Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tek kol ile Kuryecilik :(

REKLAM ALANI
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Arkadaşlar ben bir Mühendislik firmasında çalışıyorum bazen büroda bunalıyorum sıkılıyorum biraz hava almak içinde kapının önüne çıkıyorum. Cadde üzerinden gelip geçen motorları izliyorum bu motosikletlerinde % 85 gibi bir bölümüde kurye veya parasını motosiklet üzerinden kazanan kişiler zevk için saysan 3-5 motosiklet görüyorum neyse konuyu daha fazla uzatmadan anlatmak istediğim konuya geleyim......

Genelde cadden gecen motosikletlerde aynı fakat aralarında arada bir gördüğüm ve hep nedir bu ya? diye bakıp olayı çözemediğim bir kuryeci geciyor kullandığı motosikleti ise Ybr 125

Üzerinden mont var fakat kafasında kaskıda yok üstelik neyse buna şimdi kızmayın daha sonra kızarsınız kaskda takmamış bundan daha kötü ne olabilirki!!! Var işte var Neyse üzerinde bir deri mont ve her gördüğümde arkadaşın Debriyajı tutan sol eli montunun cebinde durmakta ve yokul yukarı gayet normal bir hızla geçip gitmekte...

Tek ellede motormu kullanılır diye hep merak ediyordum. Daha sonra kebap dükkanı olan arkaadasımı ziyarete gitmiştim sohbet arasına motosikletler girince aklıma bu tek kolu ile motosiklet kullanan arkadas geldi belki tanırsınız diye sordum bu cocuk neden böyle tek kol dolanıyor diye. Sonrasında Öğrendim ki Arkadasın TEK KOLU YOK'muş bu halde kuryelik yaparak para kazanıyormuş ve polis yakalasa bile yapacak baska bir işm yok diyormus ne kadar ilginc değilmi işin bu yönünü düüşününce yorum bile yapamadım üzülsemmi şaşırsammı ne desem bilemedim. Ama doğru bir şeyde değil bana göre

Motosikletinde ise Debriyajı sağ kola taktırmıs ön frenide sol kola aldırmıs sadece arka fren kullanıyormus vede güzel motor kullandıgından felanda bahsettiler neler var neler...
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Yapacak başka işi yok ha? Çok ilginç, tek kolla motosiklet sürüyor, ama yapacak iş bulamıyor...

kesip cezasını göndermesi lazım polisin....
    umarım o memur arkadaşlar ileride niye ceza kesmedik diye üzülmek zorunda kalmazlar..
    istedikten sonra yapılacak çoooookk iş var...
    o kurye işin kolay yolunu bulmuş hepsi bu...
    ama kolunun olmamasına üzüldüm tabii...

kucukprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Eli kulaginda!
    bu tip exterem ve uç noktadaki durumlar hicbirseye ornek teskil etmemeli. Sonucta ilginc ve biraz da uzucu bir durum o arkadasin durumu.taktir mi etmeli elestirmeli mi bilmem ama insanlik hali demek lazim belki de..en cok bu ozetliyor durumu...Cok yorum yapmadan insan, para, yasam, zorunluluklar , yaraticilik, risk, hayata tutunma cabasi gibi seyleri dusunup susmak lazim belki de dusuncelere dalarak.

Mrb

Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapacak başka işi yok ha? Çok ilginç, tek kolla motosiklet sürüyor, ama yapacak iş bulamıyor...
    EVET YAPACAK BASKA BIR IS YOK LUTFEN YANLIS ANLAMA AMA BURASI TC ÖZÜRLÜYE YETERLI İMKAN SAGLANMIYOR

deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Alıntı just_life adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben bir Mühendislik firmasında çalışıyorum bazen büroda bunalıyorum sıkılıyorum biraz hava almak içinde kapının önüne çıkıyorum. Cadde üzerinden gelip geçen motorları izliyorum bu motosikletlerinde % 85 gibi bir bölümüde kurye veya parasını motosiklet üzerinden kazanan kişiler zevk için saysan 3-5 motosiklet görüyorum neyse konuyu daha fazla uzatmadan anlatmak istediğim konuya geleyim......

Genelde cadden gecen motosikletlerde aynı fakat aralarında arada bir gördüğüm ve hep nedir bu ya? diye bakıp olayı çözemediğim bir kuryeci geciyor kullandığı motosikleti ise Ybr 125

Üzerinden mont var fakat kafasında kaskıda yok üstelik neyse buna şimdi kızmayın daha sonra kızarsınız kaskda takmamış bundan daha kötü ne olabilirki!!! Var işte var Neyse üzerinde bir deri mont ve her gördüğümde arkadaşın Debriyajı tutan sol eli montunun cebinde durmakta ve yokul yukarı gayet normal bir hızla geçip gitmekte...

