Ateşlemeden kesmek daha sağlıklı olur. Tam olarak ne sıkıntı olur bilmiyorum ama, maksat sıkıntıya mahal vermemek
lambayı prizden değilde, direkt şalterden kapattığını düşün.
sende bi anda akünün kablosunu çekiyorsun motor çalışırken
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
Evet benim ilk motorum tecrübesiz bindim yani daha önce vitesli sürmemiştim hiç ilk motorum bence acemiliği atmak için çok iyi motor tabi dikkat etmek lazım çok seri bir motor ivmelemesi torku çok güçlü ben boyumu küçümsemedim benim boyum zaten kısa videoda uzun durmuş biraz ama 1.64 boyum var 17 yaşındayım mayıs 4 de 18 e giricem az kaldı açıktan lise okuyorum ve sporcuyum
boy 1.85 nasıl dururum :D
UNUTMA iyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
Motoru istop ederken direk ateşleme düğmesindenmi kapatmalıyım yani ben direk kontaktan kapatıyorum ve öyle bırakıyorum bundan sonra ateşlemeden kapatıcam bende ateşlemeyi uzun süre kullanmamak için garaja kapatınca kapatılıyor sanıyordum yakıt musluğu gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------
Sen motora değilde motor sana binerse daha güzel durur al sırtına öyle kullan şaka ya takılıyorum biraz büyük durur ama bilemicem
sırık gibiyim napıyım ya yardım ediverin :D photoshopla senin fotoğrafını 20 cm uzantsınlar bakalım nasıl oluyo :D
Kardeşim o zaman sana bir abi tavsiyesi motoru her zaman ateşlemeden kapat kontaktan değil.
Geçen gün motoru ileri geri yaparken yan yatırdım elim gazda sıkıştı motor redline gitti alışkanlık olduğundan hemen ateşleme kesme butonuna baş parmakla bastım. alışmasam motorun altında kalmak bir yana bağıran motor iyice telaş yaptıracaktı bana, kestim ateşlemeyi toparlandım kalktım.
YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....
Video için teşekkürler, gayet güzel olmuş emeğine sağlık.
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
1.85 boyum var morelim bozuldu böyle oluyo oturup ağlıcam o derece :(
hahaha bunlamı uğraştın bide ya dert etme o kadar kaba durmaz gidersin bi bayiye binersin için rahat eder
dostum video güzel eline sağlık. başlangıç için guzel iş cıkardıgını dusunuyorum. o koltugun(sözde bagajın) işçiliği harbiden çok kötü. elde kalıcak hıssı verıyor. birde videonun sonuna koydugun sarkının adı ne?
Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.
Kardeşim öncelikle merhaba.
Tanıtım videosu için teşekkürler. Ben her ne kadar ayrıntılı bu motoru tanıtmış olsam da, video olayı bam başka. Ben de calibrenin bir kullanıcısı olarak, senin video'nu izlerken, bir yandan kendi düşüncemi aktaracağım.
*İlk amortisör konusu, bu motoru sıfır alacak olan arkadaşlar için en önemli ayrıntılardan biri. Her hangi bir ayar yapılmadığı taktir de, bizi çok yumuşak bir amortisör karışlıyor. Bu sebeple, motosiklein üstüne bindiğimiz de, yola çıkmadan önce ilk sertlik ayarı yapmalıyız. Bu da oldukça basit zaten. Arka amortisör de yumuşak da. Onun da sertlik ayarını servis yaptırabilirsiniz.
*Ön frenler gayet. Buna arka da dahil. İlk başlar düzenli çalışmıyormuş gibi hissedebilirsin. Fakat kullanıkdıkca, frenlerin daha istikrarlı olduğunu göreceksindir. Eğer sorunun devam ederse, bu disklerden kaynaklanıyor olabilir. Arka frenin hassaslığı ise sadece pedal'dan veya diskten değil, lastikten de değişebiliyor. Video olan stok lastikler yerine, daha iyi bir lastiğe geçiş yaptığın da, motosikletin de bir çok iyileşmeler göreceksin.
