öncelikle şunu söylemek isterim ki; insanların, birbirilerinin fikirlerine karşı son derece saygısız ve tahammülsüz olmalarını çok iyi biliyor olmama rağmen forum sınırları içerisinde bir fikir, bir düşünce beyan ettikten sonra kavga niteliği taşıyan karşı yazılara itibar etmeyerek, prensip olarak cevap yazmam, yazmıyorum. fakat bu başlık altında beyan etmiş olduğum fikrin ardından bi takım yandaş, yalak ve yardakçı arkadaşlar tarafından şahsım adına adeta bir karalama kampanyası
başlatılmış bulunduğundan, başlığı açan arkadaşın hoşgörüsüne sığınarak birşeyler söylemek istiyorum.
konu ile alakası olduğu için kendimden biraz söz etmek gereği duydum. 37 yaşındayım söz konusu araç alım satım ve benzeri ticari aktivitelerin içine 1988 senesinden itibaren sırasıyla izleyici, sorumlu ve bizzat tacir olarak bulunmuş bir kimse olarak bu konu hakkında profesyönel ya da amatör az çok fikir beyan edebilecek bir konumda görüyorum kendimi. bu noktadan haraket ederek geçen günlerde başlığı açılmış bu ticari hadisenin altına bir not düştüm. aynen şu şekilde ''kumpasa alıp motoru sana okuttular mı
bilemedim''. buradaki bilemedim kelimesi, bazı safdil arkadaşların sandığı gibi hayat hakkında ya da dünya görüşü konusunda bilgi birikimimin yetersiz olduğunu ifade eden bir kelime asla değildi. bu bilemedim kelimesi ''söz konusu arkadaşları tanımıyorum onları böyle bir yapmış olmaktan tenzih ederim ama modeline göre fiyatının çokluğundan dolayı, tecrübelerime göre bu tip kirli ticaretleri yapan arkadaşlarınkine benzettim bu alışverişi, senin de aklında olsun, gözünü aç'' demekti. malesef okuduklarımızı anlamak konusunda derin zaafiyetlerimiz olduğu için artık fitneyle mi suçlanmadık,
adam olmamakla mı, p..t işi yapmakla mı, dilimizin altında neler olduğunu ortaya dökmekle mi, bilmiyorum.
bu tip kirli ticaretler de genelde şu şeklilde cereyan eder. malını ederinden pahalıya satmak isteyen açgözlü kimseler (ben yine söz konusu arkadaşları tenzih ederim böyle işten) benzeri araçlar o ortamlarda bulunduğu için satılacak malın fiyatı ortaya çıkar korkusu ile araçlarını toplu alım satım işlerinin yapıldığı ortamlara koymazlar ve bu şekilde aracı vasıtası ile mallarını överek ve aracıları vasıtası ile müşteriyi kandırarak mallarını pekala müşteriye satarlar. şimdi kimse çıkıp diyebilir mi bu şekilde bi ticaret görmedim ben böyle şey olmuyor diye? tabii ki günümüzde de bu şekilde yüzlerce belki binlerce alış veriş oluyor. bu noktada, kötü niyetli aracı ile yapılan bu işe argoda kumpas diyorlar, yaptıkları ticareti de okutmak olarak nitelendiriyorlar. bundan ben mi suçlu oluyorum şimdi.
peki bir kimse aracı arkadaşları ile herhangi bir malını satamayacak mı? tabii ki satar. piyasa fiyatlarından hatta tanıdıklar vasıtası ile daha da aşağı bir fiyattan yaparsa kimsenin aklına böyle şey gelmez. geliyorsa bunun adı fitne çıkarmak ya da zikri geçen türlü günahları işlemek olmaz.
tekrar ediyorum böyle birseyin aklımıza gelmesi acenta fiyatı 4350TL civarında olan 4 senelik bir ürünü 3500TL ye satmaktan dolayıdır. yine tekrar ediyorum biz bu işi yapanları, kirli iş yapmaktan tenzih ediyoruz. ama malesef aklımıza yukarıda sayılmış olan sebeplerden dolayı gelmedi de değil.
sonuç: alana da satana da hayırlı, yorumlarıyla yalaklık ve yardakçılak yapanlara da selam olsun .
iyi niyetle fikrimizi beyan ettik belli ki hata etmişiz affola.