A2 sertifikamı ehliyete çevirmek
Reklamlar
-
selam arkadaşlar;
halihazırda B sahibiyim.2012 yılında A2 sertifikamı da aldım fakat maddi kaynaklı ehliyete hemen çeviremedim.şu günlerde bu problemi hemen halletmeliyim.Kaç lira gerekiyor ve ne yapmam gerekiyor?şoförler odasına falan da gidiliyormuş heralde...
yardımlarınız için teşekkürler şimdiden...
Önemli olan neye bindiğin değil,rüzgarı nasıl hissettiğin
Reklamlar
-
15 Tl dosya alıyorsun vergi dairesi ne kadardı unuttum ..Trafige diyiorsun 97.50 Tl oraya veriyorsun.. elinde tahmini 200 tl
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
dostum dosyayı şoförler odasından mı alıyorum?vergi için trafik şubeden ödenebiliyor diyo duydum.doğru mudur?
---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:08 ----------
sertifikada ki sağlık raporu,asli sicil kaydı 2012 tarihli olduğu için bu belgeleri de yenilemem gerekecek mi acaba?
-
Evet onu ordan alıcaksın vergi dairesine gidicen para yatırıcan işte.. sonra trafige gidicen kart parası vericen..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
-
Şöförler odasına gidip dosyanızı aldıktan sonra sürücü kursunun olduğu ilçedeki maliyeye gidip 100 tl harç yatıracaksınız, sonrasında yine ilçedeki trafik tescile gidip evraklarınızı verip size verilen günde gidip ehliyetinizi alacaksınız. Bu arada ehliyet harç ücretide 100 tl.
-
Sürücü kursunun zaten sana dosya vermiş olması lazım yani şoförler odasıyla işin yok. Sadece emniyete harç ve kart parasını yatıracaksın. Sabıka kaydı ve sağlık raporunun geçerlilik süresi 1 yıl, yani 1 yılı geçtiyse yenilemen gerekecek.
-
kardeş senin b ehliyet aldığında dosyan açılmış zaten .o yüzden ehliyete yaptığın sonraki eklemelerde tekrar dosya almana gerek yok .
-
tamam beyler herkese teşekkürler...şoförler odasına gitmeden trafik şubeye gidiyorum.muhtemelen 150 TL vs.tutacak.iyi geceler
-
110tl İstersen Ziraat bankası vakıf bi tane daha varda oradan yatırıyorsun 101 tl de kart ücreti var dosyayıda 3 tl ye şoförler odasından alıyorsun yoksa EK-18 diye birşeyde olması lazım o da dosyayı aldığında yerde var yada vermiyo sürücü kursu
-
Bedava vereceklerine birde para ödetiyolar. Sonrada diyolar ki neden ehliyetsiz araç sürdünüüüüüüz ?
-
Şöförler odası trafik şubenin içinde bir oda sadece, içinde bi sürü adam oturuyo pek şöförlük yaptıklarını da görmedim bi sayfa kağıda 4-5 lira istemesini bilirler sadece. O kadar para alıyolar bari adamları daha büyük bi odaya taşısalar 10-15 m2 odada 8-10 adam bunalıyolarlardır bence
-
harç 108 TL (Emmiyet hesabına Maliye'ye veya İşbankası, Akbank, Halkbankası Ziraat 'e yatan ucret), 101 TL de kart ücreti var (sertifika mevcut ve şöförler odası işlemi yapılmış varsayıyorum)
-
Daha dün yaptım işlemleri. Önce vergi dairesine (ben vakıfbank'tan yatırdım.) 110,80TL yatırıyorsun. Makbuzu kaşeletmeyi unutma benimkini kaşelememişlerdi, sabah sabah bir daha bankaya gitmek zorunda kaldım... Makbuzu kurstan aldığın dosyanın içine atıp trafik şubeye gidiyorsun (randevu tarihinde). Ek-18'i alıyosun mavi dosya ile beraber. Trafik şubenin içindeki -karşısında da olabilir- şoförler derneğinden alıyosun (5TL). Eğer ki pasaportun varsa ilk sayfasının fotokopisini de çektir parmak izine gerek kalmıyor. Son olarak cebinde 101tl bulunduruyosun (kart basım ücreti), en çok da o koyuyor :D ... Kolay gelsin
-
ormankebabi adlı üyeden alıntı
Daha dün yaptım işlemleri. Önce vergi dairesine (ben vakıfbank'tan yatırdım.) 110,80TL yatırıyorsun. Makbuzu kaşeletmeyi unutma benimkini kaşelememişlerdi, sabah sabah bir daha bankaya gitmek zorunda kaldım... Makbuzu kurstan aldığın dosyanın içine atıp trafik şubeye gidiyorsun (randevu tarihinde). Ek-18'i alıyosun mavi dosya ile beraber. Trafik şubenin içindeki -karşısında da olabilir- şoförler derneğinden alıyosun (5TL). Eğer ki pasaportun varsa ilk sayfasının fotokopisini de çektir parmak izine gerek kalmıyor. Son olarak cebinde 101tl bulunduruyosun (kart basım ücreti), en çok da o koyuyor :D ... Kolay gelsin
Teşekkürler paylaşım için bankalar ne kaşesi vuruyor onu anlamadım ama ?
-
Yeni alınacak Sürücü Belgeleri için
A-F-H Sınıfları için 110.80 TL
B sınıfı için 333.60 TL
Diğer sınıflar 556.35 HARÇ BEDELİ,
(Sürücü Belge Harçları Maliye veznesi ile Anlaşmalı Bankalara Ödenmektedir)
tüm sınıflar için 89.00 TL KART BEDELİ ile
12.00 TL... Hizmet Bedeli olmak üzere
TOPLAM 101.00 TL ÖDENİR.
-
serdar37100 adlı üyeden alıntı
Teşekkürler paylaşım için bankalar ne kaşesi vuruyor onu anlamadım ama ?
her belge kaşe ile resmi hale geliyor, o nedenle ıslak (rengi belirgin- fotokopi belgeden ayırabilmek amaçlı orjinalliğin kanıtı olarak) kaşe / imza lı belge isteniyor... banka görevlisi bu kaşeyi koymazsa kaşelet diyebilirler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)