Ufak çaplı bir gezi düşünüyorum fakat hangi istikameti kullanmam gerekeceğini bilmiyorum. Nereden feribota binmem gerekecek en kestirme en kolay yol hangisi yardımcı olabilecek hayır sever üyeler aranıyor
Ufak çaplı bir gezi düşünüyorum fakat hangi istikameti kullanmam gerekeceğini bilmiyorum. Nereden feribota binmem gerekecek en kestirme en kolay yol hangisi yardımcı olabilecek hayır sever üyeler aranıyor
bu kawasaki bir başka dostummm
Yenikapı'dan Bandırma'ya , Eskihisar'dan Topcular'a veya Pendik'den direk Yalova'ya geçebilirsin (Pendik ten kalkan 49 lira olması lazım) Yenikapı Sirkeci'de Eskihisar Gebze'den sonra, Pendik ise sahil yolunda.
Eskihisara kadar motorlar gider feribota binersin. Eskihisar'dan Topcular 12.TL Sonrası yol götürür seni.
40.767623,29.423168 Bu rakamları google map e kopyalarsan eskihisarı haritada görebilirsin.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
parayı dert etmiyorsanız çorlu- silivri- büyükçekmece - bakırköy güzergahından sirkeci sahil yoluna giriş yenikapıdan feribota binmek yalova veya mudanyada inip Bursaya çok kısa bir yolculuktan sonra varmak....
para dert ise ( ne yazık ki feribot pahalı ben de eskiden bu yoldan giderken yalova bursaya şimdi feribotun pahalı oluşu yüzünden tercih etimiyorum )
çorlu, istanbul güzergahı, boğaz köprülerini geçiş, temden veya E-5 ten doğruca ( yaklaşık 1 saatlik yolculuk köprü çıkışı itibariyle ) eskihisar arabalı vapuru, hem hesaplı hem de keyifli bir ( yaklaşık 45 dk ) vapur yolculuğundan sonra topçular iskelesi, kaymak bir otoban, yalova ve Bursa, eğer dağ yollarını tercih ederseniz, altınova karamürsel üzerinden iznik ve bursa ( bu yol virajları, şirin dağ köyleri ile herzaman motorcuların tercihidir .
Vaktiniz varsa hiç para harcamak istemiyorsanız körfezi de dolaşabilir gölcük - karamürsel - yalova - bursa yapabilirsiniz ki benzin masrafı burada feribot paralarını geçer,
ben hiç istanbul trafiğiyle uğraşmam uzaklık- benzin benim için problem hiç değil yeter ki Bursaya gideyim derseniz, tekirdağdan feribotla erdek, oradan da manyas gölü çevresinden, karacabeyden Bursaya yine erişebilirsiniz, seçim sizin..
Eskihisara yenikapıya motorlarla gelene kadar bence çanakkale tarafına feribotla geçip ordan bursaya gitsin arkadaş bence, çünkü çorlu istanbula epey uzak.
Çorlu'dan Avcılar'a ve ardından sahil yolundan Bakırköy, Yenikapı yapıp feribotla karşıya. Oradan da Bursa.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Yolun buyuk kısmı feribotla gidilecekse neden motor ? Nezaman motor sürülecek ?
Eskihisar feribotunu onerebilirim o da mola yeri olarak.
Normal şartlarda butun yolu motorla gitmek caizdir. )
Yolun %50 sini motorla gitmek mekruh
Yolun %50 den 1 fazlasını motoru ve kendını taşıtmak yazıktır günahtır etmeyin. )))
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
En kestirme yol Yenikapı-Bandırma deniz otobüsüne binmek gibi görünüyor.Yolculuk yaklaşık 1.30 saat sürer.Bandırmada inince Bursa'ya girmek yarım saat sürer.İkinci alternatif topçular-eskihisar feribotu olur.İstanbul trafiğini geçip feribotla yalova yakınlarına çıkılır.Yalovadan bursa 1 saat kadar sürer.Ancak istanbulu geçmek baya eziyetli olacaktır.3 ncü alternatif çanakkale üzerinden gitmek.Bu da yolu baya uzatacaktır.İki kat mesafe nerdeyse.En mantıklısı 1 nci şık.
Süper coğrafya bilgimi konuşturmuşum sonra google earth'e bi baktım çorlu nere gelibolu çanakkale nere, sen en iyisi yenikapıdan git arkadaşım
Yenikapı'dan geleceksen motoru garajda bırak.
Maksat motorla yolculuk ederek keyif almak ise, Çorludan otobana girip istanbul mahmutbey gişelerden çıkıp, köprüyü geçip Eskihisara kadar gelip, yüzlerce aracın arasından en öne geçerek arabalı vapura binip Topçulara kadar gelmelisin. Daha sonrasında Yalova'ya uğra, merkezde balıkçıları sor, otur 3 bardak çay iç. Simitçi Remzi amcanın simidini ye.
Sonra Bursa yoluna gir, 40 dakika içinde Bursa kent meydanına varırsın.
Geldiğinde haberimiz olursa, çaylar bizden
google maps ile bayağı bir kafa yorduktan sonra şöyle bir güzergah çıkardım sizce nasıl?
kadıköy iskelesinden hareme vapur ile geçiş
haremden eskihisar
eskihisar topçular vapur
topçulardan yalova bursa lucas senin dediğin istikamete sadece kadıköy iskelesi eklenmiş oldu benim için en alternatif yol bu olacak numaranı özelden yazarsanız yalovaya geldiğimde alo diyebilirim
---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 14:58 ----------
inan hayran kaldım bir bakayım dedim abooooo dedim içimden
yardımcı olan abilerime kardeşlerime çok teşekkür ederim çok sağolun
bu kawasaki bir başka dostummm
Direkt otobandan Mahmutbeye git sonra İstanbul trafiğiyle haşir neşir ol ardından karşıya geç Eskihisar'a git 45 dk lık feribot yolculuğundan sonra topçulardan Bursa'ya 45-50 dklık mesafen var. Ben hep böyle yapıyorum açıkçası yenikapı-mudanya feribotuna 50 tl vermektense yolu uzatıp gezerek gitmek daha mantıklı geliyor. Eskihisar-Topçular feribotu motosiklete en son 12 tl idi sanırım.
[QUOTE=bY_aLp;2986515]google maps ile bayağı bir kafa yorduktan sonra şöyle bir güzergah çıkardım sizce nasıl?
kadıköy iskelesinden hareme vapur ile geçiş
kadıköy iskelesi diye bir şey yok, Sirkeciye sahil yolundan geliyorsunuz, Sirkeci arabalı vapur iskelesinden biniyorsunuz....
ben bir bursa lı ve bursa istanbul tekirdağ çanakkale bursa yapan biri olarak bence çanakkale den feribota ordan da bursaya çünkü motor ile en keyifli olacak yol bu bence yoksa istanbul üzerinden sıkıntılı trafik çok yorucu..Çanakkale tarafından manzara ve yol daha müsait ve keyifli..
ADVENTURES LİVES FOREVER ...
0542 449 11 01 Gelmeden önce haber ver ama.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
yaaav arkadaşlar trafikte bu kadar oksijen israfı sürücü varken bu kadar uzak mesafeyi nasıl göze alıyorsunuz anlamıyorum.....yaz geldi insanın canı yolu yarıp gazlamak istiyorda rahat rahat gidemiyorsun ki.......ne diyeyim bol şans....,başlığı açan arkadaş bence sen pazar sabahı erkenden yola çık en azından ..küzlerin bi kısmı o saatte uyuyor olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)