Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kask ve Gözlük

REKLAM ALANI
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Arkadaşlar gözlerim bayaa bozuk olduğu için (miyop-4,50, astigmat 1 ) sürekli gözlük kullanmak zorundayım. Fuarda kafama tam uyan kasklarla gözlük takmakta çok zorlandım, gözlüğü rahat taktığım kasklar da kafamı sallasam uçacak gibi durdular. Gözlük-kask kombinasyonunu nasıl yapacağım? Eğer "Ne yaparsan yap, zor olur" diyorsanız lens mi alayım veya ameliyatla toptan mı kurtulayım?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway sl 150
    çizdir hocam rahat edersın ben 35 yıl gözlük kullandıktan sonra rahata erdım keşke çok daha once yaptırsa imişim tavsıye ederııımmm

womanrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat150
    lens tabikiii bende öyle yaptım lensler geldi yurtdışı oluşu zamanı biraz!geciktiriyo 1ay bekledim bi lens için ama lensi kullanmakta zor yaaa düşünüldüü kadar kolay olmadıını kullanmaya başladıktan sonra anladım
    ...............

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    pardon neyi çizdiriyon kestaneyimi,gözlüğümü kütük sende motora binerken artçı ol böylece sorun kalmaz yada motora binme ameliyat olmaktanda kurtulursun bizde çözüm çok,servise gittim abi dedim benim motor 100 ü geçince titriyor dedim adam ne dese beğenirsin abi sende 100 le git dedi titremez dedi
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

alikara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF500 vardı bir zamanlar...
    Ben fuarda gözlük takılabilem kasklar gördüm. Bol tasarlanmış kasktan söz etmiyorum, içine baktım baya baya oyuk yapmışlar kaskı, gözlük sapı girsin diye. Belki yeni birşey değildi ama hoşuma gitmişti
    Küçük insanların büyük gölgelerinin olduğu bir ülkede güneş batmak üzeredir. (Çin atasözü)

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    valla gözlük ve kask kullanımı zor bi iş.ne yapacam bende bilmiyorum.yarı açılan kasklarada güvenemiyorum.tam kapalılarada vizör kısmından gözlüğü geçirmek zor oluyo.bakalım ne yapacam.hayır ne ameliyat oluyo,nede lens kullanabilirim

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    O zaman lazer olayını araştırayım bari.

Talep çoksa RR Toplu Alım Listesi altına MT Toplu Çizdirme Listesi konusu açarız

direk lazer tanıdığım çok sağlam bir doktor var numarasını verebilirim...

hata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway sl 150
    çizdiiirrrr pişman olmazsıııınnn .

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Ben 5 sene lens kullandıktan sonra alerjik olaylar başladı,lens kullanamaz hale geldim, şu an gözlük kullanıyorum.

Kemik gözlük çerçevesi al, kafana kask tam olsa bile, kaskı taktıktan sonra gözlüğü ittirerek sokabiliyosun.gözlük kulaklarında değil, kafanla kask arasında sıkışarak duruyo .

Lazer olayında sıkıntı yaşayan arkadaşlarım oldu o yüzden ben pek sıcak bakmıyorum. ( göz yaşı üreten sinirleri zarar gördü , gözlerine sürekli krem sürmek zorunda kaldı. iyi bi doktor ve hastanede oldu bu olay, arkadaşımda doktordur.)
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Benim numaralı gözlüğüm yok ama, güneş gözlüğü hiç çıkmaz gözümden.

Bence burada esas mesele güneş...

Çünkü gözlüksüz az veya kötü görürsün belki ama güneş gözüne gelirse hiç göremezsin. O yüzden öncelikle kaskını muhakkak gözlük takabileceğin şekilde al.

Ancak gözlük takma opsiyonunu güneş gözlüğü için kullan derim. Gözündeki bozukluğu da artık çizdirerek mi yoksa lens lemi yada gözlükte renkli cam kullanarak mı halledersin bilemem.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

womanrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat150
    çizdirmek çocuk oyuncaaımı yaaa yapmayın sonuçta komplikasyon ihtimali çok yüksek lensi bile tavsiye etmiyolar
    ...............

