Vites Degistirirken devriyaj VE Yardim bölümü olsa cok iyi olur
Reklamlar
-
Pazartesi günü yeni motor aliyoruz motor hazir ama hic devriyajli motor kullanmadim cup seklinde motor kullandim merak ediyorum.. motoru calistirirken bosta olcak ve calistirirken devriyaja bascazmi yoksa vitesdede calisiomu devriyaja basiyoruz sonra marsa sonrada vites mi ? ve yolda giderken 30-40-50 km hizda giderken devriyaja nasil basicaz vites deistirmek icin veya basmaya gerekvarmi sadece gazi salsak yetermi ve virajlarda 10-20 km hizlik virajlarda tammi basicaz yardim PLEASEEE
motor bu markadan Asya 100-8
http://image5.sahibinden.com/photos/...67155709le.jpg
Reklamlar
-
valla bende alcam motor ben motor hiç kullanmadım desem yalan olur kullandım desem yalan olur arkadaşım bende 125 windyS almayı düşünüyom bana söledikleri şöleydi bak anlatıyım yanlışım varsa düzeltsinler şimdi çalıştırıyoruzya heikki kardeşim debri. ye bas yavaşca bas vites 1 e al ayağınla yukarı çekerek tamammı sonra devirmi ne varya vites değiştirmen gereken yer varya hani şşu gösterge o kırmızıya gelince vites 2 ye attırcan onuda debria. ya bas ama basılıyken % 50 oranında gaza devam et tamammı sonra ayağınla aşağı doğru mu ne basıyon yavaşca vit. 2 ye alıyon ama debri. yi elinden hızlıca çekme oke yoksa dikersin mot. oyu yavaşca çek elinden sonra devam et heikki yardım ettiysem sevinirim hayırlı uğurlu olsun şimdiden arkadaşım bende alcam motor
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir.
Ehliyet: A2 (01.10.2015)
Motosiklet: 125 Mh Drift
-
Türkçe meallerinide yazın arkadaşım...
Anlamıyom..Çok gücüme gidiyo....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
kontağı aç, debriyajı sık, motoru çalıştır,boştaysa 1 e al(aşşağı doğru basılacak vites pedalına), devri 2.5 3 bine çıkar, debriyajı yavaş yavaş salmaya başla
yürümeye başlar motor kısaca böyle
-
öncelikle motorun hayırlı olsun kazasız belasız binersin inşaallah
motorunu boşta çalıştırabilirsin ya da debriyaja basarak istediğin vitesde çalıştırabilirsin ama hareket etmek için illaki bire atman gerekecek ve bu tür motorlarda en aşağı birdir orta boş ondan sonra 2,3,4 varsa 5 diye yukarı kaldırırsın vites pedalını.motoru bire attın diyelim biraz hızlanırsın motor devri 3,000/4,000 e gelince debriyaja basarsın ikiye atarsın sonra yavaşca bırakırsın debriyajı birazda gaz verirsin tabi ve böyle böyle yükseltirsin vitesi...her vites değişiminde debriyaja basarsan iyi olur basmazsan o motorun şanzumanı kısa sürede bozulur.
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
Allah'ım Tmm da Ben vitesi 5 e kadar getirdim diyelim geri alırken ? lnnnnnn ne yapcam ...
onun tersinimi yapcam debriaja basınca vites 1 e alırken aşağıya indir sonra 2 3 4 5 diye yukarı kaldır bunun tersinimi yapcaz onu bilmiyom ya laaa
aşağıya doğru indircezmi 5 4 3 2 1 diye sonrada bi kez yukarımı kaldırcam boşa almak içinde :D ? allloooooo :D
-
tesekkurler cokmu kötü Türkce kullanmisim :S? ve motor calismiyoken yine devrijaja basarak mi vites deistirmek gerekli -+?
-
heikki adlı üyeden alıntı
tesekkurler cokmu kötü Türkce kullanmisim :S? ve motor calismiyoken yine devrijaja basarak mi vites deistirmek gerekli -+?
Yok be...Ben biraz salaktırım...
Anlayamıyom...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Hayırlı olsun.
Tecrübeyle oturur yerine. Her vites hareketinde debriyajı sık, bu hareketlerin yavaşça olsun.
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
-
sSameT adlı üyeden alıntı
Allah'ım Tmm da Ben vitesi 5 e kadar getirdim diyelim geri alırken ? lnnnnnn ne yapcam ...
onun tersinimi yapcam debriaja basınca vites 1 e alırken aşağıya indir sonra 2 3 4 5 diye yukarı kaldır bunun tersinimi yapcaz onu bilmiyom ya laaa
aşağıya doğru indircezmi 5 4 3 2 1 diye sonrada bi kez yukarımı kaldırcam boşa almak içinde :D ? allloooooo :D
Benim takvim mi yanlış, bugün 1 Nisan mı?
-
yok takvimin yanlış heralde bugün 31 MART :D
-
beypazarlı geri mi döndü aceba?
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
Motoru çalıştır zaten motosiklette göstergede N yanı boş Düğmesi yanmıyorsa Debrajı sık çalıştır Boştaysa Debrajı sık (1. vites aşagi doğru bas) sonra az az gaz verirken elini hafifden debriajdan çek aniden çekersen ya ön kalkar veya stop eder yavaş yavaş Devir 5-6 bin olunca gazi bırak debrajı sık (bırak derken tamamen bırakma %50) gaz ver çok verme sonuna kadar Redlineye girer yani kesiciye subab kesebilirsin neyse vites değistirecekken %50 gaz vereceksin vites attikdan sonra aniden bırakma giderken tekeri dikersin şöyle anlatıyım 1. vites aşagı arada Boş vites var 2. vites yukarı 3.vites yukarı 4. vites yukarı 5. vites yukarı Düşürürken 1. vitese kadar aşagı doğru basacaksın mesela 3. vitesde 2 ye atacaksin debrajı sıkıp gazı aynı şekilde ayarlayıp vites koluna aşagı doğru bastınmı vites düşer geldin 1. vitese nasil boşa atacam debrajı sonuna kadar sık 1. vitesteyken yavasca cok azıcık ayagını yukarı kaldır anında N ışıgı yanar bak cok çekme yukarı 2. vitese geçer boşa atacan 1.vitesdeyken debrajı sıkıp vites kolunu azıcık yukarı kaldır çat diye ses gelir zaten hepsi bundan ibaret
-
benimde bir sorum olacak bu vites işi arabalardaki gibi kademe kademe deyil demi.
yani vites 4'de iken debriyajı sıktım vitesi en aşagı indirdim 1. vites oluyor deyilmi?
şöle bir sistemmi var ''tık tık tık'' gibi yani oralarda kademe var ??
yukarı kaldırırken çek brak yapıyoruz ama aynı yeremi geliyo yani konum olarak aynımı?
yoksa vites cubuğu 1 kademe üsttemi duruyor
gidip birinin motorunu kurcalasam hepsini öğrenicem ama...
-
Hahahhahahahah
-
-
yav kavanozdamı yetişiyor bu arkadaşlar herşeyden bir haber
beyin ameliyatı yapmıyoruz
debriyaj vites debriyaj vites bu kadar
yok redline na girerken vites atılıyormuş yok devri varmış
ohooooyyy
-
bu kesin beypazarlı başkası olamaz
-
Vites değiştirirken yardım bölümü olsa çok iyi olur ... diye okudum başlığı yanlışmıyım Motorda F1'e basarsan yardım bölümü çıkar ordan yardım alabilirsin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)