Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Kask Konusu

Motovento
    REKLAM ALANI
    Dr.MZÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 + Hero Xpulse 200
    İlkay abi farklı bir tarayıcı kullanmak bazen çözüm olabiliyor.
    videodan sonra senin yorumunu merak ediyorum.
    videoyu videoya çekip yollayacağım sana
    Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez buyunum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su videoyu seyretmeyi bir basarabilsem,
    CERN deki bozonculardan daha fazla bisey bulmus gibi sevinecegim.

Videoyu seyredemedigimden neyi tartistiginizi da anlayamiyorum.
    Birazdanvideoyu indirip link atayım özelden, dayanamadım kimse videosuz kalmasın.

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı scooboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biten ne ? Ls2 mi ? Aea mı ?

Orda alın almayın demiş mi ben mi sağırım ? Tanıtımını yapmış sadece. Shoei bile çeneden açılır kask yaptı. O zaman shoei de bitmiştir.

Sanki aea almayın deyince kimse almıyo çeneden açılır kask. Olanda çöpe atıp hemen full face alıyo. Ne kadar komiksiniz.

Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Mevzuyu kisisel olarak almiyorum yanlis anlasilmasin.
    viper17 bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Övmüş müyüz?

Emin misiniz?
    Sadece her videonun sonunda güvenilirliğinin sorgulanır olduğunu düşündüğünüz Sharp testi derecesini söylemeniz manidar geldi.

Sanki her söylediğime bu forumun ahalisi çok inanıyordu da bu videoda mı olmadı?

Zaten ben ne desem itiraz ve saldırı var.

Uzmanlar, tecrübe coşkunları, her kafadan bir seda çıkıyor...

Bakın ne demiş George Carlin:

"Never underestimate the power of stupid people in large groups"

Slmlr
    Brkn
    Bu forumda (ve tüm motosiklet camiasında) düşündüğünüzün çok çok üzerinde takipçiniz olduğunu bilmenizi isterim. Ben dahil bir çokları programlarınızı TV de ve video sitelerinde takip ediyor ve samimi, bilgili, iyi noktalara dokunan üslubunuzu takdir ediyoruz. Öncelikle "motosiklet sürücüsü olma" bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece bu samimi anlatımın devam edeceğini düşünüyorum. Bizim gibi düşünen, bizim ihtiyaçlarımızı bilen bir programcının orada o işi yapıyor olması (tüm maddi ve manevi engellere rağmen) bu forumdaki tüm arkadaşların da kabul edeceği üzere bizim için büyük avantaj olur olsa olsa.

Başarınızın daimi dileklerimle...
    Gökhan YAŞDAL

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece her videonun sonunda güvenilirliğinin sorgulanır olduğunu düşündüğünüz Sharp testi derecesini söylemeniz manidar geldi.

Bu forumda (ve tüm motosiklet camiasında) düşündüğünüzün çok çok üzerinde takipçiniz olduğunu bilmenizi isterim. Ben dahil bir çokları programlarınızı TV de ve video sitelerinde takip ediyor ve samimi, bilgili, iyi noktalara dokunan üslubunuzu takdir ediyoruz. Öncelikle "motosiklet sürücüsü olma" bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece bu samimi anlatımın devam edeceğini düşünüyorum. Bizim gibi düşünen, bizim ihtiyaçlarımızı bilen bir programcının orada o işi yapıyor olması (tüm maddi ve manevi engellere rağmen) bu forumdaki tüm arkadaşların da kabul edeceği üzere bizim için büyük avantaj olur olsa olsa.

Başarınızın daimi dileklerimle...
    Sharp olmasa bir çok insan kask markası seçerken piyango oynamak zorunda kalırdı. Özellikle düşük bütçelerde.

Ls2 satıyorsa sebebi sharp. Video tanıtım olduğuna göre bunu söylemesinde bi sakınca göremedim.
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Motosikleti
    Honda
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birazdanvideoyu indirip link atayım özelden, dayanamadım kimse videosuz kalmasın.
    Eyvallah,
    indirdim izledim.
    Özelden mesaj atacaktim sana ama ne yaptimsa beceremedim.
    Burdan tesekkur edeyim.
    Sag ol.
    seigen bunu beğendi.

