Arkadaşlar, dün motorumun ilk bakımı yapıldı. Tam 309km'deydi . Bakımı yapacak servisteki arkadaş önce benim rahatsız olduğum şeyleri sordu ben de, fren ötmesini, motorun çok gıcırdamasını vs söyledim. Çalışan arkadaş motoru baştan aşağı elden geçirdi, her yerini söktü taktı, yağladı (debriyajdan eldivenim yağ bile oldu o derece ). Arka freni söktü, eyeleyerek düzeltti. Castrol Power1 ile yağı değiştirdi, üzerine de bi güzel sünger ve köpükle yıkayıp teslim etti. İşlem yaklaşık 1 buçuk saat kadar sürdü. 30tl yağ parası verdim. Motoru aldığımda çok hoşuma gitti, sanki bakım öncesi bindiğim 2. el, bu sıfır motor Maşallah, o kadar yağı yeyince, yağ gibi oldu.
Şimdi ise şunu farkettim, dün hava sıcaklığı gayet iyiydi (20-24 derece civarı). Jikleye gerek olmayacağını düşünerek bi kaç kez çalıştırmaya çalıştım çalışmadı. Jikleyi açıp çalıştırıyorum, çalışıyor, bir saniye sonra kapatıyorum, çalışmaya devam ediyor. Stop ediyorum, jiklesiz çalışmıyor; jikleyle yine çalışıyor... 10km kadar da sürmüytüm oysa, yani motor sıcaktı... Sebebi ne olabilir? Tekrar servise gitmem gerekir mi? Ama bugün motoru hiç kullanmadım, arabayla gittim geldim. Yarın da motor sıcakken deneyeceğim. Yine jiklesiz çalışmazsa servise götüreyim mi?
Ve bir de, oradaki çalışana, rodajda olduğu için ve kullanım klavuzunda yazdığı için, ilk 300km'de maksimum 5000devir ve 40-45km/h arası gittim, bu tarzda mı devam edeyim dedim, adam bana güldü, "ne 40-45'i bağıttıra bağıttıra sür abem" dedi de, bu beni biraz korkutmadı değil... Rodajla ilgili binlerce yazı var sitede ve internette... Adam klavuza yazmış, deponun üstüne yazmış ilk 600km maksimum 60km/h diye; ben şimdi 70-80 gitsem, yarın öbür gün "işte rodajı düzgün yapamadık, ondan böyle oldu" diye hayıflanmaktan çekiniyorum.. Ama birisi de, motoru zamanında sağır bırakırsan, yakıt masrafı hiç düşmez filan demişti. Ben de kademe kademe 1000km'ye kadar artırmayı düşünüyordum. Sizce ne yapmalıyım?
Bu arada motorum, sol tarafta da görüldüğü üzere Motoran CBS 150 Balancer, inşallah ileride güzel fotoğraflarımızı da paylaşırım . Herkese iyi forumlar, hayırlı akşamlar