Klasik cevap.Motosiklet Tehlikelii
Reklamlar
-
bu konular öyle zorki...ben alırkende karşı çıktılar ama çok diretmediler..biz kardeşimle beraber başladık motosiklet sürmeye herşey güzel devam ederken kardeşim motor kazasında ölümden döndü...ben ondan sonra 2 sene ara verdim yine motor aldım ve ailemden saklamak zorunda kaldım..ve son 1 senedir de motosiklet kullandığımı biliyorlar..istiyorlar mı istemiyorlar,ama şu varki annemin ve babamın kardeşimin kazasında çektiği acılar gözlerimin önünden gitmez..bunu şu anda baktığın açıdan baktığın zaman motora binmek istiyorsun doğal olarak..ama şu varki anne baba olduğun zaman bu işler hiç kolay değil..şu anda çocuğu olan biri olarak seninde evladın motosiklet kullanmasını istermisin diye sorsanız çok düşünürüm..
Reklamlar
-
Kardeşim öncelikle Ankara gibi İstanbul trafiğinden daha sakin bir yerde yaşıyorsun. Eğer ekipmanlarını takar, mantıklı süratlerde gider, arabalara pür dikkat edersen başına bir iş gelmez.
Seni kırmak için değil ama dikkatini çekmek için söylüyorum, evet motosiklet tehlikelidir. 100 km üzeri giderken düşersen.... Allah korusun. Ha herşey olacağına varır, korkuyla da yaşanmaz. Sen dikkatli sür, yüreğini ferah tut, anneye de selamlarımızı ilet ;-)
-
öncelikle çok geçmiş olsun.ya tabi gençlik fln istiyor insan ama benim hiç hız motoru alıcam,arabaların arasından geçicem fln demedim.ben eğlenmek keyif almak istiyorum cruiser alıp.sakın yanlış anlamayın ben size hız motoru kullanıyorsunuz demedim kendimin nasıl bi motor istedğimi söyledim
-
quick-pro adlı üyeden alıntı
öncelikle çok geçmiş olsun.ya tabi gençlik fln istiyor insan ama benim hiç hız motoru alıcam,arabaların arasından geçicem fln demedim.ben eğlenmek keyif almak istiyorum cruiser alıp.sakın yanlış anlamayın ben size hız motoru kullanıyorsunuz demedim
kendimin nasıl bi motor istedğimi söyledim
Hangi motoru kullanırsan kullan tehlikesi var..illa o yazdıklarını yapman gerekmiyor..allah kimseye rastlatmasın bazı olayları..biz motor kullanıcılarının en kötü düşüncesi bana birşey olmaz düşüncesi ile motora binmektir.
-
Hah bunu duymam iyi oldu ankarada motor sürmenin zor olup olmadiğini bilmiyodum
-
Bu arada hyosung gv 250 de abs var mi.
-
hyosung için kanuninin sitesine bakabilirsin. bu arada ankara ile bilgi verelim, ankara kişi başına motosiklet oranının en düşük olduğu il. ilerde trafiğe çıkarken hayatında hiç motosikelt görmemiş ankaralıların olabielceğini unutma.
gelelim mevzuya. yukarda arkadaşların aileni bilmedikleri bir şey karşısında bilgilendirmen için verdikleri taktikelri uygula. bir süre sonra o kadar çok motosikelt lafı duymaya başlıyorlarki insan bu sanki yıllardır motosiklete aşinaymışız gibi gelmeye başlıyor. çünkü kulağına gelen bilgiler bir süre sonra masallaşıyor nereden geldiği unutuluyor ve sanki hep biliniyormuş gibi kanıksanıyor.
-motosikletin iyi yanlarını sürekli anlat, dergiler al karşılarında oku, yarışları izle vs
-korumalarını al bir akşam tam takım giyinip karşılarına çık, robot gibi görsünler seni. korumalıkların seni bilmeyen için hasar verilemez gibi abartı gösterecektir (sakın sen böyle düşünme!!)
