Uzun Yolda Gidebilecek 250 cc Racing Tavsiyesi
Reklamlar
-
250 cc Racing almaya karar verdim.Hoşuma gidenler arasında öncelikle honda cbr 250r ve hyosung gt 250r var.Öğrenciyim ve yaşadığım yerden uzakta okuyorum.10 bin tl civarı bir para vermişkende yıl boyunca kullanmak istiyorum motosikleti bunun içinde yılda 4-5 kere gitgel trabzon-ankara arası yolu almam gerekiyor.SS bir makine ile 1000 km lik yol alınır mı?Yılda neredeyse 10bin km uzun yol yapmam gerekiyor bu kadar yola gider mi bu aletler bir tavsiye verirseniz çok sevinirim.600 cc istiyordum kullanamayacığımı anladım.250 SS almaya karar verdim.SS dışında başka tarz istemiyorum tavsiyeleri buna göre verirseniz sevinirim.Bu arada ilk motosikletim olucak fakar hondanın eğitim kurslarına gidicem
Reklamlar
-
honda cbr250... yakıtı, kullanış pozisyonu ve geniş servis desteği ile rahat edersin.
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
otopsici, zenon ne yapıyorsunuz anlamadım o linklerin sorduğum soruyla ne alakası var?
-
Bence hazır 10000tl ayarlamışken ve yol yapacak bir motosiklet arıyorsan tabi sana sıkıntı çıkarmasın yormasın vs. Suzukinin inazuma sı en ideal makina şuan için. Su soğutmalı 2 silindir iyi motor. İlla ss alacağım dersen o yolda seni çok yoracaktır. Kaldı ki 250cc ss kulağa mantıklı bile gelmiyor, amacına aykırı. Ss ama 250cc gider gözüken gitmeyen can sıkıntısı.
-
Hiç bir ss motorda cbr 250 gibi rahat bir oturuş pozisyonu yok. Bence kesinlikle cbr 250
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
scr4m adlı üyeden alıntı
otopsici, zenon ne yapıyorsunuz anlamadım o linklerin sorduğum soruyla ne alakası var?
O linki vermemdeki amac o gezidekilerden biride Chronix ti ve hemdisi gt250 kullanmasına ragmen cbr250 onermiş olmasıdır!... BEnde gt250 kullanıyorum ve Chronix e katılıyorum..
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
@halilertan
Uzun yol yapacağım diyen kişiye naked önermek ne derece mantıklı?
CBR250R oturuş pozisyonu olarak SS değil, oldukça rahat. Uzun yolda sorunsuz kullanırsın. Son hızlarında titreşim olduğundan, uzun süre son hız gidersen saat başı mola vermen gerekebilir sadece.
Uzun yol gezi örneklerini link vermişler, fikir edinmen açısından.
-
halilertan adlı üyeden alıntı
Bence hazır 10000tl ayarlamışken ve yol yapacak bir motosiklet arıyorsan tabi sana sıkıntı çıkarmasın yormasın vs. Suzukinin inazuma sı en ideal makina şuan için. Su soğutmalı 2 silindir iyi motor. İlla ss alacağım dersen o yolda seni çok yoracaktır. Kaldı ki 250cc ss kulağa mantıklı bile gelmiyor, amacına aykırı. Ss ama 250cc gider gözüken gitmeyen can sıkıntısı.
Haklsın abi ama suzuki inzauma çok tipsiz geliyor 250 r lerin yanında benim asıl amacım yol yapmak değil okul başladığında memleketten okula motosikleti götebilmem için 1000km yol yapmam gerekicek tatillerde de aynı şekilde yoksa uzun yol ile işim yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------
zenon adlı üyeden alıntı
O linki vermemdeki amac o gezidekilerden biride Chronix ti ve hemdisi gt250 kullanmasına ragmen cbr250 onermiş olmasıdır!... BEnde gt250 kullanıyorum ve Chronix e katılıyorum..
Anladım teşekür ederim
-
Cbr250 zaten sport touring diye geciyor.
-
Ozaman mantıklı gözüken tek seçenek honda tabi, kawasaki 250rr pahalı gelir sana
-
Ninja 250 daha yaris karakterli hem de yakiti fazla hondaya gore.
