Yeni kaskımın vizörünü temizlemeyi düşünüyorum ama üzerinde pinlock var buğu için. İlle onu çıkarmammı gerek? Sabunlu su ile yada sadece su ile yıkasam sıkıntı olurmu?
Yeni kaskımın vizörünü temizlemeyi düşünüyorum ama üzerinde pinlock var buğu için. İlle onu çıkarmammı gerek? Sabunlu su ile yada sadece su ile yıkasam sıkıntı olurmu?
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Ben gözlük bezi kullanıyorum oda bir gözlük sayılır :D alternatif olabilir
Geçen sene kasktan çıkardığımda sabunlu su ile yıkayıp kaldırmıştım. Bu sene taktım hala sağlamdı.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
benim de merak ettiğim bir konu. bir kere sadece soğuk suyla yıkadım. daha doğrusu sadece suyun altında tuttum. performans kaybı oldu gibi.
şöyle bir şey buldum.
http://www.pinlockshop.co.uk/pl/pinlock-information
CLEANING:
Only clean the Pinlock® fog free insert and the original visor
using liquid green soap, lukewarm water and a soft moist
cloth.
Allow the insert and the visor to dry naturally before
reassembling them.
DO NOT USE ABRASIVE CLEANING PRODUCTS OR
LIQUIDS CONTAINING AMMONIA OR ALCOHOL.
Ben hiç çıkarmamayı düşünüyorum. Yani bugu camının üzerinde durmasının bir sakıncası yoktur herhalde.
Çıkarsam bile düzgün muhafaza edemem. Çizilir falan. En iyisi yerinde dursun.
bırakın pinlocku, vizörü bile deterjan , sabun vs kimyasallarla sakın yıkamayın.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
Hele kolanya,ıslak mendil gibi kimyasallar ile sakın silmeyin.
[B]Otomobil sürücüleri herzaman aklı bir karış havada gezerler, O yüzden biz çok dikkatli olucaz. Kaskımızı takmayı unutmayalım. /B]
Pinlock bir kere takılır, bir daha çıkartılmaz.
Tak çıkar yaptığınızda etrafından buğu almaya başlar, işlevini yitirir.
Vizör temizliğini çok dikkatli yapın, asla kimyasal kullanmayın.
Yoksa vizörde dalgalanmalar meydana gelebilir.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
teşekkürler bende şimdi bu konuyu internetten araştıracaktım .
http://www.racevisors.co.uk/news/pinlock-fitting-guide
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:48 ----------
http://www.racevisors.co.uk/news/pinlock-fitting-guide
Bugun pinlock taktirdim aldigim yer orayi yikayip spreyle.filan silmeme mi soyledi sadece gozluk beziyle hafif sil dedi, zaten kullandiginiz kimyasal.o pinlocktaki buguyu engelleyen kimyasali bozuyor
Ben de yazın çıkarmıştım kışın aldığım taptaze vizör ve pinlock'umu. Bu kış tekrar taktım ama maalesef arada bir noktada boşluk oluyor ve oradan buğu yapıyor. Ne yapsam da engelleyemiyorum bu boşluk olmasını.
Temizleme hususunda da vizör hadi neyse siliniyor temizleniyor ama pinlock o kadar yumuşak ki en ufak silmeye kalkınca hemen çiziliyor. Bir kere sileyim demiştim rezil oldu. Üzerinde toz varken neyle silersen sil çiziyor. Bu sene de bir kere suyla yıkayıp hava ile kuruttum sadece.
Fakat bir yolu olmalı zira vizörün içi de mutlaka 2-3 haftada bir kirlenmiş oluyor ve tozlar yapışmış oluyor. Bir yerden sonra görüşü bozuyor iyice.
Zaten anladığım kadarıyla 2 seneden fazlasını çıkarmaz bir pinlock. Mutlaka seneye yenisini almak lazım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)