o paraya 600 lük makıne alınmaz dostum alırsanda basın dertten kurtulmaz.illada alıcam diyosan al hayrını gör. krediyide verirler bence pek sıkıntı olmaz.kredi kartı kullanıosan ödemeni hiç geciktirmediysen ödemelerini gösterebilirsin.5 bin için pek sıkıntı cıkartmazlar bence.
o paraya 600 cc alınmaz bi okadar da üzerine harcarsın.
150 250 cc katagorisine bak kardeşim.
What goes around, Comes back arround...
onu bunu bilmemde bu forum neden war bilmediğimiz konuları sorup öğrenmek için ya bilmeyene birisi konu acıo haklı olarak 600luk motorla başlanırmı die konuyu açana denmeyen kalmıyor adı üstüne bilmeyen kişi öğrenmek için burda doğru dürüst kimseyi kırmadan cevap verilse ne olcak sanki...
onlar faizin ismini değiştirmiş katılım bankacılığıymışlar hesapta. aldıklarıda faiz değil katılım payıymış, faize para yatırdığında onlarda kar payı diyorlar faiz yerine. yersen... arap kralları ingilterelerde fink atsın son model altın kaplama arabalar alsınlar isimleri müslüman olsun. halkı yerlerde sürünsün. peygamber efendimiz vefat ettiğinde sırtında bir tek yamalı bir hırkası vardı, dünya malına tapmayın diye nasihat ederdi bütün müslümanlara ve islam alemine. müslüman ülkelerin başındakiler şu anda halkını ezip kendileri şatafat içindeler. o şatafatı yapacağına dedilermi ülkenin hazinesinde şu kadar birikmiş var halkın ihtiyacı var onlara faizsiz kredi verelim yatırım yapsınlar diye. baştakiler o biriken paraların hepsini kendi ceplerine almayı yeğlediler. vatandaşlarınıda bankaların kucağına bir güzel oturtup kapitalist düzenin çarklarına uydurdular. adamda para yok taksitle alabilecek nasıl bir çıkış yolu var faiz ödemeden bende merak ettim.
bunca yıldır finans sektöründe çalışıyorum, bu kadar bankacıyı birarada hiç görmemiştim.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Biz rahatızda sen azcık yaşını yerini bil,bu forumda öyle ben 12 yaşımdan beri biniyorum diyemessin arkadaş burası legal ortam ehliyetsizken veletsin bize uçtum kaçtım havası yapma,legal olarak 1 senedir motora binme hakkın var seninde kaç sene bindiğin bizi ilgilendirmez senin gibi kredi istek konusunda birsürü başlık var madem çok biliyorsun bişeyleri önce adam gibi forum kullanmayı öğren burası yardımlaşma ortamı evet ama öle yan gelip 600lük alıcam kredi çekicem diyip şekil yapma ortamı değil bulamadığın birşey olursa sorarsın kredi arama yeride burası değil bankaların müşteri hizmetleri klavye şövalyeliği yapmayın burda.
İşin ayrı bir yanı da 8 bin liraya 600lük motor alıcam diyorsun ama 0 8 bin lira elinde yok daha motorun sırf kendisine durumun şuan elvermiyor o motorun lastiği biterse,bakım masrafı,işten cıkabilme ihtimalin falan bir sürü olay yazmışlar ama seni gene tatmin edememişler cidden sana bir abi tavsiyesi birşeyi yapıcaksan olduğun konuma göre ve gerekli merciye göre yap burası kredi kurumu değil,motor konusunda da almaman gerekli ama büyük ihtimalle alıcaksın ve kazancının büyük bi kısmı hep o motora gidicek hayatta başarılar.
Arkadaşım senin alacağın kredi ihtiyaç kredisi adı altında olacak. Dolayısıyla 3000-5000 gibi rakamlar şube yetkisi altında kullandırılabilir. Bunun en kolayı maaş müşterisi olduğun bankaya başvurman. Şubeye gidip skorunu öğrenip ne kadara kadar kredi çekebileceğini söylerler. 3-4 aylık sigortalı çalışanlara üst onay vs. şeklinde kullandırılan krediler var. Eğer özelden yazarsan bizim bankanın faiz oranlarını söyleyebilirim. Burada reklam olmasın Umarım hayal ettiğin motora kendini yormadan, zora sokmadan kavuşur; kazasız belasız bir şekilde kullanırsın. syg.
gerçi arkadaşlar anlatmış ama ben de kendimden birşeyler paylaşayım.
öncelike motosiklet kredisi-taşıt kredisi ile karıştırmayın lütfen.;
bildiğim kadarıyla şu anda motosiklet kredisi veren çok banka yok.(yapı kredinin şartlarını inceledim, şartlar şöyle)
adı " motosiklet kredisi" olan kredilerde sizin "0" motosikletin %20sini ödemeniz bekleniyor. kalan %80 için kredi kullanıyorsunuz, motoru ipotek ediyorlar. ayrıca bankanın yan kuruluşu olan sigorta şirketinden mutlaka hayat sigortası satıyorlar ve bazı durumlarda kaskoyu da kendi yan kurumundan yapmanızı diretiyorlar.
yani astarı yüzünden pahalıya geliyor. ikinci el motosiklet içinse şartlar daha ağırdır diye tahmin ediyorum. ağır derken motorun yaş sınırı (azami 2, 3 ya da 5 olabilir, araştırmadım) ve kredilendirilebilecek miktarı (% olarak) kastediyorum.
daha önce yazan arkadaşların bahsettiği gibi sizin için en makulu ihtiyaç kredisi kullanmak olacaktır. güvendiğiniz -ve size güvenen- birinin kefaletiyle çok rahat kredi kullanabilirsiniz.
8bin liraya sağlam bir 600cc almanız bana da zor gibi geliyor. hele ki mevsim açılmış, tüm satıcılar avuçlarını ovuştururken.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)