Selam Arkadaşlar,
32 Yaşındayım, 1.82 Boy 70 Kiloyum. Yaklaşık bir aydır sitenizi takip ediyorum okumadığım karşılaştırma vs. kalmadı toplasan konumla ilgili 300 sayfa yazı okumuşumdur bu siteden
Sorunuma gelince 8.500 TL. bütçem var. 4 yıl önce kendime 0 km mondial 150 RE scooter aldım. İlk motorum olduğundan çin malı aldım gerçi bugüne kadar tık demedi hakkını vereyim ama gerek dengesi gerek hızlanması gerek kalitesi kötü bir motor. Şimdi değiştireceğim. Mondial 150 RE yi bilirsiniz maxiscooter tarzında koltukları olan çok rahat bir motordur. E şimdi totomuz rahata alıştı bozmak istemem. Ben tamamen farklı 3 motorsiklet için seçimime yardım isteyeceğim sizden. Genelde eşimle biniyorum. Yani artçının da rahat edeceği bir motorsiklet olsun diyorum. Bunun haricinde 2011 den eski model olmasın 10.000 KM yi geçmesin. Bi de az yaksın çok kaçsın dermişim siz de varsa bizde alalım dermişiniz. Çok eleme yaptım 3 motora kadar indim.
1. Honda CBR 250R : Bu motorun siyah olanının görüntüsüne vuruldum. Artçının da rahat ettiğini söylüyorlar. E bi de az yakıyo çok kaçıyo honda kalitesi sonuçta. Ama bazen benim bacanakla zevkine günübirlik uzun yola gidiyorum onda regal raptor 250 10b var. Onun totosu uzun yolda rahatken benimki bu motorla yorulurmu acaba...
2. SYM GTS 250 evo : Maşallah 3 Oda 1 salon ev gibi motor. Bu sene fuara 2 defa gittim 1 kere de tam olarak sindiremedim fuarı. 2'sindede oturdum inceledim. Çok rahat motor hatta alacaktım az daha kymco xciting 250 ile çok karşılaştırdım onun süsppansiyon sert biraz da yüksek gözüktü gözüme. Trafikte kymcoyla zorlanırım dedim vazgeçtim sym ye döndüm. Bu motor bana aslında çok uygun ama bunda da 2 tane handikap var; 1. si lastikleri ufak eski motorumdan bilirim küçük lastik zevksizdir, 2. si aynalardan pek bişi gözükmüyor arkayı kollamak lazım sonuçta...
3. Hyosung GV 250 : Totomun rahatı iiçin çok güzel bi motor aslında ama biraz fazlamı yakıyor ne :( Aslında bacanağın çin malı motorundan aynı tarzda daha iyi bir motor gibi gözüktü gözüme. 2 handikabı var ; hava soğutmalı olması ve trafikte rahat hareket edemeyeceğini düşünmem. %60 trafikteyim çünkü. Yani aralardan kolay sıyrılamam sıyrılsamda dur kalklarda hararet yapabilir.
Not: Aslında diyeceksiniz ki bu durumda senin için en uygunu xmax, shadow vs... ama onlara da param yetmiyor. Aldımmı temizini az km li olanını almak istiyorum. Neyse henüz 1 aydır forumda olan bu çaylağa siz üstadlardan anlatabildiğim kadarıyla benim standartlarıma uygun öneri bekliyorum. Bu arada ekipmanım hali hazırda var o yüzden 8.500 TL sadece motora ayırdığım bütçem...
Saygılar