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    her göz bozukluğu için lazer operasyonu yapılamıyor. ayrıca operasyon sonrası sıkıntılı. göz doktorlarının çoğu gözlük kullanıyor eğer iyi bir şey olsaydı önce kendileri olurdu. ben de gözlük kullanıyorum. sapları ince olduğu için rahatlıkla takıyorum. gerçi benim kask çenesi açılabilir olanlarda ama tam kaskla da denediğimde oluyor. gözlük kullanımı yazın sıkıntı olabiliyor çünkü güneş gözlüğü tak çıkar derdi var. bu yüzden daha önce numaralı güneş gözlüğü yaptırmıştım, fakat fuardan airoh un sv 55 güneş vizörlü kaskını aldım ve artık tak çıkardan kurtuldum.
    "İnsanların sizden neler beklediği değil, sizin kendinizden neler beklediğiniz önemlidir." N.F.ERES

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı hata adlı üyeden alıntı
    çizdiiirrrr pişman olmazsıııınnn .
    çizdir. iki de zımpara tamamdır
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

ARMAGEDON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZAT 150
    lazer tedavisi kesin çözüm bence hem normaldede rahat olur nede olsa sağlık

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Güneş sorun değil zaten ultraviyole filtreli bir sürü kask var.Gözlük olayına gelince arkadaşımın ağır astigmatı var,kullandığı kros kasknın dışından gayet güzel takıyor gözlüğü.Bu durumda kask model önemli olan.

Zenbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence tam araştırmadan kesin çözüm çizdirmek demek yanlış. Ben yaklaşık 17 senedir lens kullanıyorum. Lazer olayı aklımda ama çevremdeki bir kaç ters durum beni bekletiyor. Lazer de doktorlar ne derse desin hata payı var...
    Lazer teknolojisinin en büyük handikaplarından biri kısmen yeni bir teknoloji olması yani uzun vadedeki komplikasyonları olur mu olmaz mı belli değil. Eşimin bir hocasının lazer yüzünden nerdeyse kör olacak olması beni biraz korkuttu açıkçası, doktorlar onbinde bir olur desede göz bu riske atmaya değmez bence...

Bence lens kullanmak en rahatı, tabi göz yapınıza göre değişebilir. 1 - 2 ay alışma süreci lazım tabii, küçücük bir tozdan rahatsız olan gözünüze çok daha büyük bir plastik parçası koyuyorsunuz itiraz etmesi normal, ama alıştıktan sonra çok rahat edersiniz, gözlükte neymiş oh be dersiniz. Kask problemi kalmaz...

arelia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 125 T
    Lazer tedavisini tavsiye ederim, ben çok rahat ettim..
    Hem sadece motor için düşünme, normalde de gözlük veya lens kullanmanın bir sürü sıkıntısı var, toptan kurtulmuş olursun.
    Üstelik normal insanlar gibi görebiliyor olmak müthiş bir duygu
    Dilersen doktorumun bilglerini verebilirim..

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Khutuck,
    22 yıldan beri lens kullanıyorum. Gözümün bir kısmını lazerle buharlaştırıp inceltmeye hiç niyetim yok. Sonra birgün birisi gözüne bir yumruk atar veya sporda bir dirsek yersin ve gözünde dekolman (yırtık) oluşabilir. Bir de sanıyor musun ki cizdirdikten sonra göz numaran hep aynı kalacak? Devamlı değişiyor. Bu sefer hem cizdirmiş olacaksın hem de 2-3 yıl sonra gene hafif bir gözlük almak durumunda kalabileceksin. Bir de gözlükle kaskı kullanmadaki sorunu anlamadım. Gündüzleri gözümde (lens+güneş gözlüğü+kask) ya da (numaralı gözlük+kask) mutlaka olmaktadır. Flip-up kaskım var ama gözlüklerimi vizörden kolaylıkla takıp çıkarmaktayım.

gcc_ondr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 2006-gara ilan
    kardeş benim gibiysen ne çizdir ne de lens al, şahsen ben ikisinide düşünmüyorum gözlüğü ben bi parçam olarak düşünüyorum ve bu kafaylada ömrümün sonuna kadarda gözlük kullanacam, gözlüksüz kendimi acaip hissediyorum, kask olayınıda mutlaka çözersin, ben tam kask kullandım, ittirerekten falan gözlüğü falan takıyorsun biraz zahmetli oluyor ama zorlayınca yerine oturuyor ki ayrıca zaten arkadaşların dediği gibi ona özel kasklarda var sanırım...

bir gün gelecek, gelecekte gelecek...B RH+

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler