Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorda Vites Değişimi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Öncelikle Ben Şu Konuyu Anladım Mesela 1. Vitesten 2. Vitese Atıyoruz Gazı Ne Kadar Kesicez Atarken Sonra 2'Den 3 Ne Kadar Kesicez 5 E Kadar Nasıl Kesicez Anlatabilirmisiniz Yeni Aldım Motoru Birde Şu Kalkışları Nasıl Yapıcaz Baya Sorun Yaşıyorum Yokuş Aşağıya Çalıştırıyorum Bi Anlatırmısınız

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    "Gazı nasıl kesicez?"'den kastın ne tam olarak anlamadım ama her vites değiştirdiğinde debriyaja sonuna kadar basarken gazı tamamen bırakacaksın. Vitesi bir üst vitese aldıktan sonra Bir önceki gittiğin vitesteki devirinin %50 kadar gaz açıp debriyajı bırakacaksın tabi bunlar 1-2 sn içinde olacak
    CooLeR bunu beğendi.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Gazı nasıl kesicez?"'den kastın ne tam olarak anlamadım ama her vites değiştirdiğinde debriyaja sonuna kadar basarken gazı tamamen bırakacaksın. Vitesi bir üst vitese aldıktan sonra Bir önceki gittiğin vitesteki devirinin %50 kadar gaz açıp debriyajı bırakacaksın tabi bunlar 1-2 sn içinde olacak
    peki motoru kaldırırken nasıl olucak

Motosikleti
    Alıntı CooLeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki motoru kaldırırken nasıl olucak
    Araç boşta çalışıyor, el freni çekik, emniyet kemerini takıyorsun.... Dur bir dakka ya o arabaydı dimi

Manuel Fernandes vites araba kullanmayı biliyorsan çok rahat kaldırırsın motoru.. Baskı balata sistemi aynı olmasa da mantık hemen hemen aynı. Motor boşta Debriyaja sonuna kadar bas sol ayağının ucu ile vites koluna aşağı doğru dokun, motoruna göre şılak-klink-tak-tuk diye sesler çıkabilir Ondan sonra hafif gaz ver. hafif gazdan kastım Motor hacmi küçük 125-150 cc motorlar için konuşuyoruz. Motoun rolantisinin 1500 rpm olduğunu varsayarsan bunun iki katından biraz az gaz ver ondan sonra debriyajı kavrama noktasına kadar bırak, motor hareket etmeye başlayınca debiryajı tamamen bırak.. Biraz kombinasyon ve konsantrasyon meselesi ama adıyla müstesna tamamen motor öğrenme
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Birde Vitesi Attıktan Sonra Gazı %50 Daha Fazla Vericez Ya Her Vitesdemi Böyle Yapıcaz Birde Sabah Çalıştırdım Motoru Hiç Gazı Kesmedim Vites Attı Sorun Olurmu ?

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    ara gaz verip vites atacaksın, vites düşürürkende devrini alarak ara gaz vereceksin bu kadar.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Motosikleti
    Dediğim gibi kardeşim bu anlık bişey zaten. Bu dediğin %50 olayıda zaten motorun sağlığı için ve sürüş stabiliten içindi.. Hemen hemen aynı şeyleri vites küçültürken de uygula.

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı Tropiksera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ara gaz verip vites atacaksın, vites düşürürkende devrini alarak ara gaz vereceksin bu kadar.
    Ben Şimdi Sabah Çalıştırdım Vites 2 Ye Hiç Gaz Kesmeden Geçirdim Ara Gaz Falan Vermedim Bir Sorun Olurmu ?

Motosikleti
    Ben Şimdi Sabah Çalıştırdım Vites 2 Ye Hiç Gaz Kesmeden Geçirdim Ara Gaz Falan Vermedim Bir Sorun Olurmu ?

İşte onu herzaman yapma..

