İnanması çok güç ama malesef başımıza gelebilecek bir durumdur.
Arkadaşınızla birlikte yol almak, birlikte bir yerleri keşfetmek çok güzeldir ''eğer arkadaşınız motosiklet adabını biliyorsa!''
Geçtiğimiz Haftalarda malumunuz Fuar vardı. En güzel örnektir bu duruma. Arkadaşınızla belki ilk defa yol aldınız. Onun motosiklet üzerindeki ''karakterini'' gördünüz. Belki yarıştınız, belki sakin gittiniz. Eğer başınıza birşey gelmediyse çok şanslısınız.
Şöyle izah edeyim efendim;
Ben yaz-kış motosiklet üzerinden inmeyen biriyim. Honda VFR 800 'üm var ve tabiri caizse kurye gibi hergün yağmur çamur dinlemeden işime gidip gelirim.
Kış olmasına rağmen ağva'ya sadece yol yapmak için giderim. Yani aslında demek istediğim şu : ''ham değilim - antrenman yapıyorum her gün''
Havalar ufak ufak ısınmaya başladı bizim arkadaş garajından motorunu çıkaracak uzun bir aradan sonra ve bana ''ya bi riva yapsak mi'' dedi.
Tabi neden olmasın bana uyar.
Zat-ı Şahaneleri yazdan yaza biner ve aldığı ilk motor CBR 600 RR 'dır. Virajlara motoru bedeni ile çekerek girer ve kontra tekniğinden bihaberdir.
Israrla da öğrenmek istemiyor ''ben böyle daha iyi kullanıyorum boşver'' diyor....
Durumun ciddiyetini siz düşünün...
İlk defa birlikte yol alacağız. Buluştuk benim dükkanda önlü arkalı gidiyoruz v.s
E-5'den TEM'e doğru bağlandık ve bizimkisi başladı anlamsız gaz açmalara.
Hızım 130km/h civarında kendisi 200 lü hızlarda. Ona yetişmek için bende başladım hızımı kontrollü bir şekilde attırmaya.
İlerde orta şeridine geçmiş beni bekliyordu, tam yanına yaklaştım başladı yine gaz açmaya.
Fare-Kedi oyunu gibi bu böyle devam etti... Ben yaklaştıkça o uzaklaşıyor.
Hızım 130 - 150 km arası ona yetişmek için çıkıyorum 210 lara yetiştiğimde başlıyor uzamaya.
Geldik kavacık sapağına işaret ettim dur diye. İndim motordan ''abicim napıyorsun sen?'' dedim ve kendisi başladı benle alay etmeye
Kullandığı cümleler şöyle (Bunları siz de ilerde duyacaksınız arkadaşlarınızdan)
-Ne oldu yetişemedin bana
-Nasıl geçtim ama iki TIR ın arasından
-Sende amma fos çıktın birde motorcuyum diye geçiniyorsun
-Senin gibi kışları kullansaydım tek tekerle seni geçerdim v.s v.s .vs
Bu dedikleri bana bi koydu sorma arkadaş! (Büyük bir hata)
Bindim tekrar motora devam ettik. Bundan sonrası şöyle gelişti. Ben Virajlarda onu geçiyorum o düz yollarda beni geçmeye çalışıyor. Viraja nasıl gireceğini bilmediği için çok yavaşlıyor yol düzleşince Allah ne verdiyse gaz açıyor.
O benim arkamda olduğu sürece ben huzursuz oluyordum. Sürekli aynadan onu kontrol ettiğim için virajlara konsantre olamıyor, viraj çizgisini ve apeksleri kaçırıryordum. ''oğlum napıyorsun sen canına mı susadın sen kimle ne için savaş veriyorsun'' dedim ve kestim bu saçmalığı. Kendisi beni geçti ve kendi çapında abuk sabuk gitmeye devam etti.
Riva'ya vardık ve ben bu durumu ona izah etmeye çalıştım. Böyle gitmeye devam edersek onun bir kaç viraj sonra artık olmayacağını söyledim. Kendisi yine dalgaya aldı.
Sürüş Tekniği hakkında bir kaç şey anlatmaya çalıştım ama onun bir kulağından girdi ve ''başka'' yerinden çıktı bende bıraktım anlatmaya.
Çok pişman olmuştum. ''Yaktığın benzine yazık'' dedim kendi kendime.Ne yoldan birşey anladım ne de motordan...
Dönüş yolunda ben onun arkasından seyir ettim ve yanına bile yaklaşmadım. O bunu fark etti ve tek başına gitmekten sıkılmış olacak ki beni bekledi ilerde ve yine arkama geçti. Yine bir huzursuzluk yine bir gerginlik.
İlerde TEM'e çıktık yine o benim arkamdan son sürat hızlanmaya başladı ve size yemin ediyorum dizimin dibinden teğet geçti
Dükkana geldiğimde onu dövmemek için zor tuttum kendimi. Bir daha asla senle bir yere gitmeyeceğim dedim ve kendisine sert bir uslubla ''git'' dedim.
O hala benden daha iyi kullandığının derdindeydi......
Yol arkadaşınızı iyi seçin arkadaşlar. Yine şanslıydım. Her zaman şans yanımızda olmayabiliyor. Bu tarz gazlara gelmeyelim. Kendisi motosikletle alakası olmayan biri ve ben onun kafasına uyup cahilce hareketlerde bulundum. İster istemez insan kendini ispat etmeye çalışıyor böyle cahillere karşı. Eğer o süratle dizime çarpsaydı ikimizde Gazetelerin manşetinde çıkardık ''Motosiklet Hızı yine can aldı'' diye.
Allah hepimizi iyi sürücülerle yol almayı nasip etsin ....