Bu millet neden saçma fiyat ve tekliflerle ararlarki (satıştan bahsediyorum)
Reklamlar
-
istisnalar hariç dedim zaten. yani ekspertiz değeri misal 10.000 lira olan bir araca 7000 teklif etmek komik. ama satıcı konumunda olay farklı, alıcı da farklı oluyor düşünceler, ben ondan bahsediyorum. adam malını satarken misal ekspertiz istemez, ama alırken ister. empati yapınca anlaşılıyor demek istediğim. örnek vereyim, benim motosikletim ekspertiz ya da servis fikrine göre 2000 lira ediyor ama bana sorarsan 3000'den aşağı vermem. sana göre de ben çakal oluyorum.
Reklamlar
-
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
Sattığın motor , racinge özenen ancak parasının yetmesi mümkün olmayan yeni yetme ergen apaçilerin favori motoru.Ayrıca kokmuş malım mı var diyosun ancak hyosung geçmişte çok can yakmış , kronik arızaları ile ün yapmış bir motor.O yüzden bu muameleri görmen gayet doğal.
-
Teklifler beni benden aldı. Fluence ön kapısı nedir yaw ))))
-
Fiyatı biraz yüksek çekin. Altınada kocaman harflerle
"Adam gibi alıcı ile ciddi ve makul bir fiyat ile konuşulacaktır. Ciddi Olanlar Lütfen İrtibata geçsin , Çekici , Tır , Uçak , MARSdan Tapu , takoz , çekme halatı vb. eşyalarla takas yoktur"
diye ekleyebilirsiniz.
Yok hala yazıyorlarsa. Muşta verebilirim... Rahatlarsın.
-
Yav sifiri 3008olan laptopu 3ay once indirimle 2400e aldim teknosadan simdi 2200e satiyorum.biri salon takimi+lcd tv uste ne istersin deer biri 1200vereyim hemen simdi alayim der.memleketim genis memleket her tur var :D
-
alırken tonla para veriyorsun ama satmaya kalktığında durum malesef bu yapacak bişey yok türkiye gerçeği
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
-
ben modelini bile seçemeyeceğim kadar dağılmış pert clio. çürümüş uzun bi tahta kayık teklifi aldım. Pert araba teklifine kardeşim bu arabayı napayım bu bildiğin metal hurdası dedim. Senin motorunda bi halta benzer bir şey sanki üç kuruşluk motor falan dedi. Bahsettiği mis gibi Derbi GPR 125
-
-
[QUOTE=Sinan Er;2982004]Arkadaşlar gariplik yok. Serbest piyasada normal.
Satıcısın sen istediğin parayı yazarsın kimse sana karışamaz. Aynı şekilde de alıcı istediğini teklif eder sende alıcıya karışamazsın.
Misal; 10.000 tl istenen bir mala 3.000 tl teklif gelebilir. Burda ne 10.000 isteyene ne de 3.000 verene yorum getirmeye çalışmayalım.
10 lira ederi olan bir mala 3 lira teklif edenin başka sıkıntıları vardır bence, zaten 3 everecek olsa 10 istemez,hee o zihniyet 3 e satacak olsan 0,5 verimmi diyecek oda ayrı konu
-
-
Benim eski motosiklete mısır tezgahı öneren olmuştu.Cidden değişik bir ülkede yaşıyoruz.Bazıları hala M.Ö. paranın icad edilmediği zamanlarda takılıp kalmış.Bunlar ya kendilerini çok akıllı sanıyorlar yada karşılarındakileri salak yerine koyuyorlar.Pazarlık konusuna gelince;ben zaten pazarlığı sevmem ama Türkiye'de haliyle pazarlık hastalarıyla dolu olduğundan herşeyi ederinin biraz üstünde satıyorlar,ben de bir şey satın alacağım zaman bunun son fiyatı nedir diye sorarım daha fazla da zorlamam fiyat uygun değilse çeker giderim.Bir şey satacağım zamanda hiç istemesemde istediğim fiyatın üstüne bir miktar pazarlık payı koymak zorunda kalıyorum.Bana göre pazarlıkla %10 üstünde indirip yapmaya çalışmak yüzsüzlük.Bir de otopazarların da bir aracın fiyatını sorunca direk elinize yapışıp pazarlığı girişen tipler var o tipler elini uzattıkça suratlarına bir tane patlatasım geliyor.Kısacası pazarlıktan ve takastan tiksiniyorum ama Türkiye koşullarına uyum sağlamak için mecburen bazen fazla zorlamadan pazarlık içine girmek zorunda kalıyorum.
