Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Paslanma Nasıl Giderilir ( Resimli )

REKLAM ALANI
    Samet Özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    Herkese iyi günler arkadaşlar. Geçen gün aklıma takıldı benim ayak peg'im ordaki tekerlek ile ayak arasını koruyan metal parça baya baya paslandığını gördüm. Paslanmanın sebebi motorun ilk sahibinden kaldığı için pek bilemiyorum ama az çok çamurdan oluşabileceğini tahmin ediyorum. Bu pas'ı nasıl geçirebilirim ? Sprey boya yardımı ile işim hallolur mu ? Söksem o parçayı bir güzel metal boya rengi alsamda boyasam felan ? Zımpara gerekiyormu buna yoksa direk Sprey boya yardımıyla kapatabilirmiyim bu paslı yer. Yardımlarını bekliyorum arkadaşlar. " Pamuk eller klavyeye"

Kaza Anında Seni Korur !

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mytap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800R
    Kutsal sıvı = WD 40 sık bekle. Sonra bezle iyice sil. Daha sonra ısıya dayanıklı gümüş boya spreyi temin et. İsmi böyle geçiyor genelde onun için dedim. Onu da çok yakından sıkmamak şartıyla kullan. Aksi halde akar aşağı süzülür. Şimdiden kolay gelsin.
    Samet Özkan bunu beğendi.
    Yola çıktığında değil vardığında övün ....

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Al eline zımparaya bi güzel zımparala, Gri yada siyah sprey boya al (Casati yada Marschall) 30 cm uzaktan - 15 dk ara ile 2-3 kat boya, 3 gün sonra yerine tak ama kafana takma, dert etme. oldu bitti
    Samet Özkan ve Arda_Karaca bunu beğendiler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Samet Özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    Onur Özdemir Saüol arkadaşım. Söylediğin malzemeleri not aldım bir ara sananiye gidip bakayım
    Tolga Zımpara işi aslında daha az ücretli bir durum akla yatmadı değil 2-3 kat boya olayıda tamamdır o zaman bir kere yaptıktan 15-20 dakika sonra 2. ve 3. katlar atılcak Eyvallah eline sağlık
    Kaza Anında Seni Korur !

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Zımpara : 1-2 TL
    Boya : 9 TL (2 kat at, başka yerlerde sprey lazım olur.)
    işçilik : Beleş
    Daha ne olsun. yapabilirsen asıl senin eline sağlık. Şimdi den kolay gelsin.
    Bende sprey boya ile kask boyamaya gidiyorum.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    boya konusunda jant boyalarını tavsiye ederim. metalik parlak ve çok hoş gorunuyorlar.

Bendede aynı sorun vardı güzlece temizledim basdım sprey boyayı bi şey olmadı daha

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Adaşım...boya yap..ama gidipte nalburdan uyduruk spreye para verme..
    git bi oto sanayiye..oto boyacıları artık bildiğin orjinal oto boyalarını spreye basıyorlar..

yaptığın işten zevk alırsın,iki gün sonra yine boyamak zorunda kalmazsın..zımparayı güzel yap,astarını at..

aldığın boya metalik ise verniğinide atmalısın.
    opak ise gerek yok

kolay gelsin..
    Samet Özkan bunu beğendi.
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Su ve bulaşık teli ile küflü yerleri silin sonra boyayın yada metal polişlerin küfü kapatıp parlattığını duydum denenebilir.Kolay gelsin.
    Not:Bulaşık teli küfü oldukça azaltacaktır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)