İlk Motor için Tavsiyeler
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşlar
Motor almaya karar verdim daha önce hiç motor kulanmadım ehliyetimde yok pazartesi kursa başlıyacağım almak istediğim motor ktm duke 200 öncelikle öğrenmek istediklerim kurs kaç ay sürer motoru alınca 1-2 haftalık gece pratikleri ile trafiğe çıkacak düzeye gelebilirmiyim - motor lar evinin onune koyan görmedim bu sakıncalı bir durummudur çalınma riskimi doğurur birde yeni başlayan biri için bu motor tehlikelimidir ayrıca motor 2.el olacağı için üstüne alma falan ne kadara mal olur teşekkürler
Reklamlar
-
Merhaba kardeşim önce biraz kendini tanıtsaydın daha iyi olurdu adın ne nerede oturuyorsun kilon ne boy ne? Şimdi 100 cc lik bir motoru 120 kiloluk birine öneremezsin öyle değil mi?
Motor olarakta ilk etapta scooter ile başlaman daha mantıklı olur. Sebebi ise trafiğe alışman için ilk etapda daha kolay durup kalkabileceğin bir araca ihtiyacın olacak. Vitesli ilk başlayanlar için zor olur çünkü yokuşta kalkması zordur araç gibidir ayrıca debriyaj olayı var bence en mantıklısı scooter ile başlaman.
-
hocam istanbuldayım ısmım serkan boy 1.75 kilo 82 scooter çok çirkin gözüküyor gözüme tabiki alışmak için tabvsiyene uymak çok mantıklı ama gerçektem binemem o tarz motora hiç umut yokmu dersin ayrıca kursta öğrendiklerimle idare etmek zorundayım öğretecek kımse yok bulaşmamı dersin
-
Bence 100 ile 125 arasında bi çin malı ile başlamalısın. cub olur scooter olur
Fazla değil.. Bi Cbr'nin ruhsatında adım yazsa yeter.
-
-
anladım arkadaşlar ama zaten toplamda 130 km çıkan bir motor neden tehlikeli olsunki (kendimi kandırıyorum belkı sizin tavsiyeniz kesinlikle doğrudur) ama hakkaten vuruldum bu makıneye alırsam yavaş yavaş takılırım ugrgnr hocam arka sokak ta oto partk var ama 75 tl istiyor aylık vijdansız yapacak birşey yok pazartesi kredi çıkarsa alacağım bu motoru kafaya koydum sizi dinlemediğim için ölmem inşallah
-
-
Bence ehliyet kursundan ziyade önce bi honda, yamaha gibi şirketlerin kursları daha mantıklı olur gibi geliyor. Motor konusunda ise scooter dengeydi trafikti alıştırır ancak bence küçük cc li bi vitesli motorda en az onun kadar iş görür. YBR 125,CBR 125-250, KTM 200 duke, CBF 150, Ninja 250 bana kalırsa en uygunları tabi hepsine bakman dikkatle incelemeni öneririm. Şimdiden hayırlı olsun :D :D
-
excalibre adlı üyeden alıntı
hocam istanbuldayım ısmım serkan boy 1.75 kilo 82 scooter çok çirkin gözüküyor gözüme tabiki alışmak için tabvsiyene uymak çok mantıklı ama gerçektem binemem o tarz motora hiç umut yokmu dersin ayrıca kursta öğrendiklerimle idare etmek zorundayım öğretecek kımse yok bulaşmamı dersin
İstanbul'da yaşıyan biri için ilk motor kesinlikle scooter olmalı neden mi sıralayayım
1- Trafiğimiz berbat acemi biri için ise çok tehlikeli. Gerektiği yerde hızlıca durup ve hızlanmak için ideal.(bisiklet gibi)
2- Bilgi ve tecrübe az olunca örn. yokuşta durmak zorunda kaldın kalkması zor, acemi isen daha da zor.
3- Kullanması çok basittir, yola odaklanıp trafiği okumayı öğrenirsin.
Benim görüşüm böyle ama başka bir ilde olsan orada trafiğin daha seyrek olması durumunda o motoru kullanmana pek karşı çıkmam kontrolsüz hız hariç.
Kilo boyun bence sana maxi scooter gider diyor yada bi cup bir kaç ay idare edersin böyle sonra ktm duke 200 alırsın paşa paşa kullanırsın ve kendi güvenliğini hiçbir zaman unutma önce ekipman sonra motor
Park konusuna gelince kapı önüne bırakırsan sabaha yerinde olmaya bilir bir otopark bulmakta fayda var.
-
saolun arkadaşlar önce ekipmanları alıcam hafta içi onlar içinde konu açarım sonra hondanın temel sürüş eğitimine yazılacağım 1 gün için 350 tl vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum ama hiç bilmediğim için gideceğiö çare yok sonra kursa yazılacağım bu arada motoru olan arkadaşım var onunla da trafiğe kapalı alanda bol bol pratik yapacağım 2-3 ay dolmadan e-5 çıkma gibi bir düşüncem yok zaten çok masraflı işler bunlar hep bu para mevzuları yüzünden vaz geçiyordum ama kredi de bugün onaylandı mesajı gelince geri dönüşü yok artık bakalım hayırlısı
-
excalibre adlı üyeden alıntı
saolun arkadaşlar önce ekipmanları alıcam hafta içi onlar içinde konu açarım sonra hondanın temel sürüş eğitimine yazılacağım 1 gün için 350 tl vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum ama hiç bilmediğim için gideceğiö çare yok sonra kursa yazılacağım bu arada motoru olan arkadaşım var onunla da trafiğe kapalı alanda bol bol pratik yapacağım 2-3 ay dolmadan e-5 çıkma gibi bir düşüncem yok zaten çok masraflı işler bunlar hep bu para mevzuları yüzünden vaz geçiyordum ama kredi de bugün onaylandı mesajı gelince geri dönüşü yok artık bakalım hayırlısı
arkadaş bak san sana bi ata sözü hatırlatmak isterim
zevk in veresiye si olmaz
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)