Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet seyir halindeyken alev aldı

REKLAM ALANI
    Samet Özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    [B 02.04.2013 yani bugün 18:30 saatlerinde markete kadar motosikletimle gitti. O ana kadar herşey yolundaydı gittiğim yer 500-600 metre kadar uzaklıkta. Marketten çıktım ve motosikleti çalıştırmaya calıştım olmadı. YBR 2006 Var bu arada. Jikleyi açtım çalıştırdım böyle çalıştı bi 100 metre kadar jikle açık gittim motosikletle yolda ısınsın diyerekten. Evin önüne geldiğimde tam parketmek üzeriym motosikleti baktım duman cıkıkıyor alttan. Acaba dedim elimdeki poşetimi deydirdim felan diye baktım ama hiçbirşey gözükmüyor. Tekrar motosikleti çalıştırdım, çalışıtır çalışmaz karbüratörün ordan dumanlar yükseliyor gazete kağıdını yakmış gibi. Önündeki grenajı çıkardım rahat görmek için akünün olduğu taraftaki grenajı. Tekrar çalıştırdım motosikleti baktım çalıştırır çalışmaz kabloların tutuşuyor hemen alev alıyor yanıyor. Etrafı izole bant ile sarılmış kaplo baya bi yandı izole bantta yanda. İşte resimlerde görüldüğü gibidir arkadaşlar. Bu soket neyin nesidir nedir bileniniz varmı nereye bağlıdır görevi nedir ne iş yapar ? Aldıma pişman oluyorum bazen şu 2. el YBR'yi. sorun üstüne sorun çıkartmasından bıktım. Suçu motosiklete atmak istemiyorum bendede olabilir veyahut ilk sahibindede olabilir. Bu olay böyle bir olay işte sonucu nedir bunun ne gibi sorunlara yol açabilir bana böyle bir şansızlık, talihsizlik siz değerli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyor olucam herkese hayırlı günler dilerim... [/B]

Kaza Anında Seni Korur !

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    adaşım o kabloları izole banttan ayır..her kabloyu tek tek gör...
    sanırım sıyrılan ve kısa devre yapan kablo var içlerinde...

tamamen birbirlerinden ayırıp çalıştırdığında yine yapıyorsa sorun daha ilerdedir..kabloları gidebildiğin yere kadar takip et....
    Samet Özkan bunu beğendi.
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    biri zaten orayı bızıklamış normalde öyle bir bant yok orda. stop lambası ve sinyallere giden tertibat sanırım o arkadaşın dediği gibi ayır onları güzelce
    tek tek bantla

hayat2teker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 250
    Kardeş o kablolar statörden geliyor. Yanan kısım tahminimce şaseye sürtünmeden dolayı aşınmış ve ark yapmış, kablo tamamen yanarsa ateşlemeyi de kesecektir, işini şansa bırakma tamirciye de çalıştırmadan git, motoru yakma. biraz para sıkışmış oraya..
    Samet Özkan ve acayüp bunu beğendiler.

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    1 hafta önce o 2 soketten sağdaki yeşil kablolu soket dediğin gibi yandı benimde.Elektrıkcıde soket bulduk taktık aynı şekilde sıkıntı yok soketin içinden kısa devre yapmış.
    HONDA

Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adaşım o kabloları izole banttan ayır..her kabloyu tek tek gör...
    sanırım sıyrılan ve kısa devre yapan kablo var içlerinde...

tamamen birbirlerinden ayırıp çalıştırdığında yine yapıyorsa sorun daha ilerdedir..kabloları gidebildiğin yere kadar takip et....
    Gideldiğim son yer baya bi iç kısım olur ve malesef elimden ayıptır söylemesi bi bok gelmez :( bu duruma çok üzülüyorum işte kendim birşeylerle uğraşmak istiyorum ama bilmediğim için yanlış yapma korkusundan bırakıyorum direk Adaşım.Sağolasın denicem yinede ben bi o zaman boş vaktimde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

Alıntı MBHoro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biri zaten orayı bızıklamış normalde öyle bir bant yok orda. stop lambası ve sinyallere giden tertibat sanırım o arkadaşın dediği gibi ayır onları güzelce
    tek tek bantla
    Daha önce yoklamış biri oları o zaman az çok banttan belli oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------

Alıntı hayat2teker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş o kablolar statörden geliyor. Yanan kısım tahminimce şaseye sürtünmeden dolayı aşınmış ve ark yapmış, kablo tamamen yanarsa ateşlemeyi de kesecektir, işini şansa bırakma tamirciye de çalıştırmadan git, motoru yakma. biraz para sıkışmış oraya..
    Öyle olucak gibi zaten bir kere daha çalıştırırsam iyice gider gibime geliyor Para konusunda ortalama ne kadardır bir civar varmıdır mesela Aman öğrenci halimizle çok birşey çıkmasında verdiğim para astarından fazla oldu nerdeyse

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------

Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 hafta önce o 2 soketten sağdaki yeşil kablolu soket dediğin gibi yandı benimde.Elektrıkcıde soket bulduk taktık aynı şekilde sıkıntı yok soketin içinden kısa devre yapmış.
    Umarım küçük bir sorundur dediğin gibi ufak tekek şeylerle halledilir derecede olur
    Kaza Anında Seni Korur !

hayat2teker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 250
    Alıntı Samet Özkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Öyle olucak gibi zaten bir kere daha çalıştırırsam iyice gider gibime geliyor Para konusunda ortalama ne kadardır bir civar varmıdır mesela Aman öğrenci halimizle çok birşey çıkmasında verdiğim para astarından fazla oldu nerdeyse
    Valla para konusunda ne desem yalan, ustadan ustaya değişiklik gösterir. Anlayan bir arkadaşın falan varsa lazım olan şeyler: biraz kablo, bant, kargaburun, yankeski.. Ya da kendin başla ufaktan ufaktan, baktın iş kötüye gidecek olduğu gibi bırak, tamirciye götürdüğünde de neden karıştırdın diye mırın kırın eden ustaya b.s.g de

Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    Alıntı hayat2teker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla para konusunda ne desem yalan, ustadan ustaya değişiklik gösterir. Anlayan bir arkadaşın falan varsa lazım olan şeyler: biraz kablo, bant, kargaburun, yankeski.. Ya da kendin başla ufaktan ufaktan, baktın iş kötüye gidecek olduğu gibi bırak, tamirciye götürdüğünde de neden karıştırdın diye mırın kırın eden ustaya b.s.g de
    Hahahah İyidi bu dostum ya :D
    Kaza Anında Seni Korur !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)