ilkkez 600lükle köprüden geçirmek
-
Arkadaşlar er6n ile ilgili forumu çok darladım biliyorum ama artık sona yaklaşıyoruz. Umarım benden bıkmamışsınızdır.
Forumda ki arkadaşlarında yönlendirmesiyle er6n mi satın aldım fakat daha önce hiç 600 cc kullanmadım... ve motorumu cumartesi günü kuruçeşmeden teslim alıp kadıköye getireceğim. Fakat biraz korkuyorum. Sizce köprüden aşağı uçar mıyım Yani ilk kez 600 lük motor süreceğim ve bu sürüşde boğaziçi köprüsü üzerinden olacak. 125 cc ile 2000 km tecrübem olmasına rağmen kendime güvenimi hafif yitirdim :/
Motor artık benim ve yıllarca kullanacağım inşallah. Fakat ilk sürüş açısından sizce zorlanır mıyım ?
Reklamlar
-
Nasıl ya? İki kere okudum yine de anlam veremedim.
Zorlanmazsın, köprü sürüşü diye özel teknikler yok. FSM gibi tır, kamyon vs. rüzgarı kesip sıkıntı yaratan uzun araçlar da olmadığı için, düz yolunda gaz açıp gideceksin işte .
-
Zorlanmazsın. Köprüde yandan esen rüzgara dikkat edip şeridinden çıkmazsan sorun yaşamazsın. Köprüden aşağı motorla uçmayı başarabilirsen ilk olduğun için MT camiası olarak köprü girişine büstünü diktiririz
Kendine güvenini hiç yitirme, özgüven olmazsa sürüşün güvenli olmaz, acemi şoförler gibi saçmalarsın :D En iyisi aldıktan sonra bi yarım saat kadar fazla trafik olmayan yerlerde turla, elin yeni motorun gazına frenine debriyajına alışsın da öyle gir köprü yoluna
-
Gaz dozajlamaya dikkat edersen bir şey olmaz ama unutmamak lazım 125cc ye göre gazı açınca daha önce yaşamadığın bir ivmelenme olacak bu panikletebilir, gazı dikkatli açmak lazım gerçekten, daha ağır bir motor kullandığın için çok daha konforlu gelecek gittiğin yol az gelecek kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim...
-
arkadaşım 600 cc deneyimin olmadan köprü yoluna çıkma gaz tepkimeleri 125 cc gibi değildir mazallah göt attımıydı toplayamazsın bence birazdaha tecrübeli biriyle çık yola..
-
ya korkum ilk kez 600 lük motor sürecek olmam. benim motorum 110 kgdi. bu motor 210 kg. ve evin sokağında denemek gibi bir fırsatım olmayacak. motora binip direkt saatte 100 km ye çıkacağım. fren tepkileridir ağırlığıdır motorun benimkine göre 60 hp fazla olmasıdır falan ... hiç bilmediğim bir mevzu
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:21 ----------
daha önce ybr ile göt atmadım hiç . göt atmadan kasıt arka fren kilitlenmesi midir acaba ?
-
Ek olarak sportif bir motor olduğu için frenleri tam sıkmada çok keskin yavaşlamaya çalışacak ve öne yığılma yapabilir, frenlemeleri de dozajlı yapmakta fayda var...
-
ağır motor kullanmış biriyle birlikte gitme şansın varsa öyle yap, artçı olarak dönersin. başka yol kalmadıysa sağ şeritten ağır ağır geç. ya da köprüyü hiç kullanma, arabalı vapur var
-
Gaz tepkisini köprüye gelene kadar test etmiş olursun zaten . İlk yarım saatten sonra alışıyor insan, ağır olması daha dengeli olması demek, rüzgardan daha az etkilenir. Gerçi benim büyük cc tecrübem (cbf1000) honda eğitimle sınırlı, üç gün o da . Ama cbf150, ybr125 veya cbr250r'dan çok daha dengeli ve çevik geldi o koca motor.
-
yeteneksiz birisi değilsen hiç düşünmeye bile gerek yok zaten 5 dakikada elin gaz ayarına alışır ondan sonrada dikkatli bir şekilde gidersin korkacak birşey yok 125likten daha dengeli bu motosikletler sadece frenlerden düz frenle ve durmuş vaziyetteyken 125lik gibi sağa sola çok yatırma kol kuvvetin yetmez atarsın elinden yere bu kadar. ha bide eğer sıfır aldıysan lastiklerin sıfır olduğundan zemini beli bir km iyi tutmayacaktır bu yüzden hızlanırken ve frenlerken agresif olmamaya bak hayırlı olsun kazasız sürüşler
-
teşekkür ederim de "sadece frenlerden düz frenle ve durmuş vaziyetteyken sağa sola yatırma" derken düz frenlemek ne demek anlamadım :D
-
Gaza kibar davrandığın sürece sorun yaşamazsın.
-
Kardeş benim kawayı aldığım günle aynı hislerin çok iyi anlıyorum.
Mecidiyeköyden levente nasıl alıp geldiğimi bir ben bilirim.
Ama ilk 5dk da anlıyosun motoru.
Dikkat etmen gereken şey gazı fazla verme, alışmadan ön freni fazla kullanma özellikle dönüşlerde
alıp direk 100km ye çıkmayı anlamadım 100km şehir içinde ciddi bir hız.
Motorunun değişmediğini sadece daha hızlandığını düşün. Alışman kolay olacak...
-
insallah aldiktan sonra yorumlarini eksik tutmazsin. cunku bende er6n almayi dusunuyorum..
-
Emrah şimdiden hayırlısı olsun. Hemen alışırsın yeterki gaza fazla asılma nice kilometrelere ...
İHANET arkadaşlık zincirini karartır, fakat VEFA onu her zamankinden daha parlak yapar.
-
İstersen Sirkeciden araba vapuru ile de geçebilirsin köprüden korkuyorsan.
-
-
Eğer 125cc ile köprüden sağ salim geçtiysen yeni motorunla çok daha rahat bir sürüş yaparsın. Köprüde daha ziyade ufak cc motorlar sıkıntı oluyor.
-
motoru alıp o civarda biraz alıştıktan sonra geçebilirsin. Ama ilk fırsatta güvenli sürüş eğitimi almalısın GS2 seviyesinde
-
ben 150 yada 125 cc motorlarla gectigimde 1 yada 2 kisi farketmez ruzgar epey etkiliyor bazen dua ederek geciyorum cunku saniye payiyla diger serite ruzgar etkisiyle gecmekten kurtuluyorum ama agir motorlar etkilenmez merak etme yani bide cok hizli gitme koprude sagdan yavas yavas gec git iste.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)