Kendi fikrimi yazmak istiyorum.
Honda'nın türkiye'ye sizlerin istediği gibi modeller getirmemesinin bence 2 sebebi olabilir.
1 ) Türkiye diğer avrupa ülkeleri kadar zengin bir ülke değil.Hele ki son zamanlarda ve ileri ki zamanlarda geçim sıkıntısı çoğalacak.Asgari ücretle çalışan bir insan anca gecekonduda oturup kendi karnını zar zor doyurmakta.Bu yüzden düşük ücretle çalışanların motor alması çok daha az.Maaşları yüksek olanların büyük çoğunluğu ise arabaları tercih ediyor ve az bir kısmı motor'u tercih ediyor.Bu yüzden hedefledikleri satış oranları türkiye de daha az olmuş olabilir.
2 ) Türkiye'de diğer avrupa ülkeleri gibi motorculara bakılmıyor.Avrupada motor kullanmak gayet keyifli.Fakat türkiye de tam bir eziyet , işkence.Trafik kurallarına uymayanlar mı desem , motorcuları sıkıştıranlar mı desem...Tehlikeli ve herkesin ilgisini çekmiyor.Kiminin ailesi izin vermiyor bu isteğinden vazgeçmek zorunda kalıyor.Hergün kazaları görüyoruz motor kazalarını...Sırf bu yüzden insanlar motor almaktan vazgeçiyor , ilgisini kaybediyor bu yüzden motor satışları düşüyor.
Bende asgari ücretle çalışıyorum fakat ailemin evi var , arabası var , emekli maaşları var ve sıkıntı çekmiyoruz Allah'a şükür.
Bende maaşımın çoğunu motor almak için biriktiriyorum.
Ailem izin vermiyordu fakat çok zor ikna ettim ve seneler sürdü.
Birde şöyle düşünüyorum.Eğer benim oğlum olursa ve motor almak isterse ben inanın motor aldırmam.Kendi çok iyi kullansa bile diğer tüm araçlar iyi kullanmıyor.Gelirler çarparlar , düşürürler veya kendi düşer birşey olur ve kaza yapar.Küçük veya büyük kaza illa ki yapar.Hem geçim sıkıntısının olduğu bir ülke de ve trafikte hiç sevilmeyen ve düşman gibi görülen motorsikletlerin kullanılması en zevksiz ve başa bela ülkelerden biriyizdir herhalde.
Keyifli forumlar.
vtr250 sanki sadece türkiyede 1 yıl getirildi hemen zarar edilip kaldırıldıya getiriyorsunuz.avrupada sanki farklıydı ordada işler aynıydı hani var mı orlardada
sonuç olarak honda a.ş türkiye bu istediği hondanın ürün gamı tüm motorsiklet markalarından geniş olunca uzak doğuya pazarlanan kilitesiz ucuz malları çin motoru satılacağına biz satalım mantığına getiriyorlar .aslında marka kötüleniyor haberleri yok şuan şu başlık bile bunun bir kanıtıdır
Mustafa Kemal Atatürk
Yanlış hatırlamıyorsam VTR250 12 küsür bin tl den satışa çıktı. Hem de 5-6 yıl önce. Nasıl satsın?
crf 250l, inazuma bile bu motordan daha ucuzmuş, iyi olmuş satmaması
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)