Motora araba tekeri takılsa nasıl olur ?
Reklamlar
-
Yere basan sadece iki tane tekeriniz var. Virajdaki ufak bir terslikte ya lowside ya da highside oluyorsunuz. Bu iş bu kadar önemliyken, azcık daha ucuz diye gidip araba lastiği takmak aptallıktır.
Yağmurda ön arka lastik desenlerinin birbiriyle olan ilişkisi, araba-motosiklet jantları arasındaki farklılıklar, yanak esnekliği farklılıkları.. bi ton kriter. Ne diye risk alıp saçma sapan işlere kalkışıyor millet anlamak güç.
Ayrıca yukardaki custom motorun üzerindeki lastik motosiklet lastiği, araba değil.
Reklamlar
-
İlk motorumu alırken ekspertiz yaptırdığım servise bir kurye arkadaş geldi. Arka lastiği araba lastiğiydi çok iyi hatırlıyorum.
Fakat muhabbet etmedik. bir süre kalıp ayrıldı. Baya bildiğiniz hayvan gibi lastikti arkadaki.
-
aslında evet bunun araba lastiği olduğunu düşünüyorum. hatta jantlar bbs nin 16.5 lastikleri.. daha detaylı bilgiyi motorun sahibinden alabilirsiniz.. motor şuan satılık.. aşağıdaki linkten motor hakkında daha detaylı bilgiye ulaşılabilir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-skygo-custom-chopper-103373708/detay
bu da bbs jantın diğer modelleri
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-16-bbs-rs-on-8-arka-9-ofset-gold-plussilver-performa-marka-118871436/detay
-
Dce0se adlı üyeden alıntı
aslında evet bunun araba lastiği olduğunu düşünüyorum. hatta jantlar bbs nin 16.5 lastikleri.. daha detaylı bilgiyi motorun sahibinden alabilirsiniz.. motor şuan satılık.. aşağıdaki linkten motor hakkında daha detaylı bilgiye ulaşılabilir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-skygo-custom-chopper-103373708/detay
bu da bbs jantın diğer modelleri
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-16-bbs-rs-on-8-arka-9-ofset-gold-plussilver-performa-marka-118871436/detay
adam ilanda da yazmış zaten chopper lastiği olduğunu daha düşünmeye gerek var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
Proud adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar hep düşünmüşümdür, motorlara araba tekeri takılsa acaba nasıl olur ? Yol tutuşu daha iyi olmazmı
sen motosikleti çok yanlış anlamışsın kardeş
-
Motosiklet lastiklerinde yere temas yüzeyi motor yattığında daireye en yakın olacak şekilde tasarlanır. Bundaki amaç azami temas yüzeyi (ve dolayısıyla yol tutuş) elde etmektir. Bundan dolayı da(önceki sayfa da bir arkadaşın da söylediği gibi) motosiklet lastiklerinin yan kesitleri ovaldir. Araba lastiği takarsanız motor yattığında yarısı kadar temas yüzeyi bile kalmaz.
Ayrıca otomobil ve motosikletlerin sürüş dinamkileri tamamen farklıdır. Motosikletler dönmek için yatmak zorundadır ve bunun için kontra tekniği uygulanır. Otomobil lastiği gibi dikdörtgen kesitli bir lastik kullanırsanız motosiklet yatmaya (ve dolayısıyla dönmeye) direnç gösterecektir. Eh, bunun ne kadar tehlikeli olduğunu anlamışsınızdır...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Orası çok su kaldırır amaaaa....
Şimdilerde arabalara motor lastiği takıyorlar.. (Allah allah neden acaba?) Hatta scooter lastiği.. 12 cant... İlk çukurda yarılıyor, özel üretim lastikçilerde de pek yok. Bu arabalarda İstepne de yok..
İsterseniz traktör lastiği de takabilirsiniz... Benzinde acayip tasarruf yaptırıyomuş!
-
Akrep Custom da kullanılan OTOMOBİL JANTI dır . Lastiği değil. İki otomobil JAntı kesilerek büyük bir presde birleştirilerek istenen kalınlıkta motosiklet jantı elde edilir. Üzerine kalın MOTOSİKLET LASTİĞİ takılarak işlem tamamlanır. Örneği ile gezen arkadaşları mevcut. Lastik ve Jant kavramları birbirine karışmış problem bu sanırım.
-
pistolpitt arkadaşım yasdal'ın da dediği gibi ilanda motosiklet lastiği takıldığı söyleniyor. "Lastik chopper lastiğidir yurt dışından getirttim,jantta bbs çelik janttır." jant ve lastik kavramları biraz birbirine karışmış durumda sende..
-
Motora araba lastiği takılırsa 30km üstü hızda motor sağa sola dönmez. Motor yatarak dönen bir araçtır, araba lastiği sağa sola yatmaz, tabanı düzdür motor lastikleri ovaldir. Resimdeki lastikde motor lastiği olduğunu bağıra bağıra söylemektedir
-
Dce0se adlı üyeden alıntı
pistolpitt arkadaşım yasdal'ın da dediği gibi ilanda motosiklet lastiği takıldığı söyleniyor. "Lastik chopper lastiğidir yurt dışından getirttim,jantta bbs çelik janttır." jant ve lastik kavramları biraz birbirine karışmış durumda sende..
kavramlar bende mi karışmış, yasdal da ben de aynı şeyi söylüyoruz farkındaysan.. farkında mısın..?
-
Bende herzaman bu konuyu düşünmüşümdür ama lastiğin düz taban olmaması gerekir tabi.
Ne olur Batmobile olur,
Ne olmaz, ayaklığa ihtiyaç olmaz
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)