Çok kötü bir kaza..izleyin ibret alalım..
Reklamlar
-
Kaza kötü... hiçbir insanın böyle bir kaza geçirmesini kimse istemez.
Beni en çok üzen de... Güya toplumda kuralların uygulanmasından sorumlu polislerin bu kadar organizasyonsuz ve panik olması. Hemen soğukanlılıklarını kaybetmişler. Gereksiz bağırıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil aralarında iş bölümü yok. (Biz olsak bağırabiliriz çünkü bizim toplumsal bir sorumluluğumuz ve bu tür bir eğitimimiz yok. Ama onların var).
İlk yardımda yapılabilecek tahminen (doktor değilim doktor olan yazsa daha iyi de olur) pek bir şey yok. Bilincini kaybetmiş ama kanayan yarası var. Kırıkları olabilir. Eğer bilincini kaybetmişse ilk olarak yapılacak nabzını ve nefes alıp almadığını kontrol etmek vs. Ama motosiklet kazasında böyle bir şey yapıp felç etme riskiniz de var. Bu şekilde bir kazada ne yapılbilir kestirmek zor.
Aslında bence öncelik organize olup, hasar tespiti yapıp iş bölümü ile yolu açıp ambulansın çabuk gelmesini sağlamak olmalıydı. Sonuçda dağ başında değiller. E-5 deler.
Çok üzücü, Allah, kimseye böyle kaza vermesin...
Reklamlar
-
Ne diyeyim ben size kimse ilk yardım bilmiyor.. Üstüne bir de adamın kafasından tutup kaldırmaya çalışan su içirmeye çalışan var.. Cahillik başa bela.. Allah böylelerinden korusun valla..
-
Bu kazayı hatırlıyorum. Sebebini bilmiyorum ama çok yüksek ihtimalle kaza sebebi kendisidir. Çünkü bu yunuslar çoook tehlikeli araç kullanıyorlar, paketçilerden bile daha kötü. Motorlarının üzerinde 50 çeşit ışık yanıp söndüğü için araçlar fark ediyor ve polis oldukları için gören kaçıyor. Hepsi aynı şekilde sivil motosiklet kullansa bir kaç ayda hayatta motosikletli polis kalmaz.
-
motosiklet sürücüleri içinde en tehlikeli motosiklet kullananlar 1. sırada paketçi skuter kullananlar, 2. sırada motorize polislerdir.
-
arkada bağıranlar da polis mi acaba ? birisi '' yürü yürü '' diye bağırıyor sürekli diğer böğüreni anlamadım zaten ama video boyunca sürekli bağırdılar.
-
bizim evin dibinde olmuştu bu olay, polislerin kaza yaptığı yer dümdüz yol,gerçi hepimizin başına gelebilir,fakat kaza alanının 1 km uzağında özel hastahane var, ordan ambulansın gelmesi 1dk bile sürmezdi ama olan oldu artık,birde orası E 5 in ortası, videoda kenarda gördüğünüz insanlar işlerini güçlerini bırakıp kazayı izlemeye giden boş insanlardır,nerdenmi biliyorum oraya birisinin gelmesi demek kafaya koyup 2 tane vızır vızır akan caddeyi geçip e 5 e yaklaşması demek oraya yol yok , köprü yok,altgeçit ıvır zıvır hiçbirşey yok yani yolda yürürken kaza gördük izledik bahanesi bile söylenemez,arabayla geçerken gördük yardıma durduk seyirci kaldık bahanesini düşünmek bile istemiyorum.
-
böyle şeyler hep olmaz ki ...
Bazen hayat bir kasabın satırı kadar soğuk geliyor...
Hani dünyaya çırl çıplak geliyorsun ya
halen çıplakmışım gibi...
bütün bunların bir anlamı olmalı?
-
E_N adlı üyeden alıntı
kardeş bilmece gibi konuşmuşsun anlam çıkaramadım
-
Üzüldüm. Polisde olsa sonuçta bir insan, Yunusları çok severim. Her ne kadar uğraştırsalarda, her mesleğin çilesi var. her neyse...
Video da herkesin seferber olup trafiği rahatlatması, ambulansın daha çabuk gelmesini sağlaması beni çok duygulandırdı.
Bazılarınız polis olunca demiş, kesinlikle çoğu kaza da herkes aynısını yapar. hemen ayrımcılığa girmeyin. Ben kendi gözümlede gördüm. Kaç polise de şahit oldum.
Vatandaş için adam yırtındı. Video da tek uyuz olduğum adam ise rahat nefes alsın diye kaskı çıkarın diyen adam. Ambulans gelene kadar çıkartmayacaklardı.
Gerçi tam o esnada ambulansın gelmeside çok iyi oldu. ilkyardımdan anlayan yunus da yok gibi geldi. Belkide olayın şokundandır. Ancak dikkatli ve olaya hakim 1-2 vatandaş gördüm.
Az da olsa bilinçli insan kalmış dedirtti. Polisi yerden kaldırmayan vatandaşıda tebrik ederim. gerçi sonunda ne yaptı etti dikildi ama olayın şokundan ve sıcaklığından farketmeyebilir.
Kırık olabilir. Allah göstermesin iç organlar bile yer değiştirmiş olabilir. Hiç bir kazazedeye haraket ettirmemek gerekir. İstedikleri kadar iyiyim desinler.
Allah düşmanımın başına vermesin. Hepinize Kazasız belasız sürüşler dilerim. Tekeriniz düz bassın.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
Kafası Nasıl Kanıyor,Anlamadım Kaskı Kafasındanmı Çıktı Acaba?
-
MetinK. adlı üyeden alıntı
Kafası Nasıl Kanıyor,Anlamadım Kaskı Kafasındanmı Çıktı Acaba?
Büyük ihtimal her zamanki gibi çeneden açılır kaskını açık faziyette sürüyordu. Suratı da asfaltta yapıştı. Kesin burnu ve dişleri dağılmıştır. Acil şifalar diliyoruz
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
Kafasının kanaması öndekiler düşünce arkadakilrrin öndekileri ezmesi imiş
-
Hayatını kaybeden arkadaşın ailesine sabırlar olsun...
Diğer motorcu arkadaşta iyileşmiştir umarım.
Ama bu başlığın amacını anlamadım.
Kazanın görüntüsü yok, diğer arkadaşlar bulup eklemese kazanın nasıl olduğuna dair bir yazı vs. yok, ibret alalım diye başlık açmışsın.
Neyinden ibret alacağız ?
Motosikletle yola çıkmayalım mı ? Veya kaza olduğunda hebele höbele bağırmayalım mı ?
Gereksiz konu olmuş.
Boşu boşuna insanların canını sıkmaya gerek yok.
Motosikletli Kaplumbağa...
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Hayatını kaybeden arkadaşın ailesine sabırlar olsun...
Diğer motorcu arkadaşta iyileşmiştir umarım.
Ama bu başlığın amacını anlamadım.
Kazanın görüntüsü yok, diğer arkadaşlar bulup eklemese kazanın nasıl olduğuna dair bir yazı vs. yok, ibret alalım diye başlık açmışsın.
Neyinden ibret alacağız ?
Motosikletle yola çıkmayalım mı ? Veya kaza olduğunda hebele höbele bağırmayalım mı ?
Gereksiz konu olmuş.
Boşu boşuna insanların canını sıkmaya gerek yok.
İbret alalım da konu açarken, detay verelim, üstüne bir de mesaj verelim diye açılmış sanki.
-
Sırf konu açmış olmak için değildi amacım.Kaza sonrasında olan telaş ve olayı yaşayanların tepkisini göstermekti amacım..Ben konuyu açarken böyle acımasızca tepki alacağımı sanmamıştım(acımasızca tabiri benim görecemdir).Özür diler,konuları açarken dikkat gösterceğime söz veriyorum.Bidaha konu açarken dikkatli olurum..Teşekküreder,iyi günler dilerim.
apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...
-
E_N adlı üyeden alıntı
kafa bi milyon
-
büyükşehirlerde hele hele istanbul gibi yerlerde trafiğin zor işdiği yerde mutlaka ama mutlaka ambulans helikopter olmalı anında müdahele.
-
İkinci polis yerde bana verme ben iyiyim diyor, salağın biri elinde litrelik su şişesi polisin kafasını kendine doğru çekiyor, su içirecek.... Kır adamın boynunu ömür boyu yatağa mahkum et, sonra kaza vardı adama su içirdim, yardım ettim diye teselli edersin kendini.....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)