Tek ellede motormu kullanılır diye hep merak ediyordum. Daha sonra kebap dükkanı olan arkaadasımı ziyarete gitmiştim sohbet arasına motosikletler girince aklıma bu tek kolu ile motosiklet kullanan arkadas geldi belki tanırsınız diye sordum bu cocuk neden böyle tek kol dolanıyor diye. Sonrasında Öğrendim ki Arkadasın TEK KOLU YOK'muş bu halde kuryelik yaparak para kazanıyormuş ve polis yakalasa bile yapacak baska bir işm yok diyormus ne kadar ilginc değilmi işin bu yönünü düüşününce yorum bile yapamadım üzülsemmi şaşırsammı ne desem bilemedim. Ama doğru bir şeyde değil bana göre

Motosikletinde ise Debriyajı sağ kola taktırmıs ön frenide sol kola aldırmıs sadece arka fren kullanıyormus vede güzel motor kullandıgından felanda bahsettiler neler var neler...
    Hakli cocuk iki eli tutupda is bulamayanin bol oldugu memleketde issizlik kriz ile pekistirilirken size soruyorum arkadaslar hadi bulsunlar o arkadasa daha iyice bir is.mademki baska is olduguna inaniliyor(bende tasvip etmiyorum bu kuryein motosiklet kullanmasini ancak biraz bilincli ve etik yaklasin lutfen)polis arkadaslar bence ekmek kazanmanin zor oldugunu bildiklerinden boyle dusunmuslerdir.amacim sizleri dusuncenizden dolayi yargilamak yada polemik yapmak degil sadece olumlu ve daha ilimli olalim.evet kazada yapar biliyorum ancak demiyorumki ben kullanmasini onayliyorum.ama cozum varmi?buna bakmak lazim...
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

Tek kolla vitesli motor sürüyorsa herkezden ustadır o arkadaş, ama ceza kesilir mi kesilir tehlike yaratır mı,en felaketini, yasal olabilir mi ,gerekli yasa çıkarılsa olur. Ne kullanabilir, en fazla yarı otomatik bir cup.

Bende diyorum ki ozaman özürlülere imkan sağlansın eğer adam orada tek kolu ile çırpınıyorsa kuryelik yapıyorsa suç onun değil ona imkan sağlamayanındır.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Ne zaman tam hatırlamıyorum 3-4 yıl önce olabilir tam da hatırlamıyorum ama TV de bir polis cevirmesi oluyor bir araba ceviriyorlar arabada muayne falan fişman 0 sifir sürücü alkollü ve söförün tek gözü görmüyor, felcmiydi koltuk deyneklimiydi neydi. adam almış 10 yıl önce ehliyeti ehliyeti var mı var ama nasil araba kullanıyormu evet yani ne denebilir bilmiyorum eminimki o arkadaşında ehliyeti vardır. belkide ceva puanı bile yoktur.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Bu kurye arkadaşın ehliyeti varmı acaba yani sonradan mı kaybetmiş elini yoksa ehliyetsizmi kullanıyor?

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    denilenlere göre gayet iyi sürüyor, tek kolu olmaması hiçbirşeyi değiştirmez bence... motosiklet sürmek için engel değil diye düşünüyorum
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    enginhan

Çevrimdışı (offline)
    herkeze slm - Bugün, 14:35 PM

--------------------------------------------------------------------------------

mrb ben herkezın merak ettıgı o tek kollu kuryeyım ıyı elestıren kotu elestıren var ama be bır motor tutkunuyum motor deyınce aklıma yamaha GELIYOR

hangi marka motor tercih ediyorsunuz topicinden eklenmiştir.
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    ula madem kolun yok neden scooter kullanmaski anlıyamadım
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .

Alıntı anılyuksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ula madem kolun yok neden scooter kullanmaski anlıyamadım
    Ekmek parası için demekki.

anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    tamamda arkadaşım bi scooter a ybr nin en az 5 katı yük ü ben yüklerim (kendi scooterıma) bende birini görmüştüm öyle sol elini kullanamıyordu arka freni aynı vtesli motorlardaki gibi ayaktan yapmış gayet güzel kulanıyodu hatta motoru 150 cc lik presto muydu neydi hatırlamıyorum tam
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .

mrb lar arkadaslar artık dert etmeyın sayenızde ıssız kaldık sımdı evdeyım umurım rahatlamıssınızdır memleket sorunu oldu okar dert var bıde bu abuk zubuk seylerle ugrastırdınız benı hepınıze tsk ederım bu davranısınız ıcın ama unutmayın kımsenın yarına cıkmaya senedı yok

Alıntı enginhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mrb lar arkadaslar artık dert etmeyın sayenızde ıssız kaldık sımdı evdeyım umurım rahatlamıssınızdır memleket sorunu oldu okar dert var bıde bu abuk zubuk seylerle ugrastırdınız benı hepınıze tsk ederım bu davranısınız ıcın ama unutmayın kımsenın yarına cıkmaya senedı yok
    Seni işinden almayı aklımın ucundan geçimemiştim, burada objektif oldum ,üzgünüm arkadaşım.

muhendıs arkadasım sım dı senden bı is haberı beklıyorum o yorum yapan arkadaslar bulur bı iş insallah

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Leike gitti kaldık kawaya
    İşallah daha iyi bir iş bulabilirsin.

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    bi yerde işinden olduhuna üzüldüm arkadaşım başka türlü bakarsan şindi seninle burada dehilde sen olmadan yazıyor olabilirdik her şeyde bi hayır var diyelim inş en kısa sürede iş bulursun
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler