Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2.El Motor Önerisi ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    -
    Merhaba.
    Motor deneyimim yok ama scooter deneyimim var.Kendime yeni bir motor almak istiyorum ilk başta kymco super 8 125 almak istedim fakat acaba artık scooterı bırakıp motora geçme zamanım geldi mi diye düşünüyorum ?
    Tvs apache modelini çok beğeniyorum.Hiç vitesli motor kullanmadım küçük detayını bile bilmem.
    Scooter almaktan vazgeçip kendime 2.el bir motor almak istiyorum.Araştırıyorum honda cbf150 var , Tvs apache var ve bunun gibi.Fakat vitesli kullanmadığım için biraz gözüm korkuyor.4.000 - 4.200 TL nakit'im olacak mayıs'ın 5'inde.Bu bütçeye ne alabilirim ? Fiyat en fazla 5.000TL'ye kadar motorlar önerebilirsiniz nasıl olsa taksit ile alacağım , aldığım maaş asgari ücret bana problem çıkartmasını falan istemem.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Asgari ücret maaşla motor masrafları veya düzenli bakım, çeşitli sarf parçaları ve işçiliğinin ucuz olduğu marka honda. model ise scooter da spacy, naked motorlarında ise cb125 veya cbf150.

kymco için parçaları çok pahalı diyorlar, sitesinde parça kataloğu var, fiyatları orada yazar, şöyle bir baktım, tüm modellerin parça fiyatları yazıyor, işime gelmedi. yamaha ybr125 öneririm. bu aralar sıfır km fiyatı 4200 e düştü. motorum olmasa bu fırsatı kaçırmazdım.

Tvs önermiyorum, apache modeli varmış diyorlar, geçen gün servisinde gördüm, önden çarpmış motor pert olmuş, 32 yıllık yaşamımda çok kaza gördüm ama jantın göbekten itibaren komple koptuğunu ilk kez apache de gördüm, göbek bir tarafta, beş kollu jant bir tarafta. amma da sağlam motormuş. peh. parçaları da aşırı pahalı. istersen ara sor, bakım ne kadar, çeşitli parçalar ne kadar. 0216 584 60 06 hem servis yedek parça, hemde sıfır km satıyorlar. ihya motor pendik.

Motosikleti
    -
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Yazdıklarınızda haklısınız fakat spacy almak istemiyorum eğer scooter alırsam kymco super 8'de kararlıyım.
    Scooterdan daha çok vitesli motora alışıp , 2-3 sene sonra yeniden yükseltmeyi düşünüyorum.Eğer scooter alırsam birkaç sene sonra gene vitesli motor alacağım yani boş yere masraf olmuş olacak sırf bu yüzden vitesli motor alırsam hem daha erken öğrenmiş olacağım hemde maddi sıkıntı yaşamayacağım.
    Yamaha ybr125 motorunu arada yolda görüyorum.İnternette bazen rastlamıştım taş gibi motor diyorlardı.Birde başlangıç motoru olarakta çok tercih ediliyormuş.
    Bilemiyorum tam bir karar da vermiş değilim.Belki scooter alırım belki vitesli bir motor çok kararsızım.

Motosikleti
    Honda pcx125
    Kış şartlarını da düşün, scooter kışın daha iyi.

Motosikleti
    -
    Eğer çalıştığım yerde motorculuğa geçmezsem kış'ın motoru kullanmam.Ama motora geçersem giyiniş sayesinde pekte sıkıntı çekmem.Zaten kışın en fazla işe gidip gelirim bu da 700-800 Metre.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:54 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=24Y48YY36d8

Bu videoyu izledim.Cbf150 ve ybr ile karşılaştırdım.Fiyatlarına parçalarına kısaca bir saat içinde çok iyi bir şekilde araştırdım ve sanırım Tvs Apache RtR150'ye aklım kaydı.Uzun süredir motor araştırıyorum hiç karar veremiyorum ama bu sefer diğerlerinden daha çok kanım ısındı bu motora.Bugün en yakındaki küçükyalı bayiisine gidip konuşacağım umarım benim için doğrusu budur ve hayırlısı olur.

Motosikleti
    Honda pcx125
    nerede çalışıyorsun? ecza deposumu?

