Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

0 tecrübe.cruiser istiyorumm :D

REKLAM ALANI

Herkese merhabaaben foruma bugün üye oldum.16 yaşındayım.ulaşım aracımın motor olmasını istiyorum.hız tutkunu biri değilim.bu yüzden racing istemiyorum.yazın motor kursuna giidip a2 ehliyetimi alıp hemen bi motor almak istiyorum.Tabi bazı kurallar varmış.düşük cc den başlamak lazımmış bende bunlara uymak istiyorum.250cc başlangıc amaçlı uygun gördüm(diyemicem:D sizlere danışmak istedim).nazi kaskımı,tam korumalı kıyafetlerimi alıp trafiğe çıkmak istiyorum.Asıl sorularım şunlar.
    1-vitesli motor sürmek kolaymı?
    2-250 cc başlangıc için iyimi (cruiser)
    3-önerebileğeniz markalar nelerdir?(kanuni,mondial fln olmasa iyi olur ) çünkü sağlam arıza yapmıcak bişey istiyorum.
    şimdiden hepinize teşekkürlerrr :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MrMaydec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR250r
    Bence bi ilk ehliyetini al bende yeniyim bu ay içinde alacağım motosikletimi. Benim diyeceklerim varda benim söylemem uygun olmaz acemiyim çünkü abilerimiz daha iyi bilir

Ama şunları söyliyecekler;
    - Hiç tecrüben yok scooterla başla yada daha düşük bi cc motosiklet seç.
    - ilk ehliyetini al bunları konuşmak için daha erken.
    Gibi şeyler söyliyecekler sakın yanlış anlama bende o yollardan geçtim çünkü

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    1- yaşına göre 250 cc büyük olacaktır. 125 lik bir çinli cruiser ile başlaman yada bir commuter almanı öneririm,
    2- nazi kaskı takacağına hiç takma daha iyi
    3- vitesli motor sürmek teoride kolay, hakkını vererek sürmez zordur.
    4- illaki 250 cc cruiser alacağım diyorsan gv250,venox 250,dragstar 250 en iyi seçimler olacaktır. Özellikle gv250 ekstra dikkat ister, üzerindeki makine çok canlı bir karaktere sahip. tavsiyem dragstar

Tabi ki yanlış anlamam doğrusu neyse onu öğrenmek isterim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Neden nazi kaskı kötü mü ? Peki motoru 2.el mı sıfır mı almamı önerirsiniz

thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    nazi kaskı görünüşte iyi olabilir fakat kaza anında seni neredeyse korumaz Full-Face kask alırsan en iyi onlar korur.
    İlk motorun olacak sıfır tecrübe bence 2.el al bu arada bütçeyi yazarsan daha iyi yorumlar yapar arkadaşlar.Bende Suzuki İntruder 250 yide alternatif olarak gösterebilirm
    Bu arada her motorun sorun çıkarma şansı vardır sadece çinli motorlarda daha fazla sorun çıkar elin anahtar tutuyorsa anlıyorsan onlarda bile sıkıntı çekmezsin.
    İntruder 250 134kg ağırlığı var gayet iyi ilk motorun olacağı için bir araştır derim

bütçe hmm :D kesin birşey diyemem ama anneme alıcağım motorun 20 milyar oldğunu söylediğimde ooo demişti.heralde 10 bin e bişey demezler.evet evet bütçe 5 bin ile 10 bin arasında.İntruder 250 yi 2 gündür deli gibi araştırıyorum.başlangıc için çok iyiymiş.hah tm motorum bu olcak derken baktım ki en son çıkan serisi 2006.artık üretmiyolarmış.0 bulmak imkansızmış.2.el acaba güvenilirmi bilemiyorum yani karşımdaki kişi beni çok rahat şekilde kandırabilir.2.el pek güvenemiyorum.Nazi kaskların havası ayrı ama :D tam chopper kaskı.ama madem güvenli değil yapıcak bişey yok

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Nazi kaskını çöpe at gitsin. Cruiser motor acemi için biraz zor ve ağır gelebilir. Kilosundan dolayı değil, oturuş tarzından dolayı... Ben 150 cc Çin malı cruiser ile başladım oradan biliyorum. Bence sorunsuz bir commuter ile başla, alışınca büyütürsün.

EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    bence 2.el ybr 125 le başla.çünkü trafikte intruder,dragstar gibi iri makinaları kullanmak biraz tecrübe ister. 3-4 ay bile olsa ybr ile az çok tecrübe kazanıp öyle geç 250ye. manevra,vites,debriyaj...

thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    Alıntı quick-pro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bütçe hmm :D kesin birşey diyemem ama anneme alıcağım motorun 20 milyar oldğunu söylediğimde ooo demişti.heralde 10 bin e bişey demezler.evet evet bütçe 5 bin ile 10 bin arasında.İntruder 250 yi 2 gündür deli gibi araştırıyorum.başlangıc için çok iyiymiş.hah tm motorum bu olcak derken baktım ki en son çıkan serisi 2006.artık üretmiyolarmış.0 bulmak imkansızmış.2.el acaba güvenilirmi bilemiyorum yani karşımdaki kişi beni çok rahat şekilde kandırabilir.2.el pek güvenemiyorum.Nazi kaskların havası ayrı ama :D tam chopper kaskı.ama madem güvenli değil yapıcak bişey yok
    Yanında bilen anlayan birini götürürsen iyi olur 2.elde bu arada Hyosung Gv250 var onunda sıfırı var ama nasıl motordur bilmem sıfırı 9100Tl
    Ama tecrübe sıfır yazmışsın vitesli fazla dikkat ister bencede arkadaşların dediği gibi Ybr 125 ile başla o bile sana fazla seri gelicektir.Ama cruiserdan daha kıvraktır
    quick-pro bunu beğendi.

