Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Kask Konusu

Motovento
    REKLAM ALANI
    düzgünbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    varvarvar
    Alıntı DarkKnight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım teşekkürler peki üretim tarihleri ne alemde bakabildinizmi her markada farklı yerlerde olunca bulamıyoruz bazısında kumasın altında bazısında d-lock kısmında falan.
    O firmadan almadığım ve almayacağım için bakmadım,beden kontrolü yaptım ve daha ucuz satandan aldım.
    Bazıları çok yalama adam
    Allah için ÇALıyoruz hamdolsun..Keriz feneri derneği.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Carbon fiber kask alsanız bile, epoksi ve carbon'ın genleşme katsayıları farklı olduğu için, hele hele simsiyah kaskla, güneş altında sürdükçe ısındırıp, sürdükten sonra soğuttukça tabakalar ayrılmaya başlıyor, bu birkaç senede olan birşey. Yatlarda kullanılan carbon fiber malzemeyi boşuna beyaza boyayıp, uv koruyucu malzeme ile kaplamıyorlar.

İkincisi eps liner yani expanded polystyrene nemden ve ısı döngüsünden çatlamaya başlıyor. Onu da geçtim, çıkarıp takmalar sonucu az bile olsa sıkışıyor, eps'in bütün özelliği darbe anında sıkışması, zaten sıkışmışsa hiçbir işe yaramıyor. Bu da senelerce kullanım sonucu kümülatif etkisi yükselen bir etmen.

Üçüncüsü de çeneden bağlantının güçsüzleşmesi ve yanak padlerinin incelmesi. Bu da kafayı tam kavrayamamasına sebep oluyor, kaza anında kask dönerse veya kafadan çıkarsa yine hiçbir işe yaramaz.

Kask üreticileri tümü kask ömründen bahsediyorsa gerçeklik payı vardır. Bu gibi sebeplerden de illa ki bir kask ömrü var, insanları yanıltmayalım.
    pistolpitt bunu beğendi.

Motosikleti
    varvarvar
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Carbon fiber kask alsanız bile, epoksi ve carbon'ın genleşme katsayıları farklı olduğu için, hele hele simsiyah kaskla, güneş altında sürdükçe ısındırıp, sürdükten sonra soğuttukça tabakalar ayrılmaya başlıyor, bu birkaç senede olan birşey. Yatlarda kullanılan carbon fiber malzemeyi boşuna beyaza boyayıp, uv koruyucu malzeme ile kaplamıyorlar.

İkincisi eps liner yani expanded polystyrene nemden ve ısı döngüsünden çatlamaya başlıyor. Onu da geçtim, çıkarıp takmalar sonucu az bile olsa sıkışıyor, eps'in bütün özelliği darbe anında sıkışması, zaten sıkışmışsa hiçbir işe yaramıyor. Bu da senelerce kullanım sonucu kümülatif etkisi yükselen bir etmen.

Üçüncüsü de çeneden bağlantının güçsüzleşmesi ve yanak padlerinin incelmesi. Bu da kafayı tam kavrayamamasına sebep oluyor, kaza anında kask dönerse veya kafadan çıkarsa yine hiçbir işe yaramaz.

Kask üreticileri tümü kask ömründen bahsediyorsa gerçeklik payı vardır. Bu gibi sebeplerden de illa ki bir kask ömrü var, insanları yanıltmayalım.
    Yanlışınız var,teknelerde boyanan kısımlar bize mükemmel kral falan diye tanıtılan kaskların yapıldığı fiberglas bölümlerdir,
    Karbon imalat tekniğindeki fırınlamadan dolayı 100 derece fırınlanmış olan karbonepoksi sıcaktan soğuktan sizin söylediğiniz şekilde etkilenmez
    aşşağıdaki fotolarda teknelerin yelken direkleri karbondur gövdeleri ise fiber o güneş ve ultraviyolenin altında rüzgarda nekadar eğilip büküldüğünü varın siz hesaplayın bu direklerin,okadar esnemeye daha kırılanını duymadım karbon boyanmaz bunu net olarak görebilirsiniz.
    Dahada ileri giderek nette arayın karbon tekne yazın gelen fotoğraflarda simsiyah tekneler göreceksiniz sıfır boya ))
    buyrun ekledim karbon tekneyide

Bazıları çok yalama adam

Hepsinde UV coating var, beyaz boya ile kaplananlar daha uzun ömürlü oluyor.
    Burada yat kullanan ve bakımını yapanlar yazmış, http://forums.sailinganarchy.com/ind...owtopic=116761

Asıl mesele o da değil, epoksi ve carbon ısıyla farklı genleşiyor bu da net bir bilgiymiş, ve kask konusunda da diğer kask malzemelerinden yine bir farkı kalmıyor, çatlak yine yürüyebiliyor. İngilizce aratırsanız "carbon fiber epoxy delamination" yazınca tonlarca makale çıkıyor.