*Stok lastiklerin kuru zemin performansı çok iyi. Islakta fazla kullanmadım ama kullandığım anlar oldu. Kesinlikle cbr 250r'ın stok lastiklerinden daha iyi. Ben metzeler m5 taktırdığım da, mevcut lastikelrimi gt250r kullanan bir arkadaşıma verdim. O arkadaşlar bir çok gezielr yaptık. Buna bozuk havalar da dahil. Üstelik uzun yollar. Elbette ki kayma vs. oluyor ama çok da kötülenecek bir lastik değil. En iyiyi de taksan, su da kaydırır. Kuru zemin performansı olarak, kesinlikle idare eder. En azından 1 sezon kullanılmalı. Maddi durumu iyi olanlar değiştirir, orası ayrı.
*Gündüz sürüş ledlerinin arızası, calibre de kronik bir sıkıntı. Led uzun ömürlü bir teknoloji olsa da, hassas bir teknoloji. Günümüz de lüks otomobil ledlerin de bile arızalar meydana gelebiliyor. Bu kablo tesisatından da kaynaklanabilir, nemden de kaynaklanabilir vs. Ama bir şey ledlerimzie zarar veriyor. Benim konjektörüm yanlış akü takıldığı için arızalanmıştı. Bu arıza meydana geldiği zamanlar, ledlerim de temassızlık oluyordu. Fakat konjektör değişimi yaptıktan sonra ledlerim de her hangi bir sıkıntı yaşamadım. Yine de cool bir görüntü katmak için iptal ettirdim. Büyük ihtimal kullanmaya devam etseydim, benim de led arızası yaşayacağım kaçınılmaz görünüyor .
*Elcik de olan sıkıntın çok basit. Her hangi bir servis de yaptırabilirsin.
*Oturuş pozisyonu tam bir ss. Ve tanıtırken yanlış oturmuşsun. Küçük seali dayamışsın :D. Biraz boşluk bırak.
*Aynalarını fazla sıktırmışsın :D. Aynalar da bir sıkıntı yok. Birazcık gevşettir. O kadar sıktırmaya elbette ki oynamaz . Bir de orjinal aynaya sahip değil motorun. Orjinal ayna daha büyük ve köşeli hatlara sahip. Ben de şu anda 600rr aynası kullanıyorum. Her ikisinde de sıkıntı yaşamadım.
*Sele fazla yüksek değil derken, yanlış bilgilendirmişsin. Ayak ucunda basman, zaten motosikletin sana göre yüksek olduğunu gösteriyor. Motosiklete tam hakimiyet sağlaman için, ayaklarının yere tam olarak basması gerekiyor.
*Motosikletin dolu ağırlığı 160 kg. civarların da. Onda bir yanlış yok .
*Hmm... Vites göstergesin de tutarsızlık. Tıpkı başıma gelen bir olay anımsattı bana. Yani konjektör arızasını. Kontağı açtığın da motosiklet check yaparken, kadran bunu o an tekrarlıyor mu? Yani, devir check sırasın da yükelip inerken, bunu bir defa mı? Bir kaç defa mı yapıyor?
*Bu tip motorlar da artçı diye bir şey olmaz . Evet eksiklikler var. Mesela tutunma yeri yok. Ama artçını düşünüyorsan, zaten baştan yanlış seçim yapmışsın.
*Bagajı takması ilk başlar gerçekten biraz zahmetli. Bu konu da sana katılıyorum . Takarken önce önü eğip ittireceksin, daha sonra arkayı bastıracaksın. Alıştıktan sonra mesele yok.
*Video'nun sonunda anlattığın üzere, sen amortsiör olayını yanlış anlamışsın. Amortisörün boyu alçalmıyor oradan çevirince :D. Oradan sertlik ayarı yapıyorsun.
Gelelim benim sana ve diğer arkadaşlara diyebileceğim, dikkat etmeniz gerekn noktalar :
1. Öncelikle motosikletimiz radyatörü ince bir yapıda. Ve zamanla çatlıyor. Çatlama sebebiyle radyatörde ki su boşalıyor ve motor başlıyor hararet yapmaya. İnsanlar bunu fan yetmiyor diye yazıyor. Halbuki alakası yok. Sorun radyatörde. Benim tavsiyem; Özel bir radyatör yaptırın benim gibi. Bunu da güzel bir fan ile destekleyin ve motosikletini sorunsuz kullanın.
