Nezaman ön camı olmayan motor kullansam rüzgar sesi beni rahatsız eder.
Kullanacağım motor tercihimde bu önemli bir rol oynar.
Aynı şekilde kask seçimide önemli. Kask tecrübelerinizide paylaşırsanız sevinirim.
Nezaman ön camı olmayan motor kullansam rüzgar sesi beni rahatsız eder.
Kullanacağım motor tercihimde bu önemli bir rol oynar.
Aynı şekilde kask seçimide önemli. Kask tecrübelerinizide paylaşırsanız sevinirim.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Ömrümün 1,5 yılını şu anda kullanmakta olduğum kaskın ikinci el motor almaya yetebilecek taksitlerini karısından gizli gizli ödeyerek geçirmiş birisi olarak diyebilirimki ; iyi kask rüzgar sesi almaz.
:p :p :p
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
uzun yolda kulak tıkacı kullanıyorum
rüzgar sesini duymadığım gibi trafıkte olan sesleri duyabiliyorum
Schuberth,
okan hocanın kullandığı kask da bundandır beyler,
bende de var lakin uzun yolda test edemedim daha..
ANGARAJ
Hiç bir kaskın kulak tıkaçları kadar rüzgar sesini engelleyebileceğini düşünmüyorum (120~130 ve üzeri gibi hızlarda)
#sürenadam
Şehiriçi kısa işlerimi görürken bende genellikle bu modeli takıyorum, viskomsu model kadar ses süzemiyor, okadar konforlu değil ama daha uzun ömürlü ve daha da pratik sık sık tak çıkart açısından
Süzdüğü ses kabul edilebilir, bence tek kusuru kulakta varlığının hissediliyor olması :/
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
kulak tıkaçları beni çok rahatsız ettiği için kullanmıyorum.
ciddi basınç hissediyorum kulaklarımda. toplam tecrübem 27 bin km. büyük çoğunluğu uzun yol.
sadece 150km(bir moladan diğerine) tıkaç taktım. çok rahtsız oldum birdaha takmadım
Birkaç ciddi uzun yol yaptım. Kaskım nolan ncom 100km üstünde rüzgar sesi müzik gibi uyuklamamı dinç kalmamı sağlıyor sağolsun.
kafmın içinde kasırgalar tornadolar yaşıyorum ama hiç şikayetçi değilim.
Benim transalp'e Mra vario touring cam alıcam.Beni rahatsız eden sadece rüzgar sesi değil , yüksek hızlarda ön camı aşıp kaskımda patlayıp kafamı sallayan rüzgar.Azer Bülbül'e dönüyorum uzun yolda.
Kask konusunda en çok önem verdiğim şey bu konu.. Sırf bunun için, en azından ucuz bir kaska nazaran daha az ses alsın diye yeni bi kask aldım. Haliyle onda da yüksek hızlarda rüzgar sesi oluşuyor. Tornaadolaarrr tayfunlaarr.. Hangi kask olursa olsun; Katrina kasırgası Amerikadan sonra beni ziyaret etmiş hissine kapılıyorum bu yüzden, şiddet ve önemle tavsiye edilen, 3M balmumu kulak tıkaçlarından kullanıcam.. (Hala fırsat bulamadım almaya, hep unutuyorum yahu )
Velhasıl, rüzgar sesi özellikle uzun yolda "En yorucu" etkendir. Motordan indiğinizde yol boyunca on kişiden dayak yemiş gibi oluyorsunuz. Bazen farkında bile değilsiniz...
"CaRPe DieM"
rüzgar yoksa havalandırma da yok
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Kullak tıkacı büyük konfor, uzun yola cıkan herkese öneririm.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Kulak tıkacının doğru bir seçim olmadığını düşünüyorum.
Hem pratik değil hemde belirli bir süre sonra yetersiz kalıyor. Trafikdeki sesleride engellemesi sakıncalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
Daha once Cruiser motosikletim vardı ve de önünde kocaman bir camı. Camı tam kaskımın bittiği noktaya kadar ayarlamıştım. Allahım nasıl bir huzur bu böyle. Yolculuk bukadarmı keyıflı olur. Çözüm kocaman bir cam sanırım.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Kulakiçi kulaklıklarla müzik açıp dinliyorum şehirlerarası yolda yüksek süratlere kadarda çıktım aşırı rahatsız etmedi sesi az buçuk duyuyorsunuz ama müzik hep baskın geliyor
bende rüzgar yemeyince o ses olmayınca motor kullandıgımı hissetmiyorum . kar yagması dısında cene acılır kaskım hep acık bol ruzgarlı bi şekilde seyahat etmezsem arbadan farkı olmuyo
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
Aslında sanılanın aksine her uzun cam konforlu ve sessiz bir yolculuk sağlamayabilir. Hatta yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi, camın üstünden sıyrılıp gelen düzensiz hava dalgası (türbülans) tam kaskınıza denk geliyorsa hem inanılmaz gürültülü olur hem de koca bir kaskla sarılı kafanız türbülanslı bir hava kitlesi içinde kalacağı için konforsuz ve yorucu olur. Tavsiyem ya kısa ve aerodinamik bir cam kullanıp düzensiz hava akışının kaskınız yerine göğsünüze gelmesini sağlamanız ya da illa uzun cam takacağım diyorsanız camı, kafa karenajı ile arasında arasında 2-3 cm. boşluk bırakacak şekilde bir spacer marifetiyle takmanız. Böylece camın altından ve üstünden geçen havanın basıncı aynı olacağı için camın üst ucunda meydana gelen türbülans minimum seviyelere iner.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)