Beyin bedava len al koy işte cebine zararımı var
Ne komik,eğitimsiz olsun ama çabuk olsun,sonra arkasından gelen kaza sakat bırakmasın,ölümcül olsun. Ailenin ne suçu var?
Ofisin ortasında sesli güldüm arkadaş bu nedir ya??? Benim de kursum çok sorunluydu. Allah'ınızdan bulun diyerek çıktım sertifikamı aldıktan sonra. Teee ekimde kayıt yaptırdım. Dün teslim aldım ehliyetimi Hallederiz abi, yaparız abi tavrındaki insanlarla iş yapmayacaksın bu hayatta
askerde iken 1500 kişiş sınava bile girmeden sadece masraf parasını verip normal sivil ehliyet almıştı.:DDsene 1998 mardin
Yılbaşından 1 ay önce kayıt olmuştum kursa ehliyetin elime geçiş tarihi 10 ayın yirmiikisi B+a2 11 ayda elime geçmiş
bence kurs seni bir güzel keklemiş
ben olsam o kurstan dosyamı ve paramı geri alır
birdaha o semte uğramazdım
onun dışında meksika için bişeyler ayarlarız
bunun da dışında ben ehliyeti nasıl aldım anlatayım
1. gün kursa gittim liste verdiler bu belgeleri tamamla gel
1. gün öğleden sonra evraklar ve 50 tl ile kursa tekrar gittim
1. gün öğleden kardeş git falan gün gel al dediler
23. gün selamun aleyküm ve aleyküm selam
-benim ehliyet ne oldu
-ne zaman verdin evrakları
- falan gün
- ha tamam sizin ehliyetler geldi
- var mı borcum harcım
- 50 tl yi verdin mi?
-evet kayıtta verdim
- hayırlı uğurlu olsun
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Türkiye'de ki ehliyet sınavları sistem olarak bakıldığında çok kolay. Layık olmayan pek çok kişinin başarabileceği bir yapıda. Hele motosiklet sınavları tamamen formalite şeklinde. Üç tane kuleyi geçene motosiklet ehliyeti vermek çok yanlış bence. Sistemin içinde olan bir kişi olarak çok daha zor hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bir kaç yılda bir ehliyet yenileme sınavları olmalı.
İlkokul mezunlarına hala ehliyet veriyorlar mı ? Hani vermeyeceklerdi ? Senin başvurunu nasıl kabul ettiler ?
araştırmalara göre trafik kazalarında ilk 10 dayız meksikada öyle ayrıca meksikada öyle rahat bi ülkeki suç oranı acayip yüksek.orada istediğin işi paran varsa yaptırabilirsin tabi o parayı çaldırmazsan
Senin gittiğin kurs senle ilgilenmemiş.Başka kurslara baksaydın keske neyse hayırlısı böyleymiş boşver
arkadaşlar bence burda devlete bağlamamak lazım suçu ehliyeti almak kolay derken direksiyon sınavından bahsediyoruz.Aynı günde 100lerce kişi sınava giriyo ne yapsınlarsizi pistemi çıkarmalarını bekliyosunuz adamlar bakıyo kaldırıyomu arabayı tamam adam ne yapsın daha eğer vermeseler bu sefer herkez yakınacak durumdan.Bu nedenle ehliyeti alan herkes trafiğe çıkmadan önce tenha yerelerde alıştırma yapması lazım ehliyet almak trafiğe çıkabilicek durumda olmak anlamına gelmiyor.Bence bu konuda sorun devletde değil insanlarda.
Türkiye'de ehliyet almak kolay,ne tiplere ehliyet veriyorlar bir görsen Sebil sanırsın,yalnız Türkiyedeki bürokrasi o kadar saçma işliyor ki aynı binada üst katlarda farklı kişilerden bir ton imza alıyorsun bir belgeye ihtiyaç duyarsan,ya da kimlik,ikamet herhangi bir belgeye ihtiyaç duydun vergi dairesine git,sigortaya git,muhtardan şunu al,bakkaldan bunu al öyle saçma sistem ki halbu ki veri tabanı kursalar adam akıllı tek elden şu işler yürütülse ama süründürecekler ya.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
Peki niye Meksika'dan ehliyet almıyorsun?
Yabancı ehliyeti Türk ehliyetine cevirmek daha kolay ve kısa zamanda oluyor
Süreç konusunda haklısın,Ama Türkiye'de motorun üzerinde durabilen oduna bile ehliyet verebilirler.
Ben hayatında hiç vitesli motor kullanmamış adamın sınav yerinde bulunanların tarifi ile motor kullanıp ehliyet aldığına şahidim.:
Türkiye'de ehliyet almak kolay ama zor şöyleki;
Gidersin yazılırsın kursa 3 ay sonra ehliyetini verirler.3 ayda ne öğrendin?Hiç bişey.....3 ayda öğrettikleri şeyi motosiklet sürmeyi bilen, motosikletten anlayan biri sana 1 saatte öğretir.
Gelelim zor kısmına; oda şuraya para yatır 1 ay bekle, kursa gir şuraya para yatır 1 ay bekle, sınava gir şuraya buraya para yatır direksiyon sınavına gir sonra yine bekle ki ehliyetin gelsin.
Acizane görüşlerimdir saygılar.
27.07.2007 de başvurmuştum 28.11.2007 de cebime koymuşum B+A2 ehliyetimi, kursta problem var kardeşim senin
bi kişinin başına gelen olayla Türkiye'nin genelindeki olayın ne alakası var anlamadım
Think Nothing! Just Twist The Wrist
Ne kullandıysan aynısından istiyorum.
Meksika biberi mi yedi ne ?
4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
Yanlamak biz de ata sporu!
Meksikada da ehliyeti amerika sınırını geçmek için alıyorlardır onun dışında zaten polisi ipleyen yok (yani haberlerden ve filimlerden gördüğümüz ve yorumladığımız kadarı ile) Özellikle Türkiye amerika kıtasında olsaydı muhtemelen meksika gibi olurdu
Sen en iyisi kursunu değiştir
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
aynı olayı ben de yaşadım.
kasım aralık 2002 gibi yazıldım
eylül 2003 te anca alabildim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:42 ----------
meksika için bir şey diyemeyeceğim.
ama benim kuzen arabistana 1 aylığına gittiğinde
gelmişken ehliyet alayım diyor
gidip başvuruyor
1-2 gün içinde randevu veriyorlar
ilk sınavda tercüman istemiyor
komutları yanlış anlıyor, geçemiyor
1 gün sonraya randevu veriyorlar
tercüman tutuyor
öğleden önce sınavları kazanıyor
öğleden sonra D ehliyetini almış bulunuyor
türkiyeye gelip kamyon ehliyetiyle işe başlıyor
yani
Suudi Arabistan daha yakın,
onu dicektim
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)