Sıfır aldım. 200 km deyim.
Önceki motorum honda innova idi. İlk sıfır motorum modenas gt 135 oldu. Daha önce sıfır motora binmediğimden konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa başka arkadaşlar için de faydalı olur.
Öncelikle innovadan farklı olarak modenas daha fazla "jikle" isteyen bir motor sanırım. Sabahları çok hafif soğuk olsa da jiklesiz çalışmıyor. Bu zamanla değişir mi?
Kullanım klavuzunda "ilk 800km de 60 hızı ve 4000 deviri geçmeyin" diyor. İkinci 800 de ise 80km hız ve 5000 devir... Buna uymak gerçekten önemli midir, yoksa sadece önlem mi?
Ve... özellikle motoru yeni çalıştırdığım esnada kalkış yaptığım zaman 2. vitesten 3. vitese geçişte bir takılma oluyor. Ama motor ısınınca vites geçişleri rahatlıyor. Bu durum motorun yeni olmasından mı kaynaklı veya başka birşey midir?
Yani açıkçası bunları bir sorun olarak değil de sadece bilgilenme amaçlı soruyorum. Yoksa hakikaten motorun sesi, gidişi ve hızı çok tatlı zevkli. İnsan üzerinden inmek istemiyor.
Özellikle sıfır motor alan arkadaşlar için de faydalı olabilecek bu gibi bilgi paylaşımları için şimdiden teşekkür ediyorum...