Motosikleti
    -
    Mc donald's

Motosikleti
    Honda pcx125
    kozyatağı mcdonalts galiba. bende dominostayım. sabri yi tanırsın belki.

Motosikleti
    -
    Kazasker mc donalds'da çalışıyorum ben.
    Siz hangi dominostasınız ? Küçükyalı mı ?

Motosikleti
    Honda pcx125
    kazasker de kütahyalı mehmet var, motorcu kendisi. onu bulabilirsen belki şimdi işi bırakmıştır, motordan anlayan biridir. ona danış diyecektim.

Motosikleti
    -
    Şuan çalışan mehmet adında bir motorcu yok abi sanırım işi bıraktı.Ben daha 3.5 ay önce başladım.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Kardesim kusura bakma ama..

Scoooter dedin yorum yaptık karar verdin alıcam dedin..

Simdi ki konu bumu ??

Ybr al.. Alayını ipe dizer... Bas 4-5 Santim Tak 15 dişli ..Hız istiyorsan Commuter alma..Tvs de yalan zangır zangır..
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Motosikleti
    -
    Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesim kusura bakma ama..

Scoooter dedin yorum yaptık karar verdin alıcam dedin..

Simdi ki konu bumu ??

Ybr al.. Alayını ipe dizer... Bas 4-5 Santim Tak 15 dişli ..Hız istiyorsan Commuter alma..Tvs de yalan zangır zangır..

Benim için scooter yerine motor almak daha mantıklı geldi.Sonuçta 2 senedir scooter kullanıyorum 2 sene yeterlidir.Millet ilk başta vitesli motorla başlarken ben 2 sene scooter kullanıp vitesli motora geçeceğim boş yere daha da ertelemek istemedim.Hız istemiyorum zaten şehir içi kullanacağım benim için en fazla 80Km kız yeterli olacaktır ( e-5 ).
    Ybr almamın daha doğru olduğunu biliyorum fakat yamaha bayiisi bulamadım yakınlarda.Birde Tvs apache rtr 150 modeli görüşünüş açısından daha çok hoşuma gitti.Teknik özellikleri ise ybr kadar iyi.Bu yüzden karar verdim.

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    o motorların ikinci elini alacağına sana sıfır salcano wolf al desem ne dersin acaba,,,,
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

Motosikleti
    -
    Teşekkürler ama salcano markasına pek güven olacağını düşünmüyorum

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    Saygı duyarım bizimki sadece öneri gönlüne göre bir motosiklet alman dileklerimle,,,,
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    5bin lira bütçeye 3 motosiklet önerilir kardeşim böyle durumlarda. onlar da, TVS Apache, Honda CBF150 ve Yamaha YBR 125.

TVS Apache 150liliktir CBF ve YBR'ye göre daha torklu ve gucludur. Fakat bunun yanında, kuyruk kısmına dogru titrer. Artcıyı rahatsız edıcek sekılde tıtrıyor kı surucu ıcın de hıc tıtremıyor degıl diye biliyorum..

Honda CBF150'yse bence bu butceye gore alınacak en rahat ve saglam motosiklettir. Rahatlıgına ve saglamlıgına denilecek hiçbirşey yok. Rahat olsun e biraz da bassın dıyosan bence CBF.

Yamaha YBR'yse yine Honda CBF150 gibi rahatlıgı ve saglamlıgıyla kendını kanıtladı.

Yamaha YBR125
    http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...cc/ybr125.aspx

Honda CBF150
    http://www.honda.com.tr/SeriesConten...ge=genel-bakis

TVS Apache RTR 150
    http://www.tvsturkiye.com/apache-rtr-150.asp

he bide, Korumalarına da bütçe ayır. Mont-Kask-Eldiven-Dizlik (tabi yoksa..) yoksa cook tokat yersın bu forumdan soylıyım kolay gelsin hadi
    Think Nothing! Just Twist The Wrist

Motosikleti
    -
    Teşekkürler.
    Ekipman için ayrı bir param atm'de duruyor zaten.Zaten tvs apache'de bir kampanya var alana mont hediye ediyorlarmış eğer 1.5 ay daha sürerse kampanyadan yararlanıp montu'u hediye olarak alırsam mont için biriktirdiğim parayla daha iyi bir kask almayı düşünüyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)