanızla bir alıp veremediği yok. o sadece dönen tekerleklere gıcık.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Hocam dönen tekerlere gıcık olduğu falan yok hayvanların, harekete gıcık, sizi durdurmaya çalışıyor, motorun ayakları da tekerler olduğundan onlara doğru hamle yapıyor olay bu yani, ayrıca hepsi tekerlere hamle yapmaz, kimisi üstünüzew atlamaya da çalışabilir.
    ANGARAJ

COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR
    her işte olduğu gibi bu işte tecrübe istiyor.her kes kendince bir taktik geliştirmiş yorumları okuyunca arkadaşlar süpersiniz.çocukken bir çok kere bisikletle bile sürünün içinde kaldım ama allaha şükür hiç biri yanıma bile yaklaşamadı.yaklaşmasında en sonki olayı anlatayım mahallede aşağıdan çıktım geliyom bizinki yukarda pusuya yatmış bekliyo hemen yaklaşınca tabi üstüme doğru atağa geçti batım caddede ne araba var ne kimse kaçacak yeryok kafa kafaya geldik bende azimliyim korkmuyorum tabi sürdüm üstüne(amacım korkutmak)bi 50mt kovaladım girdi bi kapıdan kaçtı dahada yanıma yaklaşmadı.şimdi mahalleden geçiyorum köpek selam verircesine kafasını büküyo eğer korktuğunuzu anlarsa kesin saldırır ben normal bir şekilde geçerim köpeğin yanından o havlar koşar bilmemne hiç tınlamam baktı bu bizden deli hayvan bakışlardan anlıyo bi göründümü üstüne kirişi kırıyo
    BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Korktuğunuzu anlarsa kesin saldırır, köpekler insan korkunca bi hormon salgılarmış da onun kokusunu alırmış gibi laflar, üzerinize alınmayın ama şehir efsanesidir, nice köpekler gördüm ki karşısına boğa da çıkarsanız, at da çıkarsanız saldırmaktan vazgeçmez, nice köpekler vardır ki korkudan havlarlar, yanlarına gidip de iki hoşt dediğiniz de kaçacak delik ararlar. Bunların hepsi köpeğe bağlı, sizin korkup korkmamanıza değil. Köpekler insanların korktuklarını hareketlerinden anlarlar. Nasıl ki siz birinin korktuğunu baktığınız da anlayabiliyorsunuz onlarda aynı şekilde anlarlar, ancak bu onların mutlaka saldıracakları anlamına gelmez. Bir köpek, sokak köpeği de olsa asla nedensiz yere havlamaz ya da saldırmaz.

Korktuğunuz da saldırır demeyelim de, köpeği gördüğünüz de kaçmaya başlarsanız sizi kovalar diyelim daha doğru olur, bu da yukarda bahsettiğim av güdüsü kaynaklıdır, pekçok kez köpekten korkan insanların köpek görünce koşarak kaçmaya çalıştıklarına şahit oldum, köpek ya da köpeklerin de onun yanında onunla birlikte koştuklarını gördüm, adam yorulunca, ya da düşünce köpekler de adamın başında iki havlayıp geri döndüler, yani amaç çoğunlukla saldırmak değildir, sadece kovalamaktır.
    COMTAN bunu beğendi.
    ANGARAJ

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Bunun yeri burası sanırım Bilocum

Bulent78, buberk ve dockerengin bunu beğendiler.
    ANGARAJ

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Bu nerden çıktı yaw, unutmuşum valla, geçen yine gittim yanına, bahçeye girdim kapıyı açıp hiç kılını kıpırdatmadı bile, kulubede yatıyodu, bunu görünce ne yatıyosun lan tembel dedim, bi kalkışı var kulubeden, resmen " vay abiiiim gelmişşş hoş gelmişş, ne vereyim abimeee" şeklindeydi, üstümü başımı batırdı hoplaya zıplaya faydasız
    ANGARAJ

uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    gece otoyolda 110 ile giderken aniden büyük bir köpek atladı önüme, kaçamadım ve çarptım..köpek öldü..ben o hızla, o çarpmayla nasıl düşmedim hala bilmiyorum..Allah korudu..artık geceleri 80i geçemiyorum..

Bu konu üzerine bir yazı..
    Kerem Akın bunu beğendi.
    Youtube: YOL AVCISI

DarkEvents - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Herkese büyük geçmiş olsun büyük küçük herkesin anıları çıktı Allah kimseyi karşılaştırmasın mazallah kaza yaptırır fobisi olan arkadaşlara

Ahmet_Tascı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Cg 200
    Benim çok başıma geldi :D kovalıyorlar birde
    Tutkudur Motosiklet

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)