arkadaşlar.montumu ilk defa yıkayacağım ama nasıl temizlemeliyim?bilgi verirseniz sevinirim
arkadaşlar.montumu ilk defa yıkayacağım ama nasıl temizlemeliyim?bilgi verirseniz sevinirim
iç kısmı çıkıyorsa çıkart, omuz/sırt/dirsek korumalarını sök, dışını at makineye
Montun malzemesine göre değişir Gore-Tex gibi yeni nesil malzeme içeriyorsa o kısımları söküyorsun ve gerisini genellikle normal kıyafet gibi yıkayabiliyorsun.
Deri ise hiçbir bilgim yok, muhtemelen bu işi yapan birine vermen gerekiyordur
Bunların haricinde özel bir durum var ise mutlaka montun biyerine bi etiket iliştirilmiştir, yıkama/kurutma detayları ve zarar görmeyeceği ısılar yazılmıştır.
Hiçbirşey yoksa üretici firmanın sitesinden montun malzemesine bakıp, o malzemenin temizlenmesi ile ilgili detayları araştırabilirsin. Yani ben olsam öyle yapardım
Kolay Gelsin
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
tşk ederim dostum.
Makineye atma, yumuşatıcı kullanmaz, çok sıcak su kullanma. Tavsiyem elde sabunla yıkaman, eğer su geçirmemesi gibi bir özelliği varsa bunun kaybolmaması için daha uygun.
Kuru temizleme de olur sanırım
sıcak su ile YIKANMAZ.
aklınızda olsun...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
montun üzerinde su geçirmez katman varsa makinede o çıkar en güzeli montu aşıp sabunla eli üzerinde egzdirip sonra soğuk suyu duş yardımıyla üzerine tutmak
Bu videoda nasıl temizlemesi gerektiğini çok güzel anlatmış 2. dakikadan sonra http://www.uzmantv.com/motorcunun-montu-nasil-olmali
en güzeli kuru temizleme ver yıkasınlar mis gibi oluyor en fazla 20 lira tutar uğraştığına değmez. ;)
benim mont su geçirmez oto yıkamada motoru yıkatırken kollarımı açıp benide bi yıka usta yapıyorum pırıl pırıl
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Oto yıkamada eğlenceli olabilir ama kuru temizleme daha iyi,
Elde yıkıyorum. Hiç makinaya atmadım. Kaynar su ile değil. ılık su ile yıkıyorum. Bebek yıkar gibi :D Yıkadıktan sonra direk güneş gören yerde kurutmam. Gölgede kurur.
Sonuç : 2009 dan beri giyiyorum. Renkler sağlıklı solma yok. Sadece çırtların ömrü doldu. o kadar da olsun.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)