kontra tekniği hakkında yardım...
Reklamlar
-
selam beyler;
kendini geliştirmekte olan bir motorcuyum.Kontra yı uyguluyorum ve gerçekten daha rahat dönüş yaptığımı daha güvenli viraja girdiğimi anladım.Ama tam olarak doğru yaptığımdan emin değilim.
gidonu sıkmadan sürüş yapmaya gayret gösteriyorum.viraja ve dönüşlere geldiğimde hızımı ayarlayıp sola döneceksem sol elciği sağa döneceksem sağ elciği itiyorum tabiri caizse.
çok düşük hızlarda yapmıyorum kontrayı,yüksek viteste de yapmamaya çalışıyorum.
şimdi tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa beni düzeltirlerse ve daha sağlıklı sürüş yapmam için fikir verirlerse sevinirim.
iyi sürüşler...
Önemli olan neye bindiğin değil,rüzgarı nasıl hissettiğin
Reklamlar
-
Dizlerinle tankı sıkıp, gideceğin yöne doğru bakıp, omuzunu girdiğin viraja doğru hafifçe içe sarkıtırsan sürüşüne daha zevk ve güven katarsın.
“Don't cry because it's over, smile because it happened.”
Dr. Seuss
-
Hocam bakıs hep ufuk çizgisine ve yukarı dogru olsun.. Viraja girdiğin taraftaki omuzunu düşür lakin dış taraftaki kolun yukarıda kalmasın yola paralel tutmaya çalış.. Çalış, çalış, çalış.. bu artık her virajda refleks olsun.. Sakın düşük hızda sarkmaya calısma.. İşte o zaman keyfin bi kat daha artar..
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
ihakanvardal adlı üyeden alıntı
Dizlerinle tankı sıkıp, gideceğin yöne doğru bakıp, omuzunu girdiğin viraja doğru hafifçe içe sarkıtırsan sürüşüne daha zevk ve güven katarsın.
teşekkür ederim dostum,sanırım benim uyguladığım kontrada hız olarak ve uygulayış olarak sorun yok mu diyorsun?
tavsiyeni yarın deneyeceğim....
---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
dreamkiller adlı üyeden alıntı
Hocam bakıs hep ufuk çizgisine ve yukarı dogru olsun.. Viraja girdiğin taraftaki omuzunu düşür lakin dış taraftaki kolun yukarıda kalmasın yola paralel tutmaya çalış.. Çalış, çalış, çalış.. bu artık her virajda refleks olsun.. Sakın düşük hızda sarkmaya calısma.. İşte o zaman keyfin bi kat daha artar..
mutlaka,bol bol pratikle refleks haline gelecek.vites ve hız konusunda birşeyler söyleyebilir misin?
-
sahkaya adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim dostum,sanırım benim uyguladığım kontrada hız olarak ve uygulayış olarak sorun yok mu diyorsun?
tavsiyeni yarın deneyeceğim....
Eğer tankla kendi aranda bir yumruk kadar boşluk bırakırsan gidona daha az ağırlık vermiş olursun. Bazen farkına varmadan kayarsın öne doğru, özellikle fren yaptığında. Bu bile fark ettiriyor , pozisyonunu düzeltip devam et.
Baktığın yer çok önemli. Gerçekten çok önemli. Birkeresinde 130 lu hızlarda gozum yol kenarına kilitlenmişti ve hooop sanki gizli bir güç seni o noktaya doğru itiyormuş gibi oluyorsun. Düşük hızlarda denemesi bedava.
Bunun dışında yapman gereken başka birşey yok zaten yazmışsın.