Fakat sanmayın ki radyatör yaptırınca sorun çözülüyor. Böyle bir olay karışında motorun bir çok parçasına zarar vermiş olabilirsiniz. Conta, piston vs. Bunun da kontrollerini yaptırmak gerekli. Benim başıma geldiğin de, hepsini kontrol ettirdim, motorumu öyle kullanmaya başladım. Peki neden? Benden sonra alacak olan kişinin başına iş açmayayım diye. Sizler o şekilde satarsınız, o da sizin vicdanınız. Ben bir şey diyemem.
Özetlersek, orjinal radyatöre sahip olanların bir gözü radyatör de olsun. Su eksiltiyor mu baksınlar. Eksilttiği takdir de, radyatöre suyu koyup en kısa sürede yetkili servise götürsünler motorlarını. Ama bence bu da çözüm değil. Özel bir servise gidip, daha iyi bir radyatör yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır. Sonuçta servis sizin radyatörünüz çatlasa ve değiştirelim dese de, yine aynı radyatörü takacak değil mi?
2. Maksimum 5.000 km zincirlerinizi değiştirin. Zincirlerimiz çok kalitesiz.
Bu dediklerim dışında, kronik olarak gündüz sürüş ledleri arıza var. Onu da en kötü ihtimal iptal ettirirsiniz. Zaten motosiklet daha cool bir görüntüye kavuşuyor öyle olunca.
Yukarıda açıkladığım sorunlar dışında, bu motosiklet sizi yarı yolda bırakmaz. Bir çok motosikleti denemiş, sahibi olmuş ve hala calibreyi kullanan biri olarak söylüyorum.
Saygılar.
Önce emniyet, sonra hareket...
Motor hayırlı olsun ama sürerken de bu pozisyonda oturuyorsanız yanlış oturuyorsunuz.Totonuzu biraz daha geri çekip dirseklerden kolları kırarak depo üzerine biraz kapanmakla daha rahat sürebiliriz.İyi sürüşler
öyle yapıcam fakat şu fotografta gıbı olursa gidip yarımı kestircem :D
Sürerken o şekilde durmuyorum tabiki ama durdugum zaman öne gelmek zorunda kalıyorum yoksa bale yapar gibi durmak zorunda kalıyorum amortisör ayarı sadece sertlik değil sonpol bayağı bildiğimiz boyu yükseliyor ben denedim en sona ve en aşşağıya getirdim amortisörler yukarı ve aşşa gidiyor motorun boyu küçülüyor ve yükseliyor bende en alt ayarda kullanıyorum ama sertlik ayarı felan bilmiyorum yani yeniyim olsun dimi o kadar bizi daha fazla aydınlattığın için teşekkürler radyatör sorununu söylemeyi unutmuştum videoda Birde elcik tutmasını yeni oldugunu ve zamanla kendisi açılcağını söylediler ayna olayıda hareket ediyor ama görüş mesafesi çok dar ne kadar ayarlarsam ayarliyim sele yükseliğinide cbr125'e göre karşılaştırarak yapmadım ama fazlada yüksek değil yani 1.64üm rahat kullanıyorum bence fazla yüksek değil yani kısa boylular sürebilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
Teşekkür ederim şarkının ismi "009 Sound System"
Bu motosiklet ile hiçbir ilgim yok yani ne tarzıma uygun ne de görüp incelemişliğim vs. var.
Sadece şunu eklemek istiyorum sinyallerle ilgili oılarak:
Sinyallerin o şekilde dokununca sağa sola oynuyor oluşu en ufak bir darbede kırılmasına değil, tam tersine esneyerek kırılmamasına imkan tanır.
Çünkü o oynama aslında esneme payıdır. O sinyal kazık gibi duruyor olsaydı işte asıl o zaman en ufak bir darbede kırılırdı.
Bu arada videoyu beğendim. Keşke herkes bu cesarti gösterip, kullandığı motoru iyi-kötü bu kadar objektif anlatmaya çalışsa.
Teşekkür ederim bende elimden geldiğince anlatmaya çalıştım fakat o sinyaller gerçekten kötü öyle esnek olduguna bakmayın videoda oynadıgım gibi biraz daha sert oynasam kırılacaktı daha önce bu motoru kullanan ve sinyali kırılan bir kişiyle konuşmuştum oda aynısını demişti belki duvar gibi biyere çarpınca kırılma ihtimali daha düşük olabilir ama kazık gibi duran sinyale futbol topu gelse kırılmaz ama buna gelince %100 kırılır demek istediğim oydu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)