Çinli motosikletlerin, motor tertibatı nereden geliyor?
Reklamlar
-
Arkadaşlar çoğunuz çin'den diyecek biliyorum da... Arkadaşımda KUBA marka bir motor var, motorun üzerinde KUBA JAPAN yazıyor. Aslında sormak istediğim şu, bizim yerli motor montajcılarının içinde en azından silindiri, motoru japonya'dan getiren var mı? Net bir bilgiye sahip miyiz?
Saygılarımla...
Reklamlar
-
Kuba da japon mu yazıyor....
Yok daha neler...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Benim bildiğim KUBA Antep te üretiliyor.Yada toplanıyor diyelim.Japonlar bile küçük cc.motosikletlerini Çin de yaptırırken,KUBA için motor üreteceklerini hiç sanmıyorum
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
bazı çinliler karbüratörü japon kullanıyor, diğer parçaların hemen hepsi genellikle çin
-
Gözü dönmüş ithalatçılar,bunu bile yaptıktan sonra;
Uploaded with ImageShack.us
KUBA Japan yazdırmasıda normaldir
-
Japan standard yazıyor genelde o da sadece karbüratörün üzerinde. Japon standardına göre çinde yaptık diyorlar yani.
-
cool113 adlı üyeden alıntı
bazı çinliler karbüratörü japon kullanıyor, diğer parçaların hemen hepsi genellikle çin
Japon karbiratör kullanmıyorlar.O karbiratölerin üzerinde "japan desing"yazar.Yani japon modeli anlamına gelir ve çinde üretilen karbiratörlerdir.
-
alt motor üreten japon firmalardan biri takegawa cub a uygun 180 cc hava soğutmalı alt motor 5000 avro benim haricimde başka deli o parayı o motora vermez birde bunun türkiyeye girdiğinde eklenecek vergiyi düşün
-
Motosiklet Eğitmeni
Bir de japon yapistirici olayi var.
Japonlarin bile haberi yok.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Bazı parçalarda Amerikayı yeniden keşfetmektense mevcut fiyatı uygun japon malzemeler kullanılabiliyor.
Bazende kelime oyunları yapılıyor.
Mesela çin ürünlerde CE damgası oluyor. Normalde "Conformité Européene" anlamına geliyorken çinliler bunu "china engineering" adı ve aynı Avrupa standardı sembolünü kullanarak sömürüyor.
Yada bir çinli motorun arkasında "Suzuki blue" yada " kawasaki green" yazabiliyor. Satıcı arkadaşta bu motor suzuki ile aynı motoru kullanıyor bak burda da yazıyor diye ballandırabiliyor. Halbuki motorun renk kodu suzuki mavisi . ( bunu dorado marka bir motoru incelerken bire bir yaşadım. )
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
çinlilerde, biz kalitesiz üretmiyoruz, siz kalitesiz üretmemizi istiyorsunuz diyor. yani ithalatçı firmalar nasıl isterse onların isteği doğrultusunda gelişiyor herşey. şu andaki en gelişmiş teknoloji çinde bunuda unutmamak lazım. bizim burada bir fabrikaya emsalleriyle aynı kalitede press makinesini 1/3 ü fiyata getirip kendi mühendisleriyle kurdular test üretimi yaptılar. kim ne derse desin adamlar üretiyor ve sürekli gelişiyorlar. bizse birisi üretsede kullansak mantığıyla hareket ediyoruz. bizde yapalım üretelim diyen yokmu? var tabiiki fakat üretememizin en büyük sebeplerinden biriside yanlış vergi politikaları ve haddinden fazla bürokrasi. bürokrasi sistemimiz hantal ve hala 20-30 sene öncesinin kafa yapısını sürdüren memurlarla ve bürokratlarla uğraşmak insanı çileden çıkartıyor. bürokrasiyi aşıp üretime geçip bir sürü vergi yükü yüklenip dış ülkelerle rekabet etmemiz imkansız hale getirilmiş. ülkemizdeki motosiklet fabrikası denilen yerli üretim denilen yerlerde dışarıdan parçaların getirtilip parçaların birleştirildiği montaj atölyeleri.
-
Bir gün hepiniz ölceksiniz biz hızlı olanı seçtik.
-
resme koptum sabahın 5:45 inde iyi güldüm yahu
-
KUBA büyük japon markası
KUBAAAA
nedense aklıma hep kuba camii geliyor..
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
cyberdanger adlı üyeden alıntı
dışı seni yakar ,içi beni misali......
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)