Tekerin düz bassin
Dr. Seuss
-
valla onu bende bilemem.. Bu değişkendir.. Virajın durumuna (içe açılı mı dışa açılı mı?) yolun kalitesi, lastiklerinin kalitesi, virajın keskinliğine göre değişir.. Vites seciminde ne kadar doğrudur bilemiyorum ama ben hep hızıma göre 4000-5000 devirlerde girmeye çalışıyorum viraja ki hem viraj ortasında gaz actıgımda motor yıgılmasın hem de motor kendini döndürmeye yardımcı olsun diye.. ( bu son cümle için doğru sözçükleri bulamadım saçmalamış olabilirim affola)
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Mersin İl Temsilcisi
viraja giriş hızını ayarla.
viraja gir.. hızı stabikl tut ve nakışların viraj çıkış noktasında olsun.
viraj çıkışında ise, gazı açarak hızlan.
vucut dili;
omuzlar düşük,
gülümse,
direkler kırık,
bilekler yumuşak ve hangi tarafa dönecekseniz, tersi taraftaki el hafifçe ileri doğru.
( ele, km göstergesine, direksiyına veya başka yöne bakmıyoruz)
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-videolari/43519-kontra-teknigi-videosu.html
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
http://www.youtube.com/watch?v=Q00L82XIeYU
http://www.scooturk.net/showthread.php?t=664
http://www.uzmantv.com/arama?q=motosiklet+s%C3%BCr%C3%BC%C5%9F
vs vs vs
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
"mutlaka,bol bol pratikle refleks haline gelecek.vites ve hız konusunda birşeyler söyleyebilir misin?"
Viraja girmeden evvel hızını ve vitesini ayarlarsın. Sonra kontra basar gideceğin yöne doğru bakarsın. Herşey yolunda değil mi?
Birşey unuttuk. "Gaz açmayı"!
Amaç girdiğimiz hızı korumak ve arka suspansiyonların oturup arka lastiğe güç verip yol tutuşumuzu artırmak. Kullandığınız motosikleti bilmiyorum ama 5000-6000 devirler bu işlem için yetiyor. Daha yüksek hızlar daha yüksek devir gerektirir. Mesela ben 120 ile girdiğim viraja 8000 devir ile giriyorum. Youtube da keith code'nun videosunu izle http://m.youtube.com/watch?v=VTC7f6M2L1E
Dr. Seuss
-
dreamkiller adlı üyeden alıntı
valla onu bende bilemem.. Bu değişkendir.. Virajın durumuna (içe açılı mı dışa açılı mı?) yolun kalitesi, lastiklerinin kalitesi, virajın keskinliğine göre değişir.. Vites seciminde ne kadar doğrudur bilemiyorum ama ben hep hızıma göre 4000-5000 devirlerde girmeye çalışıyorum viraja ki hem viraj ortasında gaz actıgımda motor yıgılmasın hem de motor kendini döndürmeye yardımcı olsun diye.. ( bu son cümle için doğru sözçükleri bulamadım saçmalamış olabilirim affola)
gayet anlaşılır kelimeler seçmişsin dostum,bende mantıken öyle uyguluyorum motor yığılmasın diye teşekkür ederim...
---------- Post added 20-03-2013 at 00:00 ---------- Previous post was 19-03-2013 at 23:56 ----------
yürekçe adlı üyeden alıntı
viraja giriş hızını ayarla.
viraja gir.. hızı stabikl tut ve nakışların viraj çıkış noktasında olsun.
viraj çıkışında ise, gazı açarak hızlan.
vucut dili;
omuzlar düşük,
gülümse,
direkler kırık,
bilekler yumuşak ve hangi tarafa dönecekseniz, tersi taraftaki el hafifçe ileri doğru.
( ele, km göstergesine, direksiyına veya başka yöne bakmıyoruz)
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-videolari/43519-kontra-teknigi-videosu.html
çok bilimsel bir açıklama gibi olmuş.teşekkürler bilgiler için.