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AEA bildigini inandigini anlatmis. Allah bizlere de beyin vermis. Onumuzde google amca ve internet de var. AEA nin anlattigi kisimda bir suphe mi olustu, hemen arastir. Sonra da yeni konu ac, orada bildiklerini anlat. Hayir, neyin havasini tasliyorsunuz adama? Bir paylama cabasi falan... Tartisacaksan da bilgiyle tartis. Surada sunu demissin ama yaniliyorsun, dogrusu su deyin adama.. Reklam yapiyormus. Diyelim ki yapiyor, hic mi mantikli bir sey anlatmiyor video da? İdeal kask olcusu, kask materyalleri vb bir cok seyden bahsediyor. Cogu kisi ilk defa duymustur, emin olun. Kimse bu videodan dolayi,vari yogu, memleketteki tarlayi falan satip, Arai (ancak aliniyor cunku) almamistir ki... Ama cenesi acilir kaskin guvenligi konusunda cogu kisinin aklina bir kurt dusmustur.
    En azindan sirf saticinin elinde kafasina uyan tek kask (kappa kv1 xxl - ne yazik ki ls2 nin hicbir bedeni uymadi) bu diye kask almazsin benim gibi ilk firsatta tam kapali kask alicam mesela...

Terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sanki her söylediğime bu forumun ahalisi çok inanıyordu da bu videoda mı olmadı?

Zaten ben ne desem itiraz ve saldırı var.

Uzmanlar, tecrübe coşkunları, her kafadan bir seda çıkıyor...

Bakın ne demiş George Carlin:

"Never underestimate the power of stupid people in large groups"

Slmlr
    Brkn
    Sıkıntı aptallık değil sadece bugüne kadar hiçbişeye mükemmel demeyen bir adamın birşeyler için kusursuz demesi. İnsanlar alışılmışın dışına çıkıldığında bunu kolay kabul edemezler. Olay sizinde dediğiniz gibi bişey ya çok iyidir ya çok kötüdür. Bizde bu hep bu şekilde ilerlerken siz çıkıp ön yargıları kırdınız şimdi de bir mal için çok iyi demeniz biraz yadırgandı sadece ben tepkinin sebebinin buna bağladım.

Not: Yaptığınız işi hep takdir ettim ve hala ediyorum. Forumdaki birçok kişide reklam ile testi az çok ayırt ediyordur herhalde, edemeyen arkadaşlar içinde bazı sıfatların kullanılması beni üzdü sadece. Bir gün görüşmek dileğiyle iyi geceler.

TheArcheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaş 1 adam daha yok ülkemizde ,motosiklet için böyle çabalayan program yapan ,emek harcayan ,lütfen bezdirmeyin, bezdirmeyelim ,benimde şüphelerim olmuştu sonra tüm videolarını izledim ve anladımki gerçekten mükemmel bi insan ,motosikleti yaşayan biri .ticari kaygısı olamaz ,bırakın o motosikleti yaşamaya devam etsin bizde ondan faydalanmaya ,onun gibilere ihtiyacımız var cidden
    YILDIRIMBORA bunu beğendi.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı scooboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın belli bir süresi varsa, nasıl aldıkmı pahalısını alıp(Arai gibi mesela) uzun yıllar kullanıyoruz anlamadım?
    nolan ncom kaskım var 2007 de aldım 10kez düşürdüm. Şu an vizörü çatlak ama kaskta sadece çizik var.
    Bir arkadaşımın shoei kaskı var yaklaşık abartısız 10 yıllık, babası bile takmış.
    Barkını çok seviyorum ama özellikle ben kullanıyorum,en iyisi vb...söylemleri yapmak istemese bile reklama kaçıyor gibi.
    bu nasıl bi zihniyet arkadaşım kaskı 10 kere düşürdün sadece çizik var diyosunda o allahın sana verdiği görme yeteneğinin kısıtlılığından kaynaklanıyor micro çatlak olmadıgını nasıl goruyosun kaskı 1 kere düşürdüğünde micro 1 çatlak oluşursa o çatlak devamlı uzuyor durmuyor büyüyor ama sen göremiyosun çünkü çok ince ne zaman fark ediyosun söliyim kazadan sonra hala hayattaysan ayrıca uzun yıllardan kasıt şansın vardır kaza yapmazsın kaskı düşürmessin kullanırsın arkadaş bu kadar basit açıklaması arkadaşınada burda olsa ödül vercem babası bile takmış kask paylaşma ödülünü taktim edelim ona olaya bak ya adam ben kaskımı 10 kere düşürdüm sadece çizik var ohhhh barkın bilemedin işte canımada deysin tarzında takılıyor ne insanlar var :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu nasıl bi zihniyet arkadaşım kaskı 10 kere düşürdün sadece çizik var diyosunda o allahın sana verdiği görme yeteneğinin kısıtlılığından kaynaklanıyor micro çatlak olmadıgını nasıl goruyosun kaskı 1 kere düşürdüğünde micro 1 çatlak oluşursa o çatlak devamlı uzuyor durmuyor büyüyor ama sen göremiyosun çünkü çok ince ne zaman fark ediyosun söliyim kazadan sonra hala hayattaysan ayrıca uzun yıllardan kasıt şansın vardır kaza yapmazsın kaskı düşürmessin kullanırsın arkadaş bu kadar basit açıklaması arkadaşınada burda olsa ödül vercem babası bile takmış kask paylaşma ödülünü taktim edelim ona olaya bak ya adam ben kaskımı 10 kere düşürdüm sadece çizik var ohhhh barkın bilemedin işte canımada deysin tarzında takılıyor ne insanlar var :D

Sabah sabah güldürdün beni. Allahta seni güldürsün.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Eyvallah,
    indirdim izledim.
    Özelden mesaj atacaktim sana ama ne yaptimsa beceremedim.
    Burdan tesekkur edeyim.
    Sag ol.
    Video video diye yırtınıp duruyordun ,seyrettin işte yazsana ne duruyorsun . Sana bulaşıcam diye bekliyorum konunun başından beri.

@Barkın

Kardeşim eline diline sağlık. Lütfen bir konu yazdıktan sonra feedback almak için bile olsa dönüp MT ye bakıp sinirini bozma. Almak isteyen anlattıklarının işine yarayan taraflarını alıp kullanıyor , almak istemeyeni sopayla kovalasan bile nafile.

Arai iyi marka , güvenli marka ve sunduklarına karşılık istediği bedel absürd değil. Ben Arai kullanmıyorum ama pedleri serbest bırakan sistemi gördükten sonra bir sonraki seçimimde seçenekler içerisinde mutlaka Arai de olacak.

Sevgilerimle
    COQ bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Öncelikle Tam olarak ne düşündüğümü biraz ayrıntılı anlatayım istiyorum.
    Keza sanal bir ortamda yüzdeyüz düşündüklerinizi ifade edebilmeniz ve hatta
    Bu yazdıklarınızın her kesim tarafından doğru algılanması imkansız. Buna bağlı olarak
    Garip tepkiler alma olasılığı inanılmaz fazla.
    Efendim nedir olay; Hepimiz tarafından çok sevilen yaptığı işlerle takdirimizi kazanmış bir
    Kişi olan AEA nın birbirinden bağımsız iki kask inceleme videosu
    İki videoyuda herkesin izlediğini umarak, bana özellikle üstüne basa basa söylüyorum
    bana ters gelen yönleri.(Kendi görüşümdür beni bağlar)
    Öncelikle bir markanın satış mağazasında (Motor incelemelerinde bir yamahayı gördüm belki vardır ama) mağaza sahibinin yanında A marka kaskı inceliyorsunuz. Ve bu kask sizin kullandığınız kask.
    Kaskı çok memnun olduğunuz için övüyorsunuz (Olabilir gerçekten kalitelidir.)
    Çeneden açılır kaskların ne derece güvensiz olduğunu mağaza sahibiyle beraber esprili bir anlatımla bizlere aktarıyorsunuz. Bu arada piyasada 200civarı çeneden açılan kaskların markaları
    Bellidir ve MT de sıkça kullanılan markalardır.Bu tip kaskların Kaza anında korumayacağı bir çok tanıdık kişinin çeneden açılır kask takdığı için öldüğünü anlatıp rahmet diliyorsunuz.
    Bunun yerine adam akıllı yüksek teknolojiyle üretilmiş ve tabiki maddi olarak yüksek kaliteli
    Kask alıp uzun seneler kullanılmalı diyorsunuz ama hani raf ömrü? Hangi uzun sene? Arada kaynıyor.
    İkinci videoyu nasıl buldum biliyormusunuz AEA nın alın iyidir dediği agv kaskları araştırırken tesadüfen. Ls 2 kasklara bakarken bir baktım AEA ls2 yi tanıtmış. İzledim.
    Ya bunda ne gariplik olabilirki tanıtacak tabiki. Adamın işi bu. Tamamda şimdi az önce 1.videoyu
    İzlemişim. Ne demiş Kesinlikle korumaz, Öldürür. Kilit mekaniği dandik açılıyor. Çene parçalanır..
    Şimdi bu ne perhiz ne lahana turşusu demezmi insan. Bunun yerine ne diyor AEA fiyatına göre çok iyi
    Çok tutulan bir kask, parçaları çok bulunuyor vb… Tamam övmüyor veya zorla alın demiyor.
    Ama 1. Video söylenenler?
    Ben şimdiye kadar Kaskını elinden, motorun üstünden yere düşürüpte yenisiyle değişeni görmedim.
    Varsa böyle biri motorumu kendisine hediye ederim. Bende bundan sonra motora binmem.
    Sözün özü: AEA ülkediki ender faydalı insanlardan bende seviyorum kendisini ama bu sevdiğimiz
    İnsanı eleştiremeyiz anlamına gelmez. Anında sevenler ve sevmeyenler diye ikiye ayrılmanın bir anlamı yok.
    speed_dream bunu beğendi.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    Gençler videoda reklam var. iyi de neden rahatsız ettiki bu konu sizi? bu işler için para lazım, incelenmesi için kask lazım di mi? şikayet etmek yersiz, google var, internet ağı tonla bilgiyle dolu. alacağınız iki kaskı yazınca youtube ta karşılaştırmalı incelemesinin çıkma olasılığı o kadar yüksekki.

ben videonun geri kalanı ile ilgilendim ve gittim iki kaskımı da kontrol ettim. elimden düşürülünce bir şey olmaz sanıyordum oysaki çatlak yürümüş gitmiş. şimdi yeni kask bakıyorum.

sonuç itibariyle kafanıza uyan plastik/termoplastik olmayan bir kask alacaksınız. Barkın abiye teşekkür eder videoların belli bir plan çerçevesinde basitten daha teknik konulara doğru sürdürmesini dilerim.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Motosikleti
    Honda
    Aksam videoyu seigen sayesinde izledim nihayet.
    Barkin'a ricam, yaptigi videolari bir kaç ayri mecrada paylasirsa, daha faydali olacak.

Video ile ilgili de yorum yapayim.
    Barkin'la baska ortamlarda da bu kask tartismalarina katilmisligimiz vardir.
    Eskiden beri her ortamda arai markasina olan takdirlerini belirtir.
    Bu nedenle ben Barkin'dan Arai disinda bir kask tanitimi yapmasini zaten beklemezdim.
    Yani Barkin videoda inandigi bir seyi anlatmis.
    Bunun bir reklam alt yapisi olabilir, sponsorluk mevzusu olabilir, yani arka planda bir sürü sey olabilir.
    Fakat Barkin videoda gerçekten inandigi bir seyi savunuyor.
    Bunu ben çok eskiden beri biliyorum.
    Bilmeyenler için ise evet video reklam amaçli çekilmis gibi algilanabilir, kabul etmek lazim.

Bunlarin disinda Barkin kask mevzusunu gayet güzel anlatmis.
    Katilmadigim bir nokta var, o da çene açilir kasklarin güvensizligi konusu.
    Bunu daha sonra detaylandirmaya çalisiriz,
    belki Barkin'da katilip fikirlerini bizimle paylasir.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Katilmadigim bir nokta var, o da çene açilir kasklarin güvensizligi konusu.
    Bunu daha sonra detaylandirmaya çalisiriz,
    belki Barkin'da katilip fikirlerini bizimle paylasir.
    Offf bu mevzunun sonu arbedeye gider , ben fullface den yanayım şimdiden söyleyeyim ona göre kılıçlarınızı bileyleyiniz

İlk taşı günahsız olan atsın
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosikleti
    Honda
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Offf bu mevzunun sonu arbedeye gider , ben fullface den yanayım şimdiden söyleyeyim ona göre kılıçlarınızı bileyleyiniz

İlk taşı günahsız olan atsın
    Kesinlikle fullface den yanayiz.
    Ama takmayin ölürsünüz gibi bir yaklasim da yanlis.

YILDIRIMBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Bu millete herşey batıyor.Kral yada kraliçeyiz zaten milletçe.Bulduğumuzuda şaklaban ilan ediyoruz.Açılan başlıkların hiçbirinde amaçlanan üzerine gitmeyen sohbetler kişisel algılamalarla savaş ilanına kadar gidiyor.Ne enteresan insanlar olmuşuz biz.Yazık.Meğer reklam fobisi ağır basan çok karakterli haysiyetli kişiliklermişiz.

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At

iki vidyoyu arka arkaya izleyince insanın aklında şüpheler oluşuyor..
    araiye kesinlikle lafım yok saglamlık konusunda..
    yani ikisi arasında bir fikr anlam yükleme kargaşası oluyor..
    biraz reklam sezdim ben...
    # motosikletle.blogspot

REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)