-
farketmez, ozaman satanın da başka sıkıntıları vardır,motosikletime 4000 lira istiyorum, adam "2500 param var" diyor, iyi de bu benim bu benim sorunum mu, kafa böyle işliyor bizde, 5 lira var 10 liralık mala bakıyoruz, bakmaklada kalmayıp bide teklif veriyoruz " yerse " şeklinde.Birde satan tarafı var tabi dediğiniz gibi ederi 10 lira 15 istiyor satıcı var böylede modeller, yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi sıfırı 2000 tl olan mala 2 çıkartma koyup 2500 istiyor.Fikrimce ne öle arayan yada msj atana cevap vereceksin, nede diğer bahsettiğim ilana bakacaksın, sinirin bozulmayacak
-
Malesef bazı insanlar kendi hayal dünyalarında , hayel , mayel yaşamaya çalışıyorlar , istedikleri şeylerle ,yaptıkları arasında ki uçurumu görebilme derinliğine sahip değiller
Bir nevi anksiyete bozukluğuda denilebilir aslında ! .
"Nakit paraya satılıktır , lütfen diğer tekliflerde bulunmayınız" diye uyarı notu düşerseniz , bir nebze uzaklaştırmış olursunuz ! fakat biteceklerini sanmıyorum ! , Allah sabır versin !.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
Çok eğlenceli birşeymiş ha. Yalandan ilan mı versek ne yapsak
Hatta benim prince'in titreşimi canımı sıkıyor, her an satışa çıkarabilirim. Bakalım böyle teklifler gelecek mi?
-
Motosikletimi almadan önce 2. el hyosung almayı düşünüyordum.5000-6000-7000... gidiyor fiyatlar.Hepsinin motoru,ciğeri sapasağlam.Anahtar deymemiş.Adamlar utanmasa benzin bile istemez diyecek.Mesaj atıyorum pazarlık payı için 5000 tl isteyene 4500 veririm diye.Yok hayatta olmaz şöyle böyle.Motoru 3500 e vermiş adam2-3 defa böyle olayla karşılaşınca ikinci el bitti benim için.Bende motor sattım (100cc cup) ama bukadarda fiyat inmedim.Değişeni,yaptığım masrafları,kırığı çürüğü ne varsa söyledim.Sattıktan sonra benim motor daha bi değerlendi.Yaw alacaktık biz onu beyaaa diye.Diyen adam 850 tl istediğim motora 500 veriyodu.Kibarca geri çevirdim.Ama satıcılar 5000 tl den 4500 düşmeyip sonra onu 3500 e verirse daha çooook böyle saçma sapan teklifler gelir.Yeterki senin aklındaki fiyat sabit olsun.Gerisini kazıma.
-
NEden ?
Kendi motorlarınıda satarken aynı saçma tekliflerle karşılaşmış olabilirler.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Ben öyle kaba saba bir adam değilimdir nezaket sınırlarını çok sinirlendiğim zamanlarda bile kolay kolay aşmamaya çalışırım. Ancak bu satılık ilan için arayan adamların tavırları cinayet işletecek cinsten maalesef. 650 cc' lik enduro motora bakıyorlar. 5 liralık motora on liralık muayene ve kontrol yapıp 3 liraya almaya çalışıyorlar.
Yani kısacası ve bu ölü sevicilerin .................................+18
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı
Sattığın motor , racinge özenen ancak parasının yetmesi mümkün olmayan yeni yetme ergen apaçilerin favori motoru.Ayrıca kokmuş malım mı var diyosun ancak hyosung geçmişte çok can yakmış , kronik arızaları ile ün yapmış bir motor.O yüzden bu muameleri görmen gayet doğal.
abi ben motoru alırken adam hiç gözümün yaşına bakmadı. Kuruşu kuruşuna aldı valla bende çok mal aldım sattım ama ilk defa başıma böyle saçma şeyler geliyor. Kokmuş mal konusu adamın kendisinden ayrı motoru alacak kimse yokmuş gibi tavırları ve konuşmaları zaten =) abi şöyle bir mesaj atılır mı 2500 nakit vereyim 500 500 6 taksit 3bin eder toplamda 5500 tl senetler bitince gel satışı ver diyo bide malı ayağına kadar istiyor motor işi şakaya gelir mi oldu ya kaza yaptı giden malına mı yanarsınnn mahkemelerle uğraşmadığın mı kalmaz.. Neyin hesabıdır ki bu anlayamadığımda bu benim
-
size gelenlerde bişeymi adam benim arabaya tosba çiftliğiyle takas edermisin demezmi telefonda tam tosbaları gözüne sokacakken kapattı telefonu ama sonrasında bende kopmuştum düşündükçe yani tosba çiftliği bu ya ne yapacaksak tosbayı
Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)