Güzel yazı olmuş sıkılmadan okudum.
Herşeyi bir kenara koydum en azından o vatandaşı tanımış oldunuz
Sizin içinde tecrübe oldu yani yine böyle bir vatandaşa rastladınızmı haydin selametle diyip yol verirsiniz
Paylaşım için sağolasın
Güzel yazı olmuş sıkılmadan okudum.
Herşeyi bir kenara koydum en azından o vatandaşı tanımış oldunuz
Sizin içinde tecrübe oldu yani yine böyle bir vatandaşa rastladınızmı haydin selametle diyip yol verirsiniz
Paylaşım için sağolasın
ne yani kötü mü ettik hocam paylaşmakla başımızdan geçenleri yazalım ki hep birlikte ders çıkaralım bu işlerden
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------
Aslında özünde çok iyi bir insan ama motor ruhunu ele geçirmiş gözü dönmüştü.
“Don't cry because it's over, smile because it happened.”
Dr. Seuss
estağfurullah üstad o değilde alışkanlık yapabilir demedi deme haftalık yada aylık olarak böyle başlık açmak zorunda kalabilirsin
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
Dr. Seuss
en gıcık kaptığım arkadaş türü sürekli "sidik yarışında" olan arkadaş tipidir.
aklınca seni ve vfr800 test etmeye
yine aklınca 200cc düşüklüğünün ezikliğini, senin motorculuğunu kompleksi ile test etmeye çalışıyor
oysa kendi motoru daha yüksek beygirli ve devirli bir s.s. zaten ara hızlanmalarda yetişmen zor hadi yetişmeyi bırak neden hayatını tehlikeye atasın?
en güzel cevabı vermişsin. bu tip adamlar için tek motor tipi vardır buda super sporttur ses çıkartsın uzasın yeter.
ayrıca mt ye içini döküp sana çok destek çıkacak adam olacağına pek ümitlenme her türlü savunma ve cevaba hazır olacaksın.
inan burada seni o arkadaşından daha çok sinir edecek adam var..
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
''ayrıca mt ye içini döküp sana çok destek çıkacak adam olacağına pek ümitlenme her türlü savunma ve cevaba hazır olacaksın.
inan burada seni o arkadaşından daha çok sinir edecek adam var..''
Valla keşke yazsalar.. Yazsalar da ibreti alem olsalar. Birçok insan onların yazdıklarını okuyup ''gerçekten bu zihniyete sahip insanlar varmış'' diyebilir. O zihniyete sahip arkadaşların yazdıklarına cevap bile vermem, polemiğe hiç girmem.
Dr. Seuss
Keşke başlığı yol arkadaşınızı iyi seçin falan yapsaydın.10 dakikadır okuyorum ne zaman ölüm haberini okuyacam diye resmi görünce heyecanlandım ahanda yaklaştık dedim biraz daha okudum ama birşey çıkmadı (çok şükür).
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Sarkma (hang off) tekniğini çok az veya neredeyse hiç kullanmadan 3 defa Dünya Şampiyonu olan bi tanıdığım var. Adı K'yle başlıyor N'yle bitiyor Hatta 4.'sü de yolda...
İmkanınız varsa o şahsı döve döve Honda'nın güvenli sürüş eğitimine gönderin. Belki bir daha konuşmassınız ama kim bilir, hem onun hem başkasının hayatı kurtulur.
MotorKafa,
5 sene önce motosikleti ilk aldığımda bir iki defa grup sürüşü yaptım bu sitenin üyeleriyle. Ancak barzo denilen yaratıktan her sürüşte istisnasız 2-3 adet vardı. O yüzden tamamen vazgeçtim grup sürüşlerinden.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Bu video heralde bu konu ile alakalı ;
konu güzel anlatım güzel .teşekkür ediyorum..ben bu cahilliği araba ile çok yapıyordum kırkından sonra akıllandım motorla hiç yapmıyorum.
ama şuda varki yorumlarda arkadaşı nerdeyse ellerine geçse linç edecekmiş gibi asabiyet var.
lütfen sakin olun inanın yarımızdan çoğu bu şekil yapmıştır insanoğlunun yapısında vardır ama çok yanlıştır . tatlı dille nasihatle örnekle kurtarmak lazım,işin vehametini bilse yaparmı yapmaz elbet. bakın ben bu başlıktan sonra asla araba ile bir tanıdık görünce korna çalarak tamponunun tozunu almayacağım.
