Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Türkiye Gezisi 2013

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Ocak 2011
    Şehir
    Deutschland, Hattingen-Ruhr
    Motosikleti
    Yamaha XJ 900 S Diversion
    2010 yılında planlanan üç gezilerden birinci kısmı 2011 yılında Kapadokya’da, daha doğrusu Avanos’ta tamamlandı. Yükseklik: 900m, Koordinatlar: Kuzey 38° 43`, Doğu 34° 51`.
    2013 yılın gezisi (ikinci kısım), Türkiye’nin Doğusu’na, Ermenistan ve Iran yakınlarına ve ordan Doğubeyazıt ilçesine kadar planlanmıştır. Yükseklik: 1625m, Koordinatlar: Kuzey 39° 32` 50``, Doğu 44° 05`00`` Büyük Ağrı Dağı’na.
    Ben bu geziye ilgi duyan türk motorcuları gönülden davet ediyorum. Benimle macera dolu yollara, tarihi yerlere gelmenizi tavsiye ediyorum. Benim ilk büyük durağım Ankara olacak. Kendime biraz zaman ayırıp Ankara’nın görülmeye değer yerlerini gezmek istiyorum. Burada iki veya üç gün otelde konaklama düşünüldü. Eğer bana bu şehri gezdirip göstermek isteyen motorcular varsa, çok sevinirim. Bütün tur icin refakatçi de kabul ediyorum.
    Benim sorunum, ben türkçe konuşamıyorum! İlgi duyan ve Almanca dilini anlayan motorcular, benimle irtibata geçebilirler.
    (e-posta adresim: reisen@silbergraue.de ve website www.silbergraue.de)
    Biz 2011 yılında Kapadokya yolunda güney tarafında kalan Mersine giderken, Gülek Boğazından geçtik. Burada gezimin ikinci kısmı başlayacak. Istanbul’dan Ankara’ya gidilecek ordan Aksaray üzeri Ulukışla’ya ve ordan eski yol üzerinden Mersin’e. Mersin’den devam Adana üzeri Osmaniye’ye gidilecek. Bu yolculuk için 4-5 gün planlanmıştır. Burası arkeloji bakımından çok ilginç olacak. Bazı önemli kazılar benim listemde yer alıyor görmek istediğim. Bunlardan bir kaçı şöyle: Gaziantep ve Şanlıurfa’nın arkeoloji kazıları, Atatürkbarajı, Nemrut Dağı, Diyarbakır, Hasankeyf’de Dicle nehri. Ondan sonraki Rotamız Van Gölü ve Büyük Ağrı Dağı, ordan dönüm noktası Doğubeyazıt’e kadar gidilecek.
    Doğubeyazıt’tan Istanbul’a geri dönüş başlayacaktır. Geri dönüş yolunda Kapadokya’dan geçilecektir. Ondan önce Erzurum, Elazığ, Malatya, Kayseri şehirlerinden geçilecek ve Avanos’ta bir kaç gün konaklama olacak. Bu yolculuklarda her zaman yükseklikler 1800 ile 3000 metre arası değişebilir. Bu şehirler ve görülmeye değer yerler hakkında detaylı bilgi bende mevcut ve paylaşabilirim.
    Gezi yaklaşık dört hafta sürecek. Günlük 250 ile 300 km arası yol kat edilecek. Yükseklikler 0 m ile 3200 m aşkın degişebiliyor bu yolculukta. Biz bu gezide çok göller, barajlar, tuzgölleri, muhteşem vadiler görecegiz, keşfedecegiz. Ayrıca güneşin batımını izlemek icin güzel tepelere çıkacağız. Gezi yaz mevsiminde olacak.
    Gezinin başlangıç tarihi 25-26.05 2013 arası, Istanbul’da.
    Türkiye gezisinin üçüncü ve son kısmı 2015 yılında Istanbul’da başlayacak. Bu sefer 2013 yılında Doğubeyazıt’a gidilmemiş yollardan ulaşacağım. Burdan Ermenistan ve Gürcistan sınırları üzerinden Karadeniz’e kadar gidilecek. Orda tarlada çay yaprakları toplayan işcileri izleyeceğim ve Batıya doğru yol alacağım.Bütün bu yaşadıklarımı ve gezinin güzelliklerini bir gezi albümünde toplamak istiyorum. Tabii ki fotoğraflar ve videolar da olacaktır albümün içinde.
    feliçita, Arda_Karaca ve zenon bunu beğendiler.
    Aslan

    immer vorne :cat:


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Mayıs 2012
    I'm from Ankara. First of all, there aren't any places that are worth to visit in here. I recommend you to not spend couple of days in Ankara (it would be such a waste). Nevşehir and Cappadocia are way better.
    I don't know German, but if you know English I'd like to help you when you come Ankara (if your visiting time will not conflict with my final exams period and my project deadlines. I'm such a harworking student )

  3. #3
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Almanca bilen birine türkçe yazınca anlamıyor, ingilizce yazınca anlıyormu ?
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  4. #4

    Üyelik
    02 Ocak 2011
    Şehir
    Deutschland, Hattingen-Ruhr
    Motosikleti
    Yamaha XJ 900 S Diversion
    Hallo Topcoder
    Thank you for your quick response and for your willingness to help. I'm on 27-28 May in Ankara. If you had time because I would be very happy. My My English is bad, but we could communicate.

    ---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

    Hallo Sinan

    Thanks for the quick message, yes I understand a little English.
    Aslan

    immer vorne :cat:


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)