-motosiklet mağazalarını dolaş mümkünse arkadaşlarınla, bir sürü broşür topla. bir süre sonra evin orasından burasından bu broşürler çıkmaya başlasın
-motosiklet teorisi kitabını al-aldır oku! göstere göstere.
-küçük adımlar at. kaleyi ufak ufak fethet. baban daha ılımlı ise onu al götür mağazalara, önce ikna et vs... benden abi tavsiyesi bu kadar.
beni soracak olursan 26 yaşında tanıştım motosikletle, kendi paramı kazandığım için kimseye sormadım. halen çevremde motosiklet süren/sahibi olan eşimden başka kimse yok. o da zaten adanalı gerisi hep ne gerek var diyor, tehlikeli diyor. ben de onlara şöyle diyorum: senin 2 saat arabada konfor içinde geçirdiğin süreyi ben gideceğim yerde kahvemi yudumlayarak geçiriyorum.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler hepsini yapicm.ben biraz da sıkboğaz etmek istemiyorum acaba öyle mi ypsam
-
Ben nasil aldıgımı söyliyim ben amcama dedim amcam motor hastasıdır dedim amca motora izin vermiyorlar amcam gitti kask aldi mont aldı getirdi bana sonra ben gittim dedim vitesliden vazgeçtim aldim dandik çin mali schoter gezdim 1 yıl kadar sürdüm tam satacam 7. aydı sanırım yeni motoru alttan alttan babana annene göster anne ben ögrenince bunu alacagim de onlarda kask ve koruman oldugunu gorunce tamam diyecekler. demiye bilir ozaman schoteri sat parani göster anne de yeni motor alacam motoru ögrendim de o zaman işte olur izin işine gelirse ilk önce akrabaların çabuk ikna olur mesela (amca,teyze,dayı,enişte) gibi kişiler anne ve babana söyler senin yerine düzgün sürecegine söz verir motorunu alırsın ama dedigim gibi schoterden başla ciddi yaralanma istemiyosan annende haklı seni yolda bulmadı
-
quick-pro adlı üyeden alıntı
işallah barışçıl bir yolla çözerim
aslında şuana kadar ne düşündüysem ve kafaya koyduysam(çoğu ailemin karşı çıktığı şeyler) ailemi ikna ederek hallettim.ama motor biraz ağır kaçıyor yani sonuçta büyük bir konu yani halletmesi zor.bu arada tezer abi(isminiz mi tezer onu da bilmeden tezer dedim ama kusura bakmayın)ankarada yaşıyormussunuz.ankarada motor sürmek kolaymı.kolay derken dahamı rahat.
Merhaba kardeşim.Geçici bir süreliğine Ankaradayım.Malum Ankara az buz bir yer değil.Ama izlenimlerim trafiğinin akışkan olduğu yönünde.Ben şimdiki motorumu 2012 Aralıkta Ankaradan aldım.Şehiriçi trafiğine girdikten sonra ister Ankara ister İzmir(bu arada İzmirliyim 2005te motor maceram İzmirde başladı.) inan farketmiyor.Gözün sürekli ayna ve şeridinde olmak zorunda Her an kimse seni trafikte görmüyormuş gibi hareket etmek zorundasın.Emin ol birgün motor sürerken kendini çok rahat hissettiğin anlar olur.Ama değil dikkasiz bir araç sürücüsü veyahut yola atlayan bir yaya,yol kenarında boş boş gezen bir kedi bile seni yerle bir edebilir.Motor aldıktan sonra trafiğe karışmak kaçınılmaz.Sana bu konuda tek gereken sabır ve dikkat.Trafikten korkma ama hep tetikte ol.(Bu arada yeni motorumua eşimden habersiz almıştım.Ama kimseye tavsiye etmem.Eşinden korkmayanı Allah çarpar)
-
:D tabi sürekli dikkatli olmak lazım.bunun içinde tecrübe gereklidir heralde
-
Benim klasik cevabım "motosiklet değil yaşamak tehlikeli "
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
mantıklı
-
İkna edilmez. Benim Taktık yap
sahibindeni aç göster anne bak şöyle yavaş gider , şu kask vs derken hooop anne yav aslında aldım bak karşıda falan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)