Allah rahmandır rahimdir, ama arpa ekene buğday vermez
aaah ahhh hocam ah....
zaten o yüzden motorculukla motorluluk apayrı şeyler deyip dururuz.
burada bu olayı ayıplayan ama gündelik olarak sürekli yapan veya yapılan arkadaşlarımız o kadar fazla ki..
bir de artçı olayı var, yani arka koltuktaki misafir yolcunuz.
ben aslında onunla ilgili bir konu okuyacağız sanmıştım...
http://www.motosiklet.net/forum/surus-teknikleri/33164-her-artciya-anlatmaniz-gereken-kurallar.html
http://www.motosiklet.net/forum/ayse-sule-bilgic/6304-artcilik-yuce-bir-mertebedir-ayse-sule-bilgic.html
http://www.motosikletegitimi.net/artci.htm
benimde var arkadaşım beraber gezdiğimiz ama beraber hızlanır beraber yavaşlarız en az 1.5 araba boyuda mesafe bırakırım ne olur ne olmaz diye ben daha az tecrubeliyim onun arkasında gidiyorum
tam bu tipler yüzünden arabayla iki kere kaza yaptım birinde 50 bin küsür tllik araba arkadaki salağın el frenine asılması yüzünden pert oldu diğerinde başka arabanın ön tarafı yenilendi şimdi görsem bile selam vermiyorum böylelerine bir tarafı kalkmış diyorlar hiç umrumda değil bana zararı olmasındansa böyle demelerini tercih ediyorum
sezonun yaklaştığı ve gurup gezilerinin olacağı bu günlerde tam da yerinde bir paylaşım hakan bey sizi tebrik ederim
umarım herkes alması gereken dersi alır bu yazılandan
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------
bir çift salak düşüyorlar hala salak salak gülüyorlar yaa sinirlerim bozuldu
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
S.A HAKAN kardeşim güzel bir yazı.malesef çok can yakan ocak söndüren arkadaşların birbirini gaza getirdiği durum sen bile bir ara gaza gelmişin ama tercüben sonunda arkadaşına da örnek olmuş.
bu tarz hız motoru kulanan arkadaşlar genelde kullanım tarzıda motorlarına uygun oluyor.tercübelide olsa sağ ellerine hakim olamıyorlar.
bizim bir gurubumuz var GARAJ diger gurublardan farkımız her tür makinaya açık oluşumuz ve arada hız tutkunu arkadaşlar grup sürüşlerinde çok sıkıntı oluyor onları mümkün oldugunca ayrı grublandırmaya çalışıyorum.
motorkafa nında yazdıgı gibi geçen üzücü bir olay oldu tercübesi sayesinde kazaya karışmaktan son anda kurtuldu.
söylediğin gibi bire bir yola gideceksen makinalar uygun karekterlerde yakın olmalıki keyfli olsun.
GARAJ da grup sürüşlerinde buna önem vererek ona göre grublandırıyorum.
sizin gibi tercübeli sürücülerin aramızda olaması yeni arkadaşlarımıza örnek olacaktır GARAJ ı hareme taşıdık tanışmaya bekleriz.
Teşekkür ederim, bu ara " kamera gören mahsum köylü" videonuzu da çok beğendim. Diğer videolar da oldukça başarılı. Sonunda bana da aldırtcaksınız birtane gopro
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------
İlginize gerçekten çok teşekkür ederim. Doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde motosiklet insana zevk veriyor gerisi hikaye. İlk fırsatta yanınıza uğrarım, malum havalar ısınıyor
Dr. Seuss
Önemli bir konuya değinmişsiniz Kendini herşeyi bildiğini zanneden bi arkadaşımla dağ gezisinden gelirken, devamlı çukur olan, çamurlu toprak yoldan geliyoruz. Şimdi bu arkadaş önüm de gitse yavaş, arkamdan gelse hemen dibim de ve en tehlikelisi zik zaklı dağ yolun dan inerken virajlar da bile yanımda olması,uyarmama rağmen 'korktunmu, bişey olmaz' vs vs neyse sonun da olan oldu. Karanlığa kaldık, zifiri karanlıkta uzunlar yandığı halde, yolun kenarları pek görünmüyo.Ben yolun sağındayım, benim sağım da uçurum. Arkadaş solum dan bir den çukura düşmemek için sağa kırdı, ben de bana çarpacak diye sağa kaçtım, büyükçe bi taş arka ayak frenini 90 derece eğdi, Allahtan ayağım arada kalmadı, bir kere kontrol den çıktım, taşa çarptıktan sonra tam uçuruma doğru gidecekken, uçurum kenarındaki çalının dibine tekme atarak, dengeyi sol tarafa verdim, sağ grenaj çalılara takılarak kırıdı. Çamurlu yol, zaten arka fren iptal, ön fren desen çamurlu yolda kaymaktan başka bi işe yaramıyo, bi çare motorun önünü dağa karşı çevirdim, biraz daha hızlı olsaydım kesin ters dönerdim. O arkadaşla artık selamlaşmanın dışın da tek bir kelime etmiyorum.
'Bir insanı tanımak için ya ticaret yapacan yada yolculuk'
ihakanvardal Sizin gibi MT üyelerini seviyorum.
Teşekkürler
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)