-
kontra derken motoru viraj yönüne yatırıp senin tepesine diğer yandan basmanı kastediyorsun. genelde bahsedilense viraj yönünde motorla birleşen bir vücut olmak. bir de kontranın tersi var ki o da viraj yönünde bedenini konumlandırıp gidonu kendine doğru çekmek, motogp'cilerin yaptığı gibi. kontrada motorun merkezkaç kuvvetini gidonun üstüne basarak karşılıyorsun, diğerindeyse gidonu kendine doğru çekerek. Kontrada virajlara hızlı girmek biraz daha zor, kontra her zaman en doğru seçim olmayabilir yada en azından bana öyle geliyor. Kontra ancak belli hız ve belli açılı virajlarda kullanılabiliyor, yani limitleri var. En doğrusu genelde bahsedildiği üzere motorla bir beden gibi hareket etmek. bedeni viraj yönüne yatırmaksa ayrı bir keyif ancak tehlikeli olabilir. Genelden şaşmamak doğru tercih olacaktır. Tabii bunların tamamında unutulmaması gereken önemli husus virajda gideceğin noktaya bakman, bu ilk kural.
-
Mersin İl Temsilcisi
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
:
he yaa, tepesi tepesi, sonra viraja doğru yatacan..
zaten tersine yatarsan ters kontra tekniği olur...
haa, bir de merkez kaç, merkezdışı tut var
özür dilerim ama ben sizi anlamadım...
Benden çok yaşayacaksın abi lafı ağzımdan aldın
Dr. Seuss
-
Mersin İl Temsilcisi
Benden çok yaşayacaksın abi lafı ağzımdan aldın
aslında, arkadaş gördüğünü anlatmış.
ama işin aslı öyle değil...
o, sanmış.
sanrı; adı üstünde "sanmak" tan gelir. yanılgıyı anlatır.
soralım bak, peki neden dizlerini koymak zorunda kalırlar? ( Knee Down)
-
kontrağı tekniği ile ilgili hem video çok,hemde yazı birçok yerde var..bunları iyi izleyip iyi analiz edersen zamanla becerine bağlı şekilde geliştireceksindir kullanımını..
-
böyle konulardan dolayı tartışmaya gerek yok..bilmeyen insanlar varsa tekrar bilgilerini tazelesinler ondan sonra yorum yaparlarsa daha faydalı olacaktır..
-
IMK adlı üyeden alıntı
böyle konulardan dolayı tartışmaya gerek yok..bilmeyen insanlar varsa tekrar bilgilerini tazelesinler ondan sonra yorum yaparlarsa daha faydalı olacaktır..
bu arada profesörde sen oluyorsun sanırım.
-
hayır bu öfkeniz kime ben size direk olarak birşeymi söyledim..herkese saldırarak biryere varamazsınız...
-
eruyanik adlı üyeden alıntı
terbiyeden bahsediyordun biraz evvel. yani sende olmayan şeyden. gerçek yüzünü yasladığın kişiye anlat sen.
Terbiyemi bozmasaydın aslan... İnsanlar buraya birşeyler öğrenmek için giriyor. Adam kontrayı soruyor sen hang off dan "bahsetmeye çalıyorsun" . Hayatında kaç kere dizin yere değdi aslan. Senin gibiler yuzunden insanlar yanlış öğrenebiliyor . Az önce yukarda yazdıkların ne anlaşılır ne de öğretici. Yürekçe ve ben bunu fark ettik. Önce senin uslubun yanlışdı. Saygılı ol efendi ol.
Dr. Seuss
-
IMK adlı üyeden alıntı
hayır bu öfkeniz kime ben size direk olarak birşeymi söyledim..herkese saldırarak biryere varamazsınız...
forumdaki soruya bir cevap verdim, birilerine saldıranın ben olduğu gibi bir şey hatırlamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------
Terbiyemi bozmasaydın aslan... İnsanlar buraya birşeyler öğrenmek için giriyor. Adam kontrayı soruyor sen hang off dan "bahsetmeye çalıyorsun" . Hayatında kaç kere dizin yere değdi aslan. Senin gibiler yuzunden insanlar yanlış öğrenebiliyor . Az önce yukarda yazdıkların ne anlaşılır ne de öğretici. Yürekçe ve ben bunu fark ettik. Önce senin uslubun yanlışdı. Saygılı ol efendi ol.
terbiyen çabuk bozuluyor belki de. nasıl yeterince saygılı mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)