Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Kask Tercihim

Katılımcı sayısı
116. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Ne olursa olsun kapalı kask

75 64.66%
  • Çeneaçılırdan vazgeçmem.

20 17.24%
  • Açık kask olmazsa rahat edemem

2 1.72%
  • Farketmez nebulursam onu takarım

0 0%
  • Ucuz olsunda gerisi önemli değil

0 0%
  • Rahat adamım arkadaş hiçbişey takmam kafama

3 2.59%
  • Kullandığım motor tarzına göre kask takarım.

16 13.79%
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet Kask Tercihi Anket ? Sizin Tercihiniz Hangisi ?

REKLAM ALANI
    sSameT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    üretiliyor çünki satıldığı için belkide ama sinan kardeşim,abim yaşını bilmediğim için hitap nasıl etcem bilmiyorum söledim ikisinide şimdi güvenlik açısından olanı al derim bence yavaş gitsende olsun şekilli tasarımı güzel olan bişey al sende abi oda iyi olur ha sen daralıyom onun içinde dersin belki diyenlerde vardır mutlaka ama güvenlik şarttır. ondan sen kapalı al bence ama tasarımı güzel al istersen üstünde şekilleri olanlar da var onlardan al o zaman şeklini sevmiyorsan eğer birazda kalitelisini al bence
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir.
    Ehliyet: A2 (01.10.2015)
    Motosiklet: 125 Mh Drift

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Henüz 1 senelik motorcuyum, geçen aylara kadar LS2'nin çeneden açılır bir kaskını kullanıyordum.
    Bir kere şunu farkettim, motor üzerinde yol alırken hiçbir zaman çenesini açmıyordum kaskın.
    Sonra, maksimum hızı 100-110 olan 125cicilik motorumla giderken bile, 50km/h hızdan sonra ıslık benzeri bir ses başlıyordu. Çene kapalı vaziyette olduğu halde hem de.
    Sanırım yapılarından dolayı kapalı bir kask kadar sessiz olamıyorlar.
    Bunun ne zararı var diye soranlar olursa, motor üzerinde bir 20-30 yıl geçirirlerse anlatmaya çalışırım. Tabi kulakları hala işitiyor olursa.

Tüm bu sebeplerden ötürü ve daha güvenli olacağını düşündüğümden tam kapalı bir kask aldım birkaç ay önce.
    Henüz Temmuz-Ağustos sıcaklarında deneyemedik ama o sıcaklarda çene açılır kaskı da kapalı kullandığımdan zorluk çekmeyeceğim diye düşüüyotum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------

Bir de güvenli değilse neden üretiliyor ki diye düşünenlere:
    Nazi kaskları da üretiliyor, sigara da üretimi ve satışı yasal olarak yapılan bir şey.
    Böyle yüzlerce örnek çıkar sanırım. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Motosikleti
    TA
    Reverse çok güzel söylemiş 20-30 yıl sonra duymayan, sürekli çınlayan kulaklarla gezmek istemezsiniz sanırım... Bende de LS2 çeneden açılır var (ilk kaskım), CBF 150 ile 3 yıl kullandım. şimdi motoru büyüttüm, rüzgar tur camı da olmasına rağmen rahatsız ediyor. sanırım açılan çene bölümü kapandığında, kaskın ana kasasına tam oturmuyor, kapalı kasklar gibi yekpare olmadığından, ek yerinden daha fazla rüzgar alıyor ve sessizlik bozuluyor. Bu nedenle yeni kask bakıyorum. sessizlik açısından Kaliteli ve kafaya tam oturan bir full face veya kaliteli ses performansı iyi olan flip up açılan bir kask almayı planlıyorum. Bu ses probleminden dolayı, kulak tıkacı kullanmayıda prensip edindim. Kulak sağlığı için tıkaç "ear plug" kullanımını tavsiye ederim. Genel olarak ve Sessiz / sesli kaskaları tanımak açısından arkadaşlar kullandıkları kaskların beğendikleri ve beğenmedikleri taraflarını bahsederlerse, benim gibi yeni kask alacaklara değerlendirme fırsatı tanımış olurlar.
    Tam korumaya bir de kulak tıkacı (EAR PLUG) ilave oldu, dikkatinize.......

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Bende kapalı kasktan yanayım ama hediye olduğu için Zeus marka çeneden açılır kullanıyorum.
    Bir defa bile çenesini açıp kullanmadım, durup konuşurken bile, ikinci rahatsız kısmı ise rüzgar sesi çok rahatsız edici. Çene açılırların genel problemi sanırım.

RruDeBoyY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r6
    en güvenlisi kapalı kask

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    İlk kaskım Shubert S1 Pro. İkinci bir kask edinmeyi düşündüğüm sıralarda HJC marka çeneden açılır kask çok uygun bir fiyata denk geldi ve hiç düşünmeden aldım. Shubert'i lens taktığımda, HJC'yi gözlük kullandığım zaman kullanmayı tercih ediyorum. Giyip çıkarma dışında açık şekilde asla kullanamıyorum. Alışkanlık işte..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)