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cooler en guzel bos bir yerde kavrama noktasini calis.
    Motor iyice isinmis olsun. Debriyaji sik sonuna kadar, Tak 1e, cok hafif gaz ver. İki ayagin yerde olsun. Frene dokumna. Ve gazi sabit tut. Mesela 2500 devire getir. Devir saati yoksa azicik motorun sesi ciksin.
    Debriyaji yavas yavas minik minik birak. Ama gazi ayni devirde vermeye devam et. Debriyaji birakirken belli asamada motor yavas yavas ilerlemeye baslar. Orasi senin kavrama noktan. Motoru ilerletme ilerlediyse tekrar ayni konuma ayaginla suruyerek getir. Kavrama noktasina bir elin alissin. Kafan kavrama noktasini kavrasin. Habire iki adim ileri git, sonra debriyaji tam sık ayaginla geri gel. Sonra tekrar kaldir. Buna alsinca. İkinci adim olarak debriyajla ilerlemeyi calisirsin. O ayri bir konu. istersen onu da anlatirim veya youtube dan powerwalking diye arat. İpad de olmasam link verirdim de.
    CooLeR bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte onu herzaman yapma..
    Ne Gibi Zarar Verir ?

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    İstediğin gibi vitesi geçir motorun nasıl olsa honda, hiç bişey olmaz hondaya olsa da garantisi var

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstediğin gibi vitesi geçir motorun nasıl olsa honda, hiç bişey olmaz hondaya olsa da garantisi var
    Galiba Kullanıcı Tarafından Olan Hasarlar Geçerli Olmuyormuş

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Şimdi Birazdan Gidip Deniyicem Vites Attırma Konusunu Öğrenirsem Tam Olucakk Ben Gazı Kesmeden Atıyorum Ne Gibi Sorun Yaratabilir Birde Ara Gaz Vermesek Vites Atarken Ne Olur

Motosikleti
    Galiba Kullanıcı Tarafından Olan Hasarlar Geçerli Olmuyormuş

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Şimdi Birazdan Gidip Deniyicem Vites Attırma Konusunu Öğrenirsem Tam Olucakk Ben Gazı Kesmeden Atıyorum Ne Gibi Sorun Yaratabilir Birde Ara Gaz Vermesek Vites Atarken Ne Olur
    Vites küçültürken gazı kesmezsen aragaz vermiş olursun ne kadar istemesen de. Vites büyütürken gaz kesmelisin, büyük bir vitese geçtiğin için devrin düşmesi gerekli, bunun için de gaz keseceksin.

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vites küçültürken gazı kesmezsen aragaz vermiş olursun ne kadar istemesen de. Vites büyütürken gaz kesmelisin, büyük bir vitese geçtiğin için devrin düşmesi gerekli, bunun için de gaz keseceksin.
    Peki Hiç Gaz Kesmeden Geçiyoruz Vitesleri Ne Olur Motora ?

Motosikleti
    Motor gereksiz bağırır, ayrıca debriyajı fazla aşındırıp zamanla yakarsın, motorunun çekişi düşer debriyajı kaçırır.

astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    debriajla aynı anda gaz verdiğin için baskı balata yersin o olur. ama o şekilde yapmaman daha hayırlı
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Burada anlatan ne kadar anlatabilir?Sen ne kadarını uygulayabilirsin güzel kardeşim?Yok mu etrafta birileri vitesli süren.Yada youtube da var dünya video hiç değilse görerek çalışırsın.Aga ehliyeti nasıl aldın illaki 2 ye attırıyorlar
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı Murat 48/30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada anlatan ne kadar anlatabilir?Sen ne kadarını uygulayabilirsin güzel kardeşim?Yok mu etrafta birileri vitesli süren.Yada youtube da var dünya video hiç değilse görerek çalışırsın.Aga ehliyeti nasıl aldın illaki 2 ye attırıyorlar
    Ehliyetim Yokki Yaş 15 Motoru Aldım Kapının Önünde Duruyor Yarın Gidicem İlk İş Bir Abi Var Ondan Öğrenmek Olucak
    barodi bunu beğendi.

Motosikleti
    Ehliyetim Yokki Yaş 15 Motoru Aldım Kapının Önünde Duruyor Yarın Gidicem İlk İş Bir Abi Var Ondan Öğrenmek Olucak
    Al birde buradan yak..
    rahmi34 bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)