Öncelikle herkese merhaba Bugüne kadar yaptığım araştırmalarda,bitmek bilmeyen sorularımda bana yardımcı olan siz değerli insan vasfına sahip forum üyeleri'ne can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.Bana gerçekten iyi tahammül ettiniz
Konumuza gelirsek,aldığım ekipmanları merak eden,ürünle alakalı kafasında soru işaretleri olanlar var ise, elimden geldiği kadar kullanıcı görüşlerimi sunarak yardımcı olmaya çalışacağım.
Kask : Scorpion Battle Lord Exo 750 Siyah .
*Eğer piyasada benim gibi yeni iseniz sizi en çok zorlayacak olan konu bu.Kask konusu şakaya gelecek bir iş değil malesef. Çenesi açılır kasklar,ucuz kasklar ya da 2.el kasklar tercih dışı bırakılmalı.Ben hem bütçeme hemde motoruma uygun bir seçim yaptığımı düşünüyorum.
+ Dış kabuk 2.derece güvenliğe sahip fiberglass malzemden yapılmış.Fullface olması hem güvenliği hemde rüzgar sesini azaltıyor.Kafaya oturuşu ve hafifliği ile (1,450 gr) çok rahat bir kask. Bağlantı yeri yanılmıyorsam dauble w ya da q deniyordu o cinsten biraz zorluyor ama sonuçta en güvenlisi.Çenede,kafa üstünde ve arka kısımda olmak üzere 4 tane ( 4.2=8 ) açılıp,kapanabilir hava girişi var,iç pedleri çıkarılıp yıkanabiliyor dahası içinde yeni teknoloji ürünü şişirilebilir yanak pedleri mevcut Görüş mesafesi iyi,vizörün kilitlenebilmesi ve kolay takılıp çıkarılması büyük avantaj.Bunca güzelliğe bir de asi görümümün eklenmesi de epey hoş
- Çene altından rüzgar alıyor,sürüş esnasında boyunluğunuz yoksa sesten rahatsız olabilirsiniz.Kayış bağlantısı dediğim gibi tak çıkar durumunda sinir hastası edebiliyor ama her şey güvenliğimiz için.Üzerinde gelen vizör şeffaf,bilindik bir şey.Çok dandik bence , zaten 3-4 kullanımdan sonra hafiften buğu yapmaya başladı. Silmeye kalkınca da üzerinden saydam bir şey kabuklandı hala anlam veremedim ne olduğuna Bilen söylesin ! Yeni aynalı vizör ve vizör temizleyici sprey sipariş ettim,bakım ürünü alın mutlaka.
Eldiven: Venom Kobra Uzun Yazlık Eldiven
+ Fazla profesyonel bir eldiven. Genelde ss tutkunları için uygun.Benim tercih etmemin sebebi ise bileği iyi sarması,deri olması,üzerinde carbon korumalarının olması,yazın sıcak havalar da elin terlememesi için parmak aralarında hava almasını sağlayacak minik deliklerinin bulunması ve gayet yakışıklı bir görünüme sahip olması diyebilirim Eldivenin iç tarafında vizörü silmek için yumuşak bir süngerimsi yapının yanısıra elin elcikten kaymasını önleyecek bir tür kumaşta mevcut.Motosiklet montunun yenlerini içine alması da çok iyi bana sorarsanız.
- Beden konusunda büyük bir sıkıntı var.Kalıbı çok büyük.El ölçülerine bakarak doğru seçim yapılamıyor. '' Sen bayansın minicik ellerin var '' diimeyinn aldığım sitede de aynı sorunla karşılaşan beyfendiler var.Ben eldiveni biraz kırpıp kestim bir de parmak uçlarında 0,5 cm kadar bir fazlalık var rahatsız ediyor mu ediyor.
Mont : Dane Valby Gore Tex Bayan Ceketi
+ Bayan kesim,4 mevsim bir mont. '' Eşinize cici bir hediye '' Dirseklerde,omuzlarda ve sırtta 1 standartında korumaları mevcut.Bilek,kol,kalça ayarlanabilir.İç astarı istenildiğinde çıkarılabiliyor,motosiklet pantolonu ile birleşim sağlanabiliyor.Üzerinde 3 içinde de 5 tane cebi var. İçindeki kimlik kartı da mühim detaylardan birisi bence.Fermuar düzeni çapraz.Rüzgar,yağmur,çamur işlemiyor sırtında gece lambalarını yansıtıcı şeysileri de mevcut.Montun içinde kesinlikle üşüme söz konusu değil.
- Boyun kısmı çok dar.Boyunda polar buff olduğunda fermuarlar boyunda tam kapamıyor.Sırt pedi çok yumuşak.Bel koruma gerektiriyor. Ufak boylu bayanlar için ağır bir mont olabilir.Yazın biraz terletebilir.Ayarlanabilir kısımların kayış değil de büyük çıtçıtlar olması dezavantaj.Olası bir kaza da açılabilir.Cepler de biraz ufak sanki.
Gerekli Malzeme : Depo Üstü Çanta,Polar Buff
+ Ruhsat,cüzdan,telefon,ıvır zıvır ne varsa şehir içi kullanım için çok uygun bir çanta. 3 lt kapasitesi var sığdırın sığabildiği kadar. Çok kullanışlı ve pratik.3 tane magnet ile depoya yapışıyor,boyayı çizme kesinlikle söz konusu değil.İsterseniz omzunuza da asabilirsiniz dilediğiniz gibi kullanın,fiyatı da çok makul
- Magnetleri takacağınız çıtçıtlar biraz güven kırıcı,az oynamanız gerekebilir. Yağmur geçirmiyor ama üst taraf sırılsıklam oluyor nasıl bir sistem çözemedim
- Polar boyunluk tek başına rüzgarı önlemiyor.Mutlaka ikinci bir katman istiyor.
Tabi bunların dışında bir eksiğim daha var o da dizlik. Dizlik Motosiklet pantolonu kadar güvenli değildir ama çok pratik Haftaya gelecek siparişlerimin arasında dizlik,vizör temizleyici,yeni vizör,balaklava ve bel koruması da mevcut. Güvenlik ve konforu dengede tutmak lazım.