-
inazuma çok da tipsiz bir motor değil. eğer bunu resimlerden bakarak söylüyorsan yanılıyorsun. inazuma da bir alternatif olabilir ancak daha piyasaya yeni çıkmış ve daha hakkında doğru düzgün bir bilgiye sahip değilken bu model ile ilgili tavsiyede bulunmak çok yanlış olur. sırf suzuki diye yeni bir model bu tarz konularda tavsiye edilemez..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
honda nc700 al. hem güçlü hem az yakıyor. abs standart. fiyatı da 19000 biraz zorlasan 18000 alabiirsin gibi geliyor. son hızları birisinde 170 diğerinde 190 gibi.
-
ben gt250 ile sakarya ankara arası yapıtım (yaklaşık 350km). ama yoruldum.yorulmamın sebebi motorun titreşimi ile alakalı değil tamamen oturuş pozisyonu ile alakalı. cbr250 ile uzun yol yapan var mı bilmiyorum ama tek silindir titreşim konusunda da seni ekstra olarak rahatsız edecektir diye düşünüyorum. gt250 de çift silindir olması bu yönden ve performans yönünden cbr250 ye göre iyidir diye düşünüyorum. paran varsa çift silindir al. elindeki paraya kawa ninja 250 de olabilir. ama gt250 ye göre kasa olarak küçüktür.
ss bir motor istiyorsan uzun yol yapmamanı tavsiye ederim. illa alıcam ve memlekete götürücem dersen çözüm kolay.. at otobüse istediğin yere götür. zaten senede bir defa götürürsün herhalde.. o da yaz tatilinde.
kawa250 kalite+performans(ama pahalı)
cbr250 kalite.(fiyat kawa.ya göre bir tık uygun)
gt250 kaslı+performans (fiyatı uygun ama malzeme kalitesi diğerleriyle tabiki yarışamaz ama çok aşağı da kalmaz.)
-
Megelli Sport 250R bir de bu motoru araştır.
Motor:Tek Silindir,Su soğutmalı 249,6 cc EFI (Elektronik full injeksiyon) 26hp Güçlü Motor 22,8 Tork 6 Vites
Kilometre Saati:Koso RX1-N
Lastik Ebatları:100 / 70 - 17 Ön 130 / 70 - 17 Arka
Ağırlık:123Kg.
Şase:T6 Alüminyum
Fren :Ön Arka Disk
Extra Özellikler:
Renkli ön cam (Siyah)
Çelik fren hortumları
Katlanır gövde rengi aynalar
Papatya disk
-
Gt250r ile o yolu yaparsan 2-3 günde anca kendine gelirsin.
-
Tüm SS ler oturuş pozisyonundan dolayı seni yoracaktır. Tek çaresi sık sık mola vermek olur. Tabiki uzun yol için naked lar daha iyi yormaz seni. Ama illa SS dersen belki fazla mola ile işi çözebilirsin.
-
Zaten arkadaşların da tavsiye ettiği gibi Honda CBR 250 R.Eğer naked a razısıysan Hyosung GT 250 naked,kardeşi GT250 R ye göre oturma pozisyonu gayet rahat.Hyosung GT 250 R uzun yol gider gitmesine de sen onun üstüne uzun yol gidebilir misin?Ninja 250 aynı şekilde rahatsız,çok yakıyor,her yerde servisi yok.Bir de kusura bakmayın ama yurdum insanının SS tipi motosikletlerle uzun yol yapma hevesini hala anlamış değilim.SS motosikletlerin yapılış amacı ya şehrin etrafında yada yakın mesafe şehirler arası hızlıca en fazla 1-2 saat(bu bile çok) turlarsın yada gidersin piste tur zamanı tutarsın,hız yaparsın,drag yaparsın içini boşaltırsın rahatlarsın.1000 km uzun mesafe gidilecek motosikletler kesinlikle değiller.Uzun mesafe gideceksen touring,sport touring,cruiser,enduro yada en azından rahat oturma poziyonuna sahip bir naked şart.CBR 250 R ye gelirsek en süper en hızlı motosiklet değil ama en azından her ne kadar adı racing olsada küçük hacimli bir sport touringtir VFR 1200 ün küçük küçük minik kardeşidir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)