Çatlak yürüyemez veya sonsuz ömürlüdür diyip işin içinden çıkamıyoruz yani. Fiberglass'a göre elbette ki daha dayanıklıdır ama mükemmel bir malzeme değil.

Motosikleti
    varvarvar
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Çatlak yürüyemez veya sonsuz ömürlüdür diyip işin içinden çıkamıyoruz yani. Fiberglass'a göre elbette ki daha dayanıklıdır ama mükemmel bir malzeme değil.
    Bakın işte bunu kabul ederim,hatta içindeki köpüğün ömrüde var tabiki ama aynı kullanım ömründe dahi olsa neden fiber bir kaska 1500 lira versin bu insanlar?
    alsınlar karbon olanı daha iyi fiyata 3-5 senede kullanılsa diğerleri gibi aradaki sağlamlık kardır,ve bugün karbonu yapıp satan firme bir 5-10 sene sonra bunlar hala reklamlarla yalanlarla milleti kandırmaya çalışırken çok çok daha iyi şeyleri yapacaktir diye düşünüyorum.
    seigen bunu beğendi.
    Bazıları çok yalama adam

Ben de katılıyorum, diğerlerine göre isim yapmış bir kask alınca, paranın çoğu sponsor ve reklam giderleri ve markanın etiketine gidiyor zaten. Bu tür daha az isim yapmış bir kask, testlerde de başarılı ise hem de daha iyi malzemedense elbette tercih edilmeli. Ama yine aynı sebepten pek bilinmiyor, siz yazmadan detaylı incelemediğim için atladığım bir kasktı. Artçı için almayı düşünüyorum şu an.
    düzgünbaba bunu beğendi.

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Arai tanıtımında Sharp testine ticari ve güvenilmez yaftası yapıştırıp, ucuz kaskları tanıtırken Testlerden 4 yıldız almış diye övmeniz pek de hoş olmamış.

Reklamda oynayan ünlünün inandırıcılığını kaybetmesi hadisesi sık yaşanan bir durumdur. Reklam işine girerseniz TV de yaptığınız samimi ve tarafsız eleştiriler eski tadını vermeyecek korkarım.
    seigen, puser ve scooboy bunu beğendiler.
    Gökhan YAŞDAL

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ucuz kaskları tanıtırken Testlerden 4 yıldız almış diye övmeniz pek de hoş olmamış.
    Övmüş müyüz?

Emin misiniz?

Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Reklamda oynayan ünlünün inandırıcılığını kaybetmesi hadisesi sık yaşanan bir durumdur. Reklam işine girerseniz TV de yaptığınız samimi ve tarafsız eleştiriler eski tadını vermeyecek korkarım.
    Sanki her söylediğime bu forumun ahalisi çok inanıyordu da bu videoda mı olmadı?

Zaten ben ne desem itiraz ve saldırı var.

Uzmanlar, tecrübe coşkunları, her kafadan bir seda çıkıyor...

Bakın ne demiş George Carlin:

"Never underestimate the power of stupid people in large groups"

Slmlr
    Brkn
    ihakanvardal, Cgty, ReiZzZ ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

ihakanvardal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800, Suzuki Hayabusa gsxr 1300
    Ne zaman bırakacağız 'Meyve veren ağacı taşlamayı' çok merak ediyorum...
    “Don't cry because it's over, smile because it happened.”
    Dr. Seuss

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Övmüş müyüz?

Emin misiniz?

Sanki her söylediğime bu forumun ahalisi çok inanıyordu da bu videoda mı olmadı?

Zaten ben ne desem itiraz ve saldırı var.

Uzmanlar, tecrübe coşkunları, her kafadan bir seda çıkıyor...

Bakın ne demiş George Carlin:

"Never underestimate the power of stupid people in large groups"

Slmlr
    Brkn
    barkın abi her zaman bu böyle oldu olacak değişmeyecek sanırım
    her zaman doğr söyleyeni taşlayanda vardır yanlış söyleyeni sevende

bunu bir iktisatçı söylemiş iktisat tarihi dersinde hocam söylemişti isim aklımda değil

insan bencildir hiç bir insan kendi yararından başkasını düşünmez

bunu nereden çıkarttım herkese göre kendi motoru kendi bilgisi paha biçilmez kimsenin yoruma tahammülü yok

tamam arkadaş benim motorumda bana şahane bende ls2 kullanıyorum benim kaskımda sharp dan 4 yıldızlı ama ben bu bilgiyi doğru buluyorum

reklam olabilir arkadaş niye olması iyi kötüyü herkes bilmesi lazım

motorcular o kadar gereksiz bilgiyle dolduruyorki insanları

ya pendikte bi motorcu firma isimi vermeyeceğim insanlara shoie kaskları fiyatını filan gösterip ls2 yi aynı banttan çıkıyo diye 200 liraya yaslıyordu bi arkadaşı zor vaz geçirdim ben diyorum bu kask 100 tl adam inanmıyor nasıl beynini yıkadılarsa sahtedir seninki diyor :S

evet arai çok iyi bi kask bu benim görüşümdür

barkın abiyede bu kask güven vermiş

hiç bir insana bu güne kadar tüm dünya inanmamıştır

barkın abi benim için çok iyi bi motorcudur senin için başkası ama kimseyi burada saçma sapan eleştiremezsiniz

adama shoie ile arai yi karşılaştırsaydınız daha bilgi verici olurdu gibi birşey deseniz eyv. ama bu adam bize bilgi vermek için bu kadar emek harcıyor böyle birşey çıkıyor ortaya (not: keyfinden değil para için diye yazanlar olacak bu adam para kazanıyor bu işten evet çünkü mesleği o ama o sizin bahsettiğiniz yalaka tanıtıcılardan olsa şuan bi çok tv kanalındaydı.)

ama bu emeği " Reklam" "markayı övmüş" vs vs gibi yorumlar kendinize saklansın lütfen bu yorumlar sadece barkın abiyi değil benim gibi onu takip eden seven insanlarıda üzüyor hiç bir motorcu motorcunun düşmanı olmasın herkes birbirinin fikrine emeğine saygı duysun lütfen

saygılarımla...
    ihakanvardal ve xawa bunu beğendiler.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı speed_dream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alın size agv kaskın eski bir modelini testi tabiki profesyonel değil amatör ama batma direncini net olarak görebileceğiniz bir test

http://youtu.be/zgj8b5Dsxk0
    benim kask da agv k2...
    Üstünde de E6 58-2003 yazıyor... ben 2010 da almıştım...
    vay beee ...OKU yedik mi ne
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Yaw burda düzgünbaba nikli arkadaş bayağı kapsamlı ve geniş bir biçimde açıklamalar yazmış. eline sağlık , ee okuyanlarda özelden sanırım mesaj atarak bilgi almış.. netten verdiği bilgilere baktım yanlış bişey yok.. barkının anlattıkları bana kalırsa silindi gitti.. acaba barkında düzgünbaba ya mesaj mı atsa..

kötü dünmeyin hemen canım bilgi amaçlı

Motosikleti
    varvarvar
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw burda düzgünbaba nikli arkadaş bayağı kapsamlı ve geniş bir biçimde açıklamalar yazmış. eline sağlık , ee okuyanlarda özelden sanırım mesaj atarak bilgi almış.. netten verdiği bilgilere baktım yanlış bişey yok.. barkının anlattıkları bana kalırsa silindi gitti.. acaba barkında düzgünbaba ya mesaj mı atsa..

kötü dünmeyin hemen canım bilgi amaçlı
    Reklam konusundan hiçbirşey anlamaki,ne soracakki bana? )
    Bazıları çok yalama adam

Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı düzgünbaba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Reklam konusundan hiçbirşey anlamaki,ne soracakki bana? )

aaaa salim bey o zaman bu sizin için büyük bir eksiklik

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim kask da agv k2...
    Üstünde de E6 58-2003 yazıyor... ben 2010 da almıştım...
    vay beee ...OKU yedik mi ne
    ya yok orada agv kaskın batma direnci test edilmiş ve gayet başarılı. görüldüğü üzere muazzam bir hızla gelen ok vizörün içine geçemiyor ve dikkatli izlediyseniz atılan onca oktan sadece 1 tanesi kaskın kabuğundan içeri giriyor o da sadece birkaç santim.diğer okların birçoğu kırıldı.
    yani demem o ki arai kadar iyi olmasa da agv deidare eder
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı speed_dream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya yok orada agv kaskın batma direnci test edilmiş ve gayet başarılı. görüldüğü üzere muazzam bir hızla gelen ok vizörün içine geçemiyor ve dikkatli izlediyseniz atılan onca oktan sadece 1 tanesi kaskın kabuğundan içeri giriyor o da sadece birkaç santim.diğer okların birçoğu kırıldı.
    yani demem o ki arai kadar iyi olmasa da agv deidare eder
    ben agv den gayet memnunum... bir daha kask alırsam (ne zaman alırım bimiyorum ) gene agv alırım...
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=dG8GbZzdzwg" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=dG8GbZzdzwg

Benim için bitmiştir.....
    K o r @ y bunu beğendi.

Motosikleti
    ATOM KARINCA

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Ya arkadaşlar siz sevdiğiniz bir markayı arkadaşlarınıza tanıtırken arkasında durmuyor musunuz? Bu adamın elinde imkan var direkt distribütörden destek alıp durmuş ki kullandığı kask markası arai.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Su videoyu seyretmeyi bir basarabilsem,
    CERN deki bozonculardan daha fazla bisey bulmus gibi sevinecegim.

Videoyu seyredemedigimden neyi tartistiginizi da anlayamiyorum.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)