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hoşgeldin genç arkadaşım.
    Oyunu kurallarına göre oynarsan sorun olmaz.
    Yaza kadar güvenlik ekipmanlarını tamamlayabilirsin.
    Kask, mont, eldiven önceliğin olmalı.

Sonrasında üç on paraya ehliyet veren kurslar yerine, işini sağlam yapan kurslardan birine gidersen sana vitesli motosiklet eğitimi vereceklerdir. Ehliyetini hazır et.

Sonrasında tekrardan motosiklet seçimin hakkında konuşabiliriz.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

ankara da özel motor kursları var.onlara gitmeyi düşünüyorum.ordan çıktından sonra bile intruder veya gv250 zor mu gelir.zordan kastım trafikte kontrol vs.Çünkü dedğiniz çok doğru ilk basit motorlardan başlamak lazım ama 4-5 ay kullandım diyelim.gv ye fln geçmeye hazırım aileme dediğimde oğlum bunu daha yeni aldık dicekler.evet işin kolayına kaçıyorum direk intruder veya gv ye sarıyorum ama hiç mi halledilicek yönü yok :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

dediklerinize kesinlikle katılıyorum.normal ehliyet kursu yerine sağlam bi motor kursuna gitmeyi düşünüyorum

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    İntruderı bilmem ancak gv250 şakası olan bir makine değil. 30 bg ve racing karaktere sahip bir makinesi var. Gaza dikkat etmek lazım, örneğin bugun 3 kere dönerken götü kaydırdım. Ayrıca bu güç sizi gaza getirip kötü sonuçlarada yol açabilir. Dikkat etmek lazım.

EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    kursta sana 250 lilik cruiser sürdürtmeyeceklerki en fazla 150 lilik sürdürürler.önemli olan onu trafikte kullanabilmek.olmayacak bişey değil ama dediğim gibi ybr gibi birşeyle başlarsan daha iyi olur.illa kafaya koyduysanda al 250 yi.ilk haftalar zorlanırsın sonra alışırsın. sen bi kurslarını bitirde...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

gv 250 seri olduğu için sana pek uygun değil. intruder,dragstar bak sen

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    hep acemi kalmayacaksın
    ama acemi olarak başlayacaksın.
    acemi iken yanlış öğrenirsen, hep yanlış devam edeceksin.
    önce ehliyetini al, sonra bu ve benzeri formlarda bolca oku, paylaş, ara-tara...

sonra bu açtığın başlığı tekrar düşündüğünde ne kadar faklı safhalardan geçtiğini anlayacaksın.
    ve hatta
    - nazi kaskı takanlarla, hiç kask takmayanların aynı korumasızlıkta olduğunu ( kuş pislemesi ve güneş çarpması hariç )
    - motosiklet sürmeden aslında hangi modeli sevdiğini pek anlayamadığını ve belki de bir krosçu ya da ss çi olabilineceğini göreceksin.

kaliteli motor alma fikrin güzel ama ilk başlarda, en azından 3-5 ay parçası ucuz bir motosikletle kendini geliştirisen, daha sonra uzun süre alacağın ve kullanmayı planladığın motosikletinde kaza ve düşmelerden kalan hasarların sonraki sürüşüne etkisini yok edersin.
    motor almadan önce, motosiklet grup toplantılarına katıl, ehliyetini aldıktan sonra farklı tazrları mutlaka denemelisin.

bütçen ve vaktin varsa da ileri sürüş eğitimlerini mutlaka almanı tavsiye ederim
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    1. Vitesli motor sürmek gayet kolay
    2. 250cc cruiser gayet uygun abartılmasına bakma
    3. Tabii ki Gv250

Nazi kaskı sadece görüntüden ibaret, koruma olarak yoğurt kovasından farkı yok. Böyle bir şey kullanmayı düşünme. Dediğim gibi Gv250 korkulacak bir motor değil ama daha güvenli olmasını istiyorsan trafiğe alışana kadar bir scooter alabilirsin. Acemilik süresinde dikkatini debriyaja vitese vermek yerine trafiğe vermiş olursun. Ama yok vitesliyle başlayacam dersen Gv250 alınabilir.

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE 2013
    Nazi kaskı hakkında yorum yapmama gerek kalamamış zaten:D full faceten şaşma ve korumalıklı bi mont edin kesinlikle. bana kalırsa 2.el bi ybr ile başla trafiği ve motosikletin trafikteki yerini kavra alıştıktan ve daha büyük bi motora kendini hazırladıktan sonrada istediğin motoru al. Ama illa istediğim motosikletle başlamak istiyorum diyosanda kesinlikle hondanın güvenli sürüş eğitimine git derim

Vay be :D yardımcı olucağizi biliyordum ama bu kadar beklemiyordum hepinize teker teker teşekkür ediyorum.dediklerinizi bir bir uygulicam.ehliyeti aldiğim zaman tekrar görüsürüz iyi ki varsiniz

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

videoyu izleyin neyin neden ne zaman nasıl olacağını güzel anlatıyor yardımcı olacaktır
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    illa nazi kaskı istiyorum diyorsan yurtdışı fiyatı 249€ olan hem açılabilir hem de kapalı olarak kullanabileceğin kask bu. Ama bence de tercihen fullface al hatta açılır mekanizması bile olmasın.

http://www.shark-helmets.com/product...%20-%20English

samsam ve fromghetto bunu beğendiler.

Bayağı pahalıymiş en iyisi